donderdag 22 november 2007

I love my little loo


Of het komt door de naderende winter, of op hol geslagen hormonen (ik ben toch écht niet zwanger, overgang? Beetje vroeg!), géén idee, maar m'n nesteldrang is sterker dan ooit! Ook het kleinste kamertje was niet veilig voor mijn eeuwig zwaaiende kwast. Zat er eerst een onbeduidende huidskleur op de muren, nu is hij fris en sprankelend wit. Wit is m'n basis, m'n liefste kleur, als je al van kleur kunt spreken. Het combineert met alles en zorgt voor rust in mijn verder ietwat chaotische huishouden. Ik vind teveel leuk, teveel stijlen, teveel kleuren en dan is wit m'n maatje, m'n rots in de branding!

I don't know if it's the coming winter or some crazy hormones ( no, I'm not pregnant or something of that manner!), but my trend for changing things in my house is stronger than ever! Now I re-did the tiniest room in the house, the loo. It became fresh and sparkling white. White is my favorite of all colors, it works with all other colors, it's basic and it makes my chaotic house a little bit more calm and serene. I love too many things and too many colors, so white is my buddy!


Al m'n verzamelde spulletjes vonden hier een plaatsje: heerlijk geurende zeepjes, de schattige babyplaten van Bessie Peage (ooit eens gekregen van m'n zusje Marianne), de lieve gastendoekjes, gemaakt voor m'n verjaardag door een hele lieve tante, de oude gehaakte rand, die de moeder van m'n schoonmoeder ooit eens heeft gemaakt, de parelketting van m'n overleden oma, aangevuld met wat nieuwe spulletjes die ik samen met zusje Linda afgelopen weekend heb ingekocht voor haar winkel, zoals de geurzakjes en het prachtige emaille bordje.
I placed all my treasured findings on the shelves, like the sweet pictures of Bessie Peage (I got them from my sis Marianne), the lovely handmade guesttowels from a very sweet aunt, the beautiful crochet lace the mother of my mother-in-law made, the pearl-necklace of my grandmother combined with some new stuff I bought with my sis Linda last weekend for her shop, like the sachets and the very lovely enamel plate.
So, if you're looking for me....
Hugs Elly

28 opmerkingen:

M. zei

Mooie, witte plaatjes zijn dit allemaal. Ziet er fris, teer en teder uit!

monique zei

Wat een ontzettende leuk kleinste kamertje heb je zeg!
Heel erg leuk gedecoreerd, erg inspirerend.

Groetjes,
Monique D.

fredpetra zei

prachtig weer elly je zou niet meer van dat kamertje af willen!!!
liefs petra

Heleen zei

Wat een heerlijk kleinste kamertje, al die leuke spulletjes om naar te kijken..iedereen blijft zeker lang op dit kleinste kamertje.....

Marjolein zei

Is dat jouw kleinste kamertje........meid, wat een genot!! Heerlijk, wat oer en oer gezellig is dat! Kan me voorstellen hoe je denkt over wit hoor, alles kan er echt bij, heerlijke kleur... alleen heb ik dat dus niet he, LOL, alles heeft hier een eigen kleur, maar toch ook wel mooi:-)

helga zei

Dit is mijn droom w.c( waar een mens al niet van dromen kan, al is het maar de w.c)
Schitterend.

het lieveheersbeestje zei

Wat mooi! Mocht ik ooit eens bij je door de straat fietsen, en ik heb hoge nood..kom ik het eens echt bekijken hoor! Maar even serieus; ik zit met een verschrikkelijk lelijke tegelwand in de wc. Het zijn bruin gemeleerde tegels, mét een soort structuur ook nog. En op de grond bruine plavuizen die er totaal niet bij passen. Hoe krijg je dit mooi? Ik heb al eens gezocht naar tegelverf, maar dat is giga duur, dan zou ik alleen voor de tegels 90 euro kwijt zijn. De muren zijn zacht geel en een plank is er ook al, dus dat kan makkelijk geschilderd worden, maar die tegels...ik weet het niet, help! De wc is overigens maar twee bij één meter.
Die schattige baby schilderijen heb ik ook, alle twee! Ik heb er één van de ene opa en oma en één van mijn andere overgrootouders gekregen. Nu leven zij niet meer, dus ik bewaar ze goed, maar ze hingen op mijn kamertje toen ik nog een tiener was.

groetjes mama lieveheersbeestje.

Janny zei

ooooooooooh Elly wat mooi, zelfs de WC is bij jouw sfeervol!
tjonge ik kijk mijn ogen weer uit!

Linda zei

Heeeeel mooi gedaan! Zeg, die krans, heb je die zelf gemaakt? Zo ja, kan je misschien eens in 't kort uitleggen hoe? 'k vind hem prachtig en 'k wil al lang zoiets maken!

