zondag 11 november 2007

About mice and little gifts

Soms heb je hoge verwachtingen van iets of iemand. Soms loopt het anders en leidt dit tot enige, soms ernstige teleurstellingen. Het overkwam ook mij, ach wie niet, maar dit verdrietige gevoel liet me niet meer los. Zo kwam ik aan het eind van de dag thuis, enigzins teneergeslagen. En alsof het zo had moeten zijn lag daar een witte enveloppe op tafel met daarin een schattig notitieblokje. Dit kleine kadootje zorgde ervoor dat er weer een glimlach op mijn gezicht verscheen. Lieve Lili, bedankt, het kwam op het juiste moment! Ik ken je niet persoonlijk, maar via het bloggen ben ik je een warm hart gaan toedragen.
Naar aanleiding van "pay it forward" was ik de gelukkige om dit aardigheidje te mogen ontvangen. Omdat ik het een geweldig initiatief vind, wil ik dit voorzetten. Dus de eerste 3 mensen die het leuk vinden om een zelfgemaakt kadootje van mij te ontvangen en die op hun beurt ook weer iets willen maken voor 3 andere mensen kunnen dit kenbaar maken d.m.v. een comment op deze post. Geef daarin duidelijk aan dat je mee wilt doen met