donderdag 1 december 2011

December Daily: Day One - Inspiration

De eerste stap naar een knus en gezellig kersthuis: het lezen van al die prachtige kerstwoonbladen! Eén keer per jaar koop ik ze allemaal (en nu ben ik dus bijna blut! Nou ja, dan maar geen nieuwe kerstjurk voor mij dit jaar!) en absorbeer elk klein detail op iedere bladzijde, voel me als een soort vrouwelijke Sponge Bob (maar dan zonder dat super irritante lachje, dat kan ik echt niet uitstaan! Dat drijft me tot waanzin!).
Neem ook een kopje thee en kijk maar eens naar al die mooie en inspirerende plaatjes:


The first step to a cosy Christmas home: reading all the lovely magazines! Once a year I buy them all (and now I'm almost broke! Well, no new Christmas dress for me this year!) and absorb every little detail on each and every page, feeling like a sort of female Sponge Bob (but without the annoying laughter, I can't stand that! It drives me insane!). Take a cup of tea and look at all the beautiful and inspirational pics:

Lieflijk wit in de Ariadne at Home

Lovely whites in the Ariadne at Home


Prachtige handgemaakte spulletjes in de Country Living

Gorgeous handmade goodies in the Country Living



Vind de boompjes uit de Country Homes helemaal geweldig, wil ze zelf ook wel maken

Love the topiaries in the Country Homes, want to make them myself



Mijn favoriete kleurtjes in de JDL, rood met wit

My favorite colors in the JDL, red and white



En sfeervolle binnenkijkers in knusse kersthuizen in de Daphne´s Diary

And wonderful peek insides in cosy Christmas homes in the Daphne's Diary



Hmmm... Ik blijf maar lekker wegdromen bij deze heerlijke haard! Brrr... buiten is het koud, nat en donker, een perfecte dag om lekker in m´n magazines te duiken. Oeps, m´n beker is leeg, ik zal gauw de ketel weer opzetten! Nog een kopje thee iemand??? (Deze keer zal ik er ook wat lekkere koekjes bij serveren...!)

Hmmm... I'll enjoy this lovely fireplace and keep on dreaming! Brrr... outside it´s cold, wet and dark, a perfect day to read my magazines. Oops, my cuppa is empty, I'll put the kettle on! Another cup of tea anyone??? (I'll serve delicious cookies with this one....!)

Till tomorrow!

Hugs,

35 opmerkingen:

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

ga jij maar genieten van je mooi boekjes hoor ik ben ook zo koop liever dat dan een nieuwe broek hahahah ach ja vrouwen zijn soms rare wezens ..... fijne dagen lieve groet rosita

WEERspiegeling zei

Zooo, dat is heerlijk zo'n stapel tijdschriften! Doe mij nog maar een kop thee met een koekje, jammie, dan genieten we samen van al het moois dat er voorbij komt, gezellig!
Fijn (sinterklaas)weekend Elly!

Groetjes, Anita

Zaanse Zolder zei

Wat is het fijn om een beetje met je mee te lezen ! Je hebt gelijk hoor, soms kun je gewoon ergens heeeeeeel erg blij van worden en als dat van een stapel tijdschriften is, is dat helemaal niet erg op z'n tijd. Geniet !

Mayflower zei

Doe mij maar een kop koffie hihi. Kom ik gezellig bij je zitten. Ik doe dat net als jij, één keer per jaar alle kerstnummers van de bladen kopen en dan .....genieten. Maar ik zie hier toch nog weer mooie bladen die ik niet heb (zucht)
Fijne avond en het was gezellig.
Lieve groet, Mea

Petra zei

OO wat weer een prachtige plaatjes, heerlijk al dat geblader op z'n regenachtige dag. Er staat altijd wel iets bij wat helemaal naar je zin is toch? Genieten bedankt maar weer, ook voor je gezellige reactie. Fijne avond,

groetjes Petra.

scrappy jen d zei

Lieve Elly,
Wat heerlijk lijkt me dit...
Niet vijf dagen in de week hard ploeteren, maar zo maar eens een dagje heerlijk bladeren in zulke prachtige magazines met een kopje thee erbij...
Ha, ha...
Maar goed....
Ik geniet van jouw verhaal en ja, hoor...
Ik lust nog wel een kopje thee!
Liefs, Jen.

