zaterdag 3 december 2011

December Daily: Day 3 - Making Crafty Plans

Elk jaar trap ik er weer in: de valkuil van mijn enthousiaste plannenmakerij. Pak m'n mappen van de planken, begin verheerlijkt te bladeren, maak kleine lijstjes voor wat er gemaakt moet worden voor welke kamer. Ik zie het zelfs al voor me... Al die mooie kerstdecoraties, alles gemaakt door mij. Owww... ik zou dan zo trots op mezelf zijn... Er is alleen één probleempje, ik denk altijd dat december een ontelbaar aantal dagen heeft, in plaats van de 25 tot kerstmis. En ik heb ook nogal eens de neiging om te vergeten dat het op het werk hardstikke druk is zodat ik menig avond languit op de bak doorbreng, en er dus helemaal niets uit m'n handen komt... Maar goed, ik heb voor de zekerheid toch maar even een lijstje gemaakt!

Every year I'm walking right into it: the trap of my enthousiastic plan making. Taking my maps from the shelfs, making little lists of what to make for what room. I even see it for me... All those nice looking Christmas decorations, made by me. Owww... would I be so proud of myself... Just one problem, I always think December has a billion days instead of the 25 till Christmas. And I also have the urge to forget it's busy at work, so lots of evenings I lie down on the couch, just doing nothing... But hey, I made a little list anyway, you never know!Afmaken van deze stitchery: moet te doen zijnFinishing this stitchery: must be doable

Het borduren van dit schattige kleine engeltje: een twijfelgevalletjeEmbroidering this cute little angel: a maybe
Het borduren van deze prachtige sinterklaaszak: ben bang dat dat niet meer gaat lukken voor de 5e! Nou ja, op het lijstje voor volgend jaar dan maar!


Embroidering this gorgeous Saint Nick bag: I'm afraid that's not gonna happen before the 5th! Well, on the list for next year!
Het naaien van dit schattige ventje en deze lieve engeltjes: de eerste waarschijnlijk na kerst, de tweede ik hoop heel erg voor de kerst! Ze zijn zo onwijs schattig!Sewing this cute little fellow and those sweet angels: the first probably after Christmas the second I really, really hope before Christmas! They're so darn cute!

Het naaien van de kerstman: sorry maatje, volgend jaar ben jij aan de beurt, dan zal je bovenaan m'n lijstje komen, ik beloof het je!

Sewing Santa: sorry buddy, next year will be your turn, than you'll be on top of my list, I promise!

Het plakken van mooie plaatjes in bakvormpjes: zeker weten te doen!Glueing nice pics in baking molds: doable for sure!
Het verfen en beplakken van al m'n nieuwe spulletjes: moet gewoon gedaan worden, wat er ook gebeurd!


Painting and decorating all my new goodies: must be done, whatever happens!
Het beplakken van deze XMAS letters: dat moet ook goed te doen zijn (alhoewel ik ze zo ook best leuk vind eigenlijk! Maar hé dametje, geen excuses nu!)

Sticking on these XMAS characters: that one must be doable too (although I like them this way too! But hey missie, no excuses!)Ik zal jullie op de hoogte houden tijdens het proces (maar verwacht er niet teveel van, doe ik zelf ook niet!)I'll keep you updated during the progress (but don't expect too much of it, I don't for sure!)Have a holly jolly weekend, enjoy Saint Nicholas for the ones who are celebrating it this weekend!


Hugs,


28 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Zooooooooo jij hebt wilde plannen.
Het allermooiste vind ik die Sinterklaas zak.
En die letters zou ik zo houden, zo mooi op zichzelf.
Maarre.... leef je uit... je hebt genoeg plannen!

Petra zei

OO Elly, wat verschrikkelijk herkenbaar. Maar soms vind ik het ook wel eens vermoeiend Sint eruit kerst erin af en toe breekt het me ook wel eens op al die seizoens veranderingen. Maar het is zo leuk om je huisje lekker gezellie te maken komt zo lekker thuis. Ik vind je post weer geweldig die Sint zak enig. Hoe kom je aan dat telpatroon? Het geborduurde engeltje kwijl kwijl, en dat stitchery ook erg leuk, ook een schattig patroontje. Nou meid laat je niet gek maken het komt allemaal goed. Fijne avond, en geniet van alles af of niet af. En die woordspeling over de kerstman helemaal geweldig dat je die arme man nou tot volgend jaar laat wachten dduuhh.

