woensdag 28 november 2007

Sinterklaas-preparations

Nog maar 7 nachtjes slapen voor de grote dag! De dagen van voorpret en voorbereidingen zijn aangebroken. Op een geheime plaats staan zakken vol kadootjes, reeds ingepakt, lijstjes worden nauwkeurig bijgehouden, natuurlijk allemaal evenveel kadootjes. Elke ochtend wordt de dagenteller als eerste een dagje verder gezet.

Still 7 nights to go before Sinterklaas-evening! These days are full of excitement and preparations. On a secret spot the gifts are hidden, already wrapped, lists are kept so every child will get as much as presents.
Een pepernotenkrans gemaakt voor op de salontafel. Als het kaarsje brandt, ruik je de zalige geur van kaneel en speculaaskruiden. In de kringloopwinkel dit gehaakte kleed en zilverkleurige dienblaadje gekocht. Eigenlijk zonde dat iets, waar zoveel uren huisvlijt in zit, voor slechts 0,50 eurocent verkocht wordt. Maar ik was er weer mee in m'n nopjes! Helaas kan ik zelf niet haken, maar ben wel gek op gehaakte randjes en kleedjes.
I made this spice nuts-wreath today. When the candle is burning, the room smells delicious! I bought this tablecloth and little tray at the thriftshop. I love crochet things but unfortunately I can't crochet myself.
Ook dit pieten-lichtje vandaag afgemaakt. De pot met schuimpjes is nu voor de 2e keer gevuld! Ik kan er gewoon niet vanaf blijven, erg hè!
I finished this little "pieten"-light today. I refilled the bowl with yummie meringues for the second time! I can't stop eating them, shame on me!
Ook dit boekje gekocht bij de kringloop, ik vond het zo'n schattig boekje!
I also bought this cute little book today at the thriftstore, I love those sweet images!

Verder nog meer huisvlijt! Voor oudste ben ik nu een eigenwijze teckel aan het breien. Vinden jullie 'em niet schattig?

More crafting! For oldest I'm knitting this pig-headed dachshund. Don't you think he's cute?


Voordat ik in een reusachtige scrappersdip belandde heb ik nog deze l.o. gemaakt. Hij was eigenlijk bedoeld om mee te doen aan een wedstrijd ( van Scrappies), maar ik was al een beetje aan de late kant en toen gaf Yahoo er ook nog de brui aan, dus ik kon 'em niet meer verzenden. De opdracht was om 3 foto's te gebruiken. Sindsdien heb ik m'n scrapspullen niet meer aangeraakt, alleen nog om een boekje in opdracht te maken. Hopelijk drijft dit weer gauw over en kan ik mij binnenkort weer storten op de berg foto's die ik nog heb liggen!

This is the last l.o. I made before I ended up at a huge scrappers-depression! I hope I will "recover" soon from this sort of burn-out, because I've lots of pictures to scrap!

Hugs Elly

18 opmerkingen:

LiLi M. zei

Hoi Elly, wat een warmte straalt hier weer vanaf, heerlijk! Je krans is leuk. Je boekje over kleine beer doet mij weer denken aan mijn jeugd, mijn buurmeisje had al die boekjes, schattig zijn ze toch? Ik vind dit een heerlijke tijd, die spanning zo voor Sinterklaas. Lekker snel donker, kruidnootjes...vol verwachting klopt ons hart! Wat een geweldig sfeertje heb je weer neergezet. O en je hond vind ik geweldig! En ik geef je groot gelijk met je mening over het wegdoen van handwerk, ik heb datzelfde probleem, ook trouwens met oude foto's. Daarover een andere keer! Kan hier straks wel mijn blog beginnen, is er een maximum ruimte? Groetjes...L.

Tiets zei

Oo Elly, ik bewonder je zo met alles wat je doet... geweldig hoor en Hmmmm ik ruik de kaneel en kruidnootjes al hoor... alvast een fijne sinterklaas avond!

Frumpies world zei

Leuk kleedje heb je gekocht, ik had er vorige week ook 1 gevonden in de kringloopwinkel(zal er van de week een foto van op mijn blog zetten). Maar ik denk dat de winkel bij jullie groter is...jij vindt er altijd zoveel leuke spullen!!
Je lo is gaaf en de rest ziet er ook gezellig uit...xxx Wendy.