Kom Achterom zei

Ha Elly
die laatste haard oooh wat een plaatje. Helemaal mijn stijl ook. hihi
ook uit daphne???
DAn moet ik toch echt even naar dat blad zoeken
Fijn weekend
Yolanda

Unknown zei

Oh, dit is zooo herkenbaar, ik laat het nieuwe kleedje ook hangen hoor ;)))
Het begint inderdaad allemaal met inspiratie, uit een boekje of ergens gezien, zo heerlijk om dan in je hoofd al te gaan dromen hoe het er allemaal moet gaan uitzien. Haha, maar dan moet ik meestal gaan filteren want tja, uit al die heerlijke stijlen moet je dan je eigen ding gaan kiezen. Moeilijk maar ook fijn, ik wens je nog een heel aangename avond, mmmmm, ik neem nog een koekje ;)))
Liefs, Sonja

Anoniem zei

Joepie, het is december!! Ik kan niet wachten om met mijn kerstversieringen te beginnen... maar eerst nog pakjesavond met de kindjes, dus mama nog even geduld...
Ik ben net als jij van het rood/ wit, heb deze week al mijn licht roze accessoires al naar zolder gesjouwd en dan dus volgende week al mijn rood/ wit kerst spulletjes naar beneden... Veel succes en plezier om je huis om te toveren tot: a Lovely Christmas Home!
Groetjes Sandra

Ilona Katalin zei

how sad...your beautiful things are wonderful, but today I found lots of pages cut off...in black!! is this normal!??? xs for your beautiful things!!

Fia zei

Hé wat een lekker sfeertje bij jou en zo leuk dat wij mogen mee genieten...heerlijk al die prachtige plaatjes ik kan er ook zo van genieten.
Ideetjes opdoen al is het alleen maar in je hoofd......dank voor al het moois..

Groetjes Fia

Vera zei

Heerlijk knus, geniet er van :)

Groetjes

Vera

Kim zei

Had ik maar niet gekeken, want nu wil ik ze ook allemaal kopen :-)
Geniet van je mooie bladen.
Groetjes van Kim

Debby zei

Christmas wouldn't be Christmas without all the beautiful magazines.

Sara zei

Ou yes please, another cup do fine!
I love to dream about Xmas with all magazines as well.

Marjon zei

Heerlijk jouw post daar kan ik van genieten, ik vind het ook zo fijn in de decembermaand een paar magazines want dan zijn ze het mooiste. Ik kan me dan echt verheugen als een klein kind om dan lekker op de bank te ploffen en de bladen door te nemen........groetjes Marjon

Home and Lifestyle zei

Mijn kop thee is net op, dus heerlijk dat je wat bijschenkt!! De kerstbladen zijn altijd om van te genieten, eigenlijk moet ik hier even het archief induiken want ik bewaar alles dus heb nog veel decembernummers liggen!

Mmmm...het koekje is ook niet verkeerd! Bedankt :-)!

Lieve groetjes, Ingrid

All Seasons zei

Vind je het oké dat ik volgende week een kop thee bij je kom drinken. Kom ik gezellig je december woonbladen in het echt bekijken. Ik zie zoveel moois voorbij komen. En in de JDL met dat rood vond ik ook wel erg mooi, vooral ook die trapleuning. Geweldig!!
Als het goed is krijg ik volgende week een woonblad vanuit Noorwegen, we hebben geruild. Ik heb wat van hier naar haar gestuurd, leuk idee hè.
Ik wens je nog veel lees plezier en succes met je huis december klaar te maken.

Fijn weekend
Liefs,

hokje zei

Gezellig, ik schuif graag bij je aan voor een kopje thee met een koekje en dan ondertussen genieten van alle mooie woonbladen. Ook hier ligt inmiddels een hele verzameling, blijft toch moeilijk te weerstaan ;)

Nog een fijne avond. Lieve groet, Miranda

Karin zei

Heerlijk om in de warmte van binnen zoveel inspiratie op te doen. Mijn hoofd loopt over met ideeën maar ik weet nu al dat ze niet allemaal uitgevoerd zullen (kunnen) worden :o) Voor nu veel plezier ermee Elly!

Passione Helena zei

Het was er vandaag ook echt een dag voor, om lekker te neuzen in de december edities. Ik vind ze ook altijd zo mooi. Gezellig, met een kopje thee en koekje.
Leuk om alvast wat ideetjes op te doen, maar wacht nog even tot 6 december. Maar de plaatjes die je laat zien, zijn erg inspirerend!
En het zijn echt helemaal jouw kleurtjes dit jaar!