Groetjes Petra.

Gepke, www.yourzoap.nl zei

Hahahahaha! Wat een plannen allemaal! Ik ga je volgen :). Lieve groetjes, Gepke

Eefies day zei

Wow ik zou willen dat ik een lijstje had...kijk daar moet ik nu mee beginnen, eerst een lijstje en dan prioriteiten stellen, nu is het chaos...
Maar ik vind het knap als je al een deel afkrijgt hoor...

Lieve groetjes,
♥Eefie

Eveline zei

Ik heb nog een leuk Halloween borduurwerk liggen wat echt wel af komt vóór Halloween volgend jaar! Ik heb ook altijd véél plannen en wordt er inderdaad nogal eens iets doorgeschoven.
Mag ik vragen waar je dat super leuke Sinterklaas borduursel (op die zak ) vandaan hebt? Zou ik ook wel willen borduren.
Eveline.

Teagarden zei

Wonderful things!
Markus

It's me zei

Wat leuk allemaal zeg...het beplakken van de bakvormpjes lijkt me leuk !!....fijne avond enne.....tot morgen !!...Liefs van mij..........♥.. ♥... ♥....waar is je banner foto???

Franse Lelie zei

Wat een leuke dingen, ik ben niet zo crea en heb of maak er geen tijd voor....maar vind het bij anderen wel erg leuk! Lieve groet en tot morgen

Miriam zei

Ik herken dit heel erg! Veel leuke dingen, veel werk en weinig tijd.....doen met wat we al hebben dan maar enne....elk jaar is het toch weer een gezellig feest met kerst!
Veel knutselplezier!

Simone zei

Dat engeltje heb je in één regenachtige zondag af! Dus daar hoef je het niet voor te laten... ;)
Enne... je kunt altijd nog een paar uur minder gaan slapen!

Sezoentje-Sonja zei

Dat plannen is toch de halve pret :))
Ik vind het heel herkenbaar, elk jaar zijn er ook dingen op mijn to-do lijstje over die weer doorschuiven naar een volgend jaar, en soms vind ik ze dan niet eens leuk meer en verdwijnen ze vanzelf, gek hè! Al lijkt me dat in jouw geval niet echt van tel want ik zie alleen maar leuke plannetjes :)
Veel succes, liefs, Sonja

Annemiek zei

Hele leuke plannen allemaal ! Ik ben heel benieuwd wat voor moois er de komende dagen allemaal voorbij gaat komen , ha ha ha !
Ik heb vandaag de kerstboom opgezet [ wij vieren geen sinterklaas ] dus het begin is er hier .
Veel succes met alles ,
Groetjes Annemiek

rianne zei

OOOh OOOh oooh wat een leuke plannen allemaal, ben benieuwd wat je allemaal voor elkaar krijgt. Zelf ken ik hetzelfde probleem mijn idee is gewoon doen en kijken hoever je komt, een ander weet niet wat je allemaal nog had willen doen. Wat je ook doet het zal vast erg gezellig worden.
Groetjes Rianne

English style zei

mm herkenbaar probleem Elly, hier blijven de to do lijstjes alleen maar in mijn hoofd zitten, en de rest komt er meestal niet uit.
wil zoveel, maar de tijd en energie is nogal eens een probleempje, hoop dat jij een boel dingen van je lijstje kan schrappen
succes !!
groetjes Yvon

Jeanet zei

Whahaha hoe herkenbaar Elly....is het ineens 1 December denk ik helppppp ik wil nog zoooveel maken , kan beter niet naar bed gaan om ales te doen !! Je wilt niet weten wat ik net allemaal gedaan hebt...en stuk of wat huisjes wit geverft, lijk wel gek, morgen nog veel plannen , vd week 4 dagen werken...en ik wil nog zoveel doen zuchttttt....ach dan volgend jaar maar weer ! Ben benieuwd wat jij allemaal af krijgt :p

