woensdag 14 november 2007

Finding and creating

Finding:Vanmiddag middelste te spelen gebracht en samen met oudste en jongste zou ik naar huis gaan. Of willen jullie misschien nog even mee naar de kringloop?, vroeg ik heel voorzichtig, meestal zijn mijn kindertjes niet zo dol op winkelen, maar warempel, dit wilden zij wel. En we hebben ons vol overgave gestort op alle kasten vol schatten en rommel. Dit is mijn buit, kindertjes mochten een boek uitzoeken. Ik stond versteld, zij zochten beiden een zeer educatief boek uit, jongste eentje op haar leesniveau, oudste een mooie oude dierenencyclopedie. Een kind naar mijn hart: deze is mooier dan de andere die ik heb mam, deze is zo mooi oud. (!!!!! Kijk m'n opvoeding begint z'n vruchten af te werpen!)
Een opmerking die me wel aan het denken heeft gezet: Mam, dit (de dierenencyclopedie dus) is wel een oud boek, er staat nog een Panda in. Deze zijn er toch helemaal niet meer in de dierentuin?
Oftewel: denken kinderen nu echt bij "wilde dieren" aan de dierentuin? Toch maar eens wat vaker National Geographic aanzetten!
Ik ben in ieder geval blij met m'n schilderijtje, 2 drukken van Camera Obscura(1921 en 1923), wekpotje met deksel en dé bolletjes-beschuitbus.
Deze kreeg ik van een zéér begrijpende vriendin. Zij heeft 'em voor mij meegenomen toen ze bij de kringloop was. Ina, je bent een schat, dank je wel!

Today I went to the secondhand-store with oldest and youngest. Usually they don't like shopping, but this kind of shops are their favorites. The kids found nice and educational books and mommy found this nice painting, 2 old books (Camera Obscura), a glass jar and the famous dutch "bolletjes"-can. Oldest loved his book, an animal-encyclopedia, because it looked so old! Well, that's my kind of kid! From my sweet friend Ina I got the lovely tin with flowers. She understands me!

Creating:

Vandaag eindelijk de laatste"finishing touches" aangebracht op m'n herfstslinger: de vliegenzwammetjes misten nog steeds hun stippen. Misschien niet helemaal duidelijk, maar v.l.n.r.: eikeltje, vliegenzwammetje, kastanje, weer een vliegenzwammetje en nog een eikeltje.

This autumn-garland I made sometime ago. But today I finally put the finishing touches on it: the little mushroom got his dots!

Have a nice evening you all!

Hugs, Elly

17 opmerkingen:

M. zei

Na zo'n kringloopbezoek en als ik echt iets leuks of moois heb gevonden, heb ik altijd zo'n diep voldaan gevoel. Wellicht ken je dat ook, niet? Leuke herfstslinger heb je gemaakt!

Janny zei

geweldigggggg die herfstslinger!! en wat een leuke dingen heb je meegenomen van de kringloop, daar zitten soms wel leuke dingen tussen maar je moet er wel oog voor hebben en dat heb jij zeker!

Marjolein zei

Meid, wat een ontzettend leuke dingen heb je weer gescoord, dat ziet er toch super gezellig uit zeg!!

En die herfstslinger.... pfffff wat liehieeeef, helemaal te gek!

fredpetra zei

oho ik begin helemaal verslaafd te worden aan de schitterende creaties die je allemaal op je blogg hebt staan kom iedere dag eigenlijk wel even spieken hoor echt geweldig hoor!!!!!
liefs petra67

Jeanet zei

Als ik dat zo bij jou zie lijk je erg veel iop mij hihihi ,heerlijk dat struinen tussen oude spulletjes , kheb een kast vol en er komt steeds wat bij !
Ook ik heb vilten poppetjes liggen , moet ze nog wel maken , kerstvakantie is daar goed voor , lekker samen met m'n jongste dochter die is er ook gek op . Ik hou wel van die stijl !!!

Je@net zei

Oooooooooooooooooooooooh die herfstslinger, wat super Elly!!
En je kringloopbuit...da's puur genieten hè!!!

Jeanet zei

Dank je wel Elly voor een bezoekje aan mijn blog , ik doe een demo met borduurkaarten , want ook dat doe ik nog zit in het designteam van Hobbyvision , is erg leuk om te doen , maar scrappen vind ik ook erg leuk
fijn weekend !

Felicia zei

Your garland is adorable!

Frumpies world zei

Heerlijk he, dat struinen in de kringloopwinkel...ik ga zo ook nog even met mijn oudste, de jongste is spelen...
Jouw herfstslinger is super...zo cute!! Ik kom gauw weer eens kijken en bedankt voor je berichtje op mijn blog, lief van je...xxx Wendy.

sandra_w zei

Wat ontzettend leuk die herfstslinger...zo apart weer! En wat 'n leuke dingen heb je bij de kringloop vandaan gehaald!

het lieveheersbeestje zei

Hai Elly!
Wat een mooie herfstslinger! Zo apart, (mijn handjes beginnen alweer te kriebelen..)maar nog niet..(te veel projecten lopen nog)
Ik herken ook dat gevoel van een superleuke vondst bij de kringloop of tweedehands kleding winkel. Het is een soort jacht instinct volgens mij.
Oh, ik heb trouwens geen malletjes of zo gebruikt bij het maken van die papieren jurkjes hoor, gewoon maar wat uit geprobeerd en getekend op papier, versierd en toen op een dun kartonnetje geplakt. Maar misschien is het wel handiger als je een patroontje van karton hebt..(idee!) Ik zat ook al te denken dat het leuk is op een verjaardags kaart, dan wat kleiner.
Ik vind het heel leuk als je mij linkt, ik hoop altijd op veel bezoekers, maar krijg nooit zoveel reacties helaas. Ik zal jou ook vermelden, maar de linklijst bij mij is sterk verouderd en ondertussen heb ik er wel een stuk of tachtig. Er zijn gewoon veel te veel leuke blogs!

Groetjes mama lieveheersbeestje

Gera zei

Hallo Elly,

Van een vriendin die je blog leest kreeg ik een mailtje dat je de herfstslinger had gemaakt. Dus direct even gaan kijken! Ik vind het heel leuk om hier een foto te zien!! Ik heb het ontworpen :-)

groetjes, Gera
www.septemberspring.nl

M@risk@ zei

Je herfstslinger is helemaal super! Ik ben niet zo goed met naald en draad, maar als ik dit zie! Leuke aankopen heb je gedaan en ik ben ook zo'n kringloop winkelaar. Vind er vaak knopen en kant!

Anja zei

Leeeuuuukk zeg. En dat van je kids heeft me wel doen grinneken... mijn zoontje krijgt ook al dat soort trekjes. Zijn favoriete stad is Dordt... omdat er zulke mooie oude huizen zijn!!! En hij is dol op grote, oude kerken! Naar kringloopwinkels ga ik toch nog steeds maar alleen want écht neuzen kost tijd en dat heb je nooit genoeg als je 5 jaar bent :)

Fijn weekend nog en groetjes!

Heleen zei

Wat een super leuke herfst slinger heb je gemaakt!! Die gaat nog jaren mee(heb ik ervaren met mijn herfst spulletjes). Is het niet heerlijk om net de krenten te vinden bij de kringloop!

Mireille zei

ah meis wat is dit weer PRACHTIG!

D@nielle zei

Ik ben ook zo gek op de kringloop, koop me suf aan oude boeken die ik nodig eens moet gebruiken .... Wat is het toch elke keer verwennerij op je blog !