Geniet gezellig verder.
Liefs, Helena

It's me zei

Heerlijk al die tijdschriften !!! genieten met een grote G !!!....Liefs van mij..........♥.. ♥... ♥....

flowersandhome zei

Hééééérlijk!!!!! Ik geniet nog altijd van de magazines van vorige jaren die ik ooit kocht en met kerst weer bovengehaald worden. Dit jaar kocht ik eens de '101 woonideeën' met een handig doeboekje erbij voor Kerst. Ben wel drie winkels moeten langsgaan voor ik er één vond die het magazine verkocht. Ik had het magazine eerder doorgebladerd in de bib. Daar hadden ze ook altijd Ariadne @ home maar nu niet meer.... Wel jammer vind ik. In de winkel heb ik 't ook niet gezien anders had ik het stiekem eens doorbladerd en wie weet ook gekocht ;-)
Geniet van al je inspirerende kerstlectuur!!!
Groetjes,
Marian

Unknown zei

DON'T say sponge bob!!!!!!!!!moordneigingen krijg ik van dat "ding".,..enniewee.....kerst...ik heb nog niet helemaal het decembergevoel, maar beloof dat ik mn best ga doen....ook met een stapel magazines....hm hm...en thee....oke....christmas here we come;)

Liefs,
Lynda

Teacup-In-The-Garden zei

I know what you mean...I like reading all the lovely christmas-magazins.
Markus

rianne atelier Koekendiefie zei

Ook ik heb de thee op. Het was genieten met je. Leuk om zoe even te mogen meekijken naar al dat moois.
Tot een volgende keer maar weer.
Groetjes Rianne.

Unknown zei

Wat een mooie plaatjes in die tijdschriften.
En die boompjes zijn echt super.
Ben benieuwd of je ze maakt en hoe ze er dan uit zien.
Zoveel ideeen zoveel te zien.
Geniet ervan.
Groetjes Brigitte

Thuis bij Tjits zei

hoi Elly, wat een heerlijk inspirerend blog heb je en ik ben gek op thee, ik ga je dus graag volgen!

fijn weekend!
lieve groetjes, Tjits

Brabbels en Kiekjes zei

Elly,

Het had mijn post kunnen zijn!
OOk hier een hele verzameling bladen, en iedere keer weer pak ik ze even im in te snuffelen en te kijken.
Klein detail:
Ik heb een grote beker koffie verkeerd ernaast staan...

Liefs,

Susan zei

Ooohhhh Elly, ik geloof dat ik moet gaan rennen naar de winkel voor al die prachtige tijdschriften... Ik kom eraan voor dat heerlijke kopje thee met wat lekkers natuurlijk, haha. En die boompjes...zucht...heel leuk!! Geniet van al het moois deze dagen!!!

Gr. Susan.

theeleuten zei

Heerlijk al die tijdschriften en dan bedenken hoe zullen we ons huis gaan doen?

Lekker met je meegenoten......volgende week ga ik los....(tenminste als mijn spit over is...)
Enne lekker een kopje thee......ik droom nog even verder...gezellig sintweekend! Evelien

mandy zei

wat een prachtige plaatjes, maar nu had je het tijdschrift coutry homes staan, heet dit zo? Is dit de country homes& interiours van december?

Anoniem zei

Ja, wat heerlijk is dat, met een lekkere, dampende kop thee lekker in elkaar gedoken in een hoek van de bank met een stapel geweldig leesvoer!

Helaas staat er voor mij nog wat was weg te werken (en ruimte maken in mijn klerenkast is ook hard nodig)...dus die kop thee gaat even tussendoor.

Geniet er lekker van, en een fijn weekend!

Liefs Inge

Rozmeen zei

Wat een heerlijk sfeervolle fotos.

Ik wens je een fijn weekend.
Liefs,
Rozmeen

Yvonne zei

wat een heerlijke foto's Elly, gezellig om met een kop thee ff lekker weg te dromen
zulke boompjes heb ik voor jaren geleden al eens gemaakt, de pot met gips dacht ik, en dan een stok, waar je van wilgentenen een boompje vlecht (zere vingers !!)lampjes erin en dan met mos opvullen
was een heel werk, maar had toen 2 boompjes naast elkaar staan in de vensterbank, was wel erg gezellig.
ga ff naar je 2e post