Lieve groetjes Jeanet

little sweet things zei

Poeh he en ik maar denken dat ik de enige was met meer ideeën dan tijd.
Heb zelf een beetje een haat/liefde verhouding met lijstjes maken, als ik een lijstje maak lukt het me nooit om alles af te krijgen, maak ik er geen een dan blijf ik met het idee zitten dat ik iets vergeet.
Ben vooral nieuwsgierig wat je met die houten dingetjes van Gepke gaat maken.
Succes en groetjes, Sas

Susan zei

Wat heb je allemaal leuke werkjes onder handen zeg! Wat een leuke stitchery ben je aan het maken...zet hem op dan gaat het allemaal goed komen op het juiste tijdstip, en anders...tja, volgend jaar wordt het gewoon weer Sinterklaas en Kerst...

Gr. Susan.

Manuela zei

HEEL VEEL succes....

en we zien wel wat er is gelukt....het ziet er wel heel gaaf uit....Is dat stitchery moeilijk??
Dat is voor mij zo'n dingetje wat ik nog eens wil doen....
Nogmaals succes en we zien het resultaat vast!
fijne zondag!
lieve groet Manuela

Mirjam zei

Hoi Elly,
Ja, dat van de lijstjes herken ik... Ze liggen hier ook...
Ik ben heel benieuwd naar wat er van terecht komt, zowel bij jou als bij mij...
Ik blijf je volgen,
Lieve groet,
Mirjam

Kim zei

O zo herkenbaar.
Ik hoop dat je toch een groot deel van je lijstje af kan schrappen deze maand. Ik kijk uit naar je creaties.
Groetjes van Kim

Miranda zei

Die lijstjes herken ik ook ;) Gewoon lekker doen waar je aan toe komt en de rest... daar heb je dan nog een jaar de tijd voor!

Fijne dag. Lieve groet, Miranda

bijzonder-oud zei

Wat een leuke projecten allemaal, ik zie ook altijd zo veel leuke dingen, en meestal komt er niet veel van terecht, als we toch eens wat meer tijd hadden...... :-).

Heel veel plezier met jouw knutselprojecten, ik ben benieuwd wat voor moois je gaat maken.
Groetjes,
Yolanda

Mayflower zei

Ohhh.....jij bent heel wat van plan Elly en stuk voor stuk leuke projecten. Maar niet te hard van stapel lopen hoor, anders lig je met de Kerstdagen ook uitgeteld op de bank hihi en dat kan de bedoeling toch niet zijn.
Ik vind de bakvormpjes met de nostalgische plaatjes echt super.
Succes met alles.
Lieve groet, Mea

scrappy jen d zei

Lieve Elly,

Lieve help! Wat een waslijst he?
En dan zadel ik je ook nog op met die blikken, ha, ha...Ik heb ook wat dingen op zo'n lijst....Die bakvormpjes oa....En gisteren bracht de Sint mij een nieuw Tilda boek!!!
Daar heb ik tot half zes vanochtend in gelezen en jah.....
Waarom heeft de dag nu geen 48 uur?????
Hoe herkenbaar is dit allemaal!
Maar...we houden elkaar middels het blogleven op de hoogte! Ga zo nog even aan de knutsel, want vanavond komt de Sint al weer! Ben benieuwd!
Lieve groetjes en een fijne zondag en bedankt voor je lieve comment op mijn blogje,
Jen.

Mary Jane's TEAROOM zei

Oh my..So many pretty things here Elly...your blog is beautiful!
Susan x

Fia zei

Hahaaaa jij heb veel op je tot do lijstje staan....moet toch lukken hoor want ze zijn te leuk om ze te laten liggen...
Veel succes.....

groetjes Fia

Magda zei

You show wonderful things and also lovely photos :) Greetings, M

Krek wak wou zei

hahaha....ik herken het helemaal! Ik wil ook altijd vanalles maken voor de kerst maar helaas heb ik niet altijd de tijd ervoor!
Veel succes met je kerstprojecten!
groetjes van Nicole