maandag 19 november 2007

Sinterklaas Kapoentje.....

Gisteren arriveerde de Sint dan ook in ons dorpje. Compleet met Pieten en stoomboot. De kinderen waren er al weer helemaal druk en zenuwachtig van. Oudste kent het grote geheim, middelste zit een beetje in dubio denk ik, maar jongste heeft nog het volledige en overtuigende geloof in onze goedheiligman.

Yesterday, Sinterklaas (a dutch tradition, like Santa Claus is for the rest of the world) arrived in our village, together with his "Pieten" (his assistants) on the steamboat. The kids were noisy and nervous. Oldest knows the "big secret", middle one is a little bit doubtful and youngest has a complete and convincing trust in this old man.
De Sinterklaas-tafel weer van zolder gehaald, de Pietjes een nieuwe outfit gegeven, vanmiddag nog een paar huisjes erbij gemaakt en een pot vol heerlijke schuimpjes erbij gezet. Kindertjes vinden het prachtig en mama is er weer uren zoet mee! De stoomboot met Sint en bemanning is het eerste dat ik ooit van vilt gemaakt heb, het heeft nog de knulligheid van een allereerste poging. Zo heeft één Pietje knuistjes zo groot als bokshandschoentjes, heeft een ander Pietje zo op het eerste gezicht maar één oogje ( de andere heb ik iets te hard naar binnen toe getrokken, zielig hè!) en nummer drie heeft maar een armzalig pruikje haar op z'n kopje. Toch ben ik er nog steeds gek op, misschien juist wel daarom.
Bij de haard horen nog 2 zingende kindertjes, maar ik ben bang dat die ook dit jaar weer niet het levenslicht zullen aanschouwen!

I made the season-table (I don't know if this the correct term!) this weekend, gave the Pietjes a new outfit, glued a few houses and put a bowl of yummie candies beside them.
The steamboat with Sinterklaas and his Pietjes, was the first thing I ever made of felt. It's just a little bit clumsy, but I think that's the reason I love it so much!

Be sweet these days, good girls will get lots of present on the 5th of december!
Hugs, Elly

17 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Hallo Elly,
Bedankt voor je reactie, en inderdaad ik ben ook zeer weemoedig op verjaardagen. De bevallingen beleven papa lieveheersbeestje en ik altijd nog. Grappig he?
Ik zit te likkebaarden bij de stoomboot, pietjes en klaas die je hebt gemaakt! Schattig! Dat wil ik nou ook wel, heb je een pakketje gebruikt of gewoon uit de losse hand? Het ziet er heerlijk uit. Onze herfsttafel (overigens ook op een dienblad) is aan het eind van zijn latijn en hoognodig aan vervanging toe. Misschien dat ik volgende week weer eens wat tijd kan vinden...
Groetjes mama lieveheersbeestje.

My Paper World zei

Very cute! I love your felt steamboat too!

corry zei

Oo kom maar eens kijken....Wat een gezellig hoekje heb je gemaakt! Die Pietjes en Sint zijn erg leuk.

Marjolein zei

Ooooh wat is dit schattig zeg!! Enig zo'n hoekje, en ook al zijn ze dan misschien (volgens jouw)niet perfect, ik vind het er toppie uitzien. Zeker als het de eerste dingen zijn die je maakte van vilt, dat heeft een speciaal plekje toch?
(wilde gisteravond al langswippen,mocht niet van blogger!)

M. zei

Jij bent een handwerk-STER! (kies maar hoe je het wilt lezen... :D ) Helemaal mooi. We maken ons ook zo langzaamaan klaar voor de Sint en zijn pieten. Leuk als kinderen hun geloof hierin nog kwijt zijn.

M. zei

... nog NIET kwijt zijn natuurlijk :o

Sweet Roses & Vintage Chique zei

He Elly,
Wat heb je er weer een gewedlig sfeervol hoekje van gemaakt! Such an inspiration!
Enneh, nog even over de post hieronder... wat geweldig als een kind zoiets tegen je zegt! Haha tekenen van een goede opvoeding!!!
Groetjes, Elizabeth

margriet zei

Oooooooh, wat mooooooooi!! Wat een ontzettend leuk tafereeltje! Het doet me er aandenken dat ik zo'n zelfde sintje heb! Maar waar.......

Janny zei

oooooh wat prachtig Elly, ook voor de Sint maak je dus allerlei dingen, tjeeeee wat een duizendpoot ben je toch!

Tiets zei

wat ziet het er weer prachtig uit Elly!!

M@risk@ zei

Spannende, maar vooral hele gezellige tijd. Leuk om op deze manier de Sint in huis te halen, je knutsels zien er prachtig uit.

Anja zei

Ja... t is weer tijd he. Ik vind je hoekje erg leuk.. ik zit er zelf aaan te denken met vilt aan de slag te gaan... is dat een beetje eenvoudig want mijn naai-ervaring is 0,1% :)
Groetjes!!

Je@net zei

Oooh Elly, wat ontzettend leuk!!
Als ik dit zo zie, mis ik gewoon die tijd van vroeger...kids een stuk kleiner en het huis ook helemaal in stijl versierd! Pakjes die voor de ramen hangen, een roe en een baret aan de kapstok....zooo leuk!!
Mmmh...zal ik dat gewoon maar weer es doen, of zouden de kids dan de dokter gaan bellen?! LOL

LiLi M. zei

Hoi Elly, Met dit geweldige hoekje en boekje ga ik zelf ook weer helemaal geloven, want jij hebt toch zeker geen tijd om al die dingen zelf te doen? Er zijn vast een paar Pieten aan de slag bij je!
Wat een sfeertje! groetjes L.

Alice zei

Helemaal SUPER wat je weer hebt gemaakt!!
groetjes, Alice

Heleen zei

Wat een geweldig thema hoekje heb je gemaakt!! En wat is het sinterklaas feest toch heerlijk Nederlands.Zowel op school als thuis proberen we ook altijd een seizoensfeertje te maken. Maar jou viltgroepje is super!

sandra_w zei

Wat een gezellig hoekje heb je weer gemaakt, Elly!!