Sweet Roses & Vintage Chique zei

Hoi Elly! Wat een heerlijk klein kamertje zeg. Ik keur 'em helemaal goed hoor! Krijg meteen zin (nee, geen hoge nood) om ook weer met de kwast aan de slag te gaan. Helaas heb ik er nu door bergen huiswerk geen tijd voor, maar och... dan wist ik het wel!! Ik zag trouwens ook een erg mooie grote lijst (met olie en azijn setjes? ik zag het niet helemaal goed). Erg mooi allemaal! Alvast een fijn weekend!
Groetjes, Elizabeth

Je@net zei

O Elly, wat een mooie sfeerfoto's weer!! Prachtig!!

margriet zei

Hoelang zijn de wachttijden op jouw wc? Volgens mij krijg je de bezoekers met geen mogelijkheid uit dat gezellige kamertje....? (-:

Tiets zei

Nou das geen ramp bij jou om het kleine kamertje een bezoek te brengen zeg...wat prachtig!

sandra_w zei

Oooooo Elly wat is dit een mooi klein kamertje!! Ik ben er helemaal verliefd op, enne wit is ook mijn favoriete kleur ;-)

My Paper World zei

Beautiful items! They look fantastic on your pretty shelves!

Esther zei

Really don't remember how and when I discovered your blog but..I feel charmed by your pictures and projects ! I laughed a lot reading about your "hormones problems" when comes the Christmas time...You're not the only one ! thanka a l;ot for adding English to your posts, French is my native langage but in my country, must learn english also !
Esther in Canada

Tante Tee zei

Echt geweldig je toilet! Zou er ook niet meer vandaan komen! Ruilen?

het lieveheersbeestje zei

Bedankt voor je reactie op mijn 'tegeltjes'vraag, ik (lees; lieve man) kan er geen tegeltjes overheen plakken omdat er al een laag tegeltjes onder zit (vorige huurders...tsja..). Maar ik zie dat jullie er een soort srootjes tegenaan getimmerd hebben. Misschien is dat een mogelijkheid. Als je het heel goed afwerkt met lak, kun je het vast ook goed schoonmaken. (hier wonen vier mannen, er gaat soms nog wel eens iets mis, speciaal nu de jongst ook zindelijk is en gisteren letterlijk óver de w.c. heen plaste).

LiLi M. zei

Hallo Elly! Wat een gezellige drukte hier op je prachtige kleinste kamertje. Iemand zei het al; hier kom je niet vanaf! Er is zoveel te zien! Helemaal mooi! Je krans (zit die op de deur?) vind ik ook helemaal geweldig! Waar haal jij toch altijd de tijd vandaan voor al je prachtige projecten?(zegt zij wel een beetje jaloers...) Ik vind het altijd een feest om hier op bezoek te zijn! Nog een fijn weekend!

tanja zei

Wat een mooie spulletjes alweer! Ik ben gek op je krans met
zeepjes en de gehaakte randjes op de plankjes. De bokaal met zeepjes
is zeker iets wat ik zelf ook in mijn badkamer zou willen, je
hebt alles zo mooi gecombineerd.

Liefs,
Tanja.

M@risk@ zei

Wat een genot om naar de wc te gaan. Heerlijk al die prachtige spulletjes om je heen, vele zijn herkenbaar. Je krans is prachtig en ik hoop dat je scrapdip weer gauw voorbij is. Zag gister een aantal van je layouts bij Simpel-Scrappen in de winkel staan.

Lia zei

schitterenddd

Adla zei

hi there,

you have such a beautiful blog and look at that little loo isn't it pretty. so glad I stumbled across your blog.
Ta for now Adla at www.vintagedelights.blogspot.com

D@nielle zei

ooooh dat is een gezellige toilet zeg ! Nu ben ik nieuwsgierig wat voor kleur wit je gebruikt hoor ! Ik heb nl. al een RAL nummer gekregen van iemand maar Flexa Schuim zag er ook mooi uit bij een vriendin. Heb nl. dezelfde drang ;)

Frumpies world zei

O wat schattig en helemaal leuk..die baby platen heb ik ook nog ergens in een kast staan....moet ik er gauw maar eens uit gaan halen en in het zicht zetten...xxx Wendy.

Jeanet zei

Als je bij jou naar het toilet gaat vergeet je even wat je er ook alweer kwam doen , GEWELDIG !!!!

Anoniem zei

Un petit coin de poésie ! J'adore !

Elfje zei

Ik was de schilderijtjes van Bessie Peage aan het googelen en kwam op jouw blog terecht! Wat een leuke verzameling spulletjes! En een hartstikke leuke blog!