Je@net zei

O Elly, wat ben je toch een heerlijke Crea Bea!! Ben helemaal weg van al die leuke projectjes van je!! Helemaal super en zo gezellie!!
Leuk lootje, jammer dat je te laat was!!
Fijne Sinterklaasdagen gewenst, geniet ervan!!

sandra_w zei

Wat is het weer gezellig bij je thuis, Elly! En die teckel vind ik zo lief...enne de geur van pepernootjes komt zo uit m'n pc waaien heerlijk!! LOL

Marjolein zei

Oh, wat is dit weer allemaal gezellig!!!!! Vind et super, alleen de foto voor de LO zie ik niet.....jammer.... de teckel geloof ik!!

Ik hoop dat je dip gauw overgaat meid!!

Lori zei

Hi Elly, i'm so glad you stopped over to see me!!! i bet you saw me at Lili M's? your blog is very sweet and i have enjoyed my visit to see you over here:)

Sonnja zei

Wat gezellig ziet het er uit bij je en wat een leuke teckel!

Groetjes Sonnja
BEERTJE ZONN

margriet zei

O Elly, wat ziet er dat allemaal toch weer gezellig uit! Grappig, want dat sinterklaashuisje heb ik een paar weken geleden op de speelgoedbeurs gekocht voor 50 ct. Volgens mij hebben we een beetje dezelfde smaak. De lo is ook prachtig. Houd moed; je komt vanzelf uit die dip. En anders vraag je gewoon aan sinterklaas een doosje dip.

Janny zei

oooooooooooh Elly wat ziet het er allemaal weer gezellig uit bij jouw, de warmte straalt er vanaf!
je lootje is ook weer super en ik hoop dat je gauw je scrappersdip weer kwijt bent hoor!!

het lieveheersbeestje zei

Hallo Elly,
Wat een prachtige pietjes heb je gemaakt! En die schuimpjes...hmm ik doe 'sonja' maar anders...
Als ik je blog lees is het net of ik een mooi tijdschrift lees, echt, mijn complimenten hoor!
Het boekje over kleine beer heb ik ook (uit mijn jeugd nog) het is zo snoezig. En wat je zegt over dat kleedje, ik heb dat ook. Soms voel ik gewoon medelijden met een mooi geborduurd kleedje of (zoals vandaag bij het leger des heils) een prachtig gehaakt sprei... Maar je kunt niet alles mee naar huis nemen (manlief).
Geniet van je gezellige donkere dagen met veel kaarsjes en groetjes van mama lieveheersbeestje

I. zei

Mijn kastjes ook! En soms koop ik gewoon maar twee kopjes of drie... en dan heb ik een kast vol met wel 10 verschillende 'setjes'. Staat heel kleurrijk op tafel ;-)

Fijn weekend!

Lia zei

jij hebt echt de gave om sfeer te scheppen, hihi kun je ons huis geen metamorfose geven in leuke sfeervolle dingetjes.
Echt super mooi

M@risk@ zei

Wat ziet dit er allemaal weer knus uit. Handig voor de kinderen om af te tellen tot de grote dag en je pepernoten krans lijkt me super. Jammer dat we dit niet kunnen ruiken. Mooie layout tot slot.

Anja zei

Gáááf die krans van pepernoten. Die aftel-kalender heb ik al eerder gezien en ik vind m ook erg leuk. Alleen zitten we hier nu net weer met de adventskalender en dan zouden we er twee hebben?

Tante Tee zei

Wat gaaf die pepernoten krans!!! Ideetje voor volgend jaar! Alvast heel veel plezier met sinterklaasavond!

Quibi zei

Ook jij hebt een heel leuk weblog! Leuke Sinterklaasdingetjes allemaal. Ik zou voor volgend jaar ook best wat Zwarte Pietjes willen maken, gewoon om het huis een beetje mee te versieren. Mocht je hier een patroontje van hebben, hou ik me aanbevolen!!!
Leuk om viavia op een blog terecht komen. Net zo goed als dat mijn blog jou aanspreekt, spreekt jouw blog mij aan.
Een boek van Tilda is zeker de moeite waard. Degene die ik het leukst vindt zijn Christmas Craftings en Spring craftings.

Heel veel plezier en ik kom zeker vaker op je blog kijken!

Groetjes, Yvonne

Anoniem zei

Beste Elly,
Ik kwam toevallig op jouw blog terecht en ik ben heel benieuwd uit welk boekje de gebreide teckel komt. Ik ben zwanger van de eerste (uitgerekend begin november)en brei graag. En ik heb iets met teckels. Waarschijnlijk komt er ook een teckel op het geboortekaartje..Kun je mij zeggen welk boekje het is of waar ik het patroon kan vinden? Ik zal je blog checken om te kijken wat je antwoord is.
Groeten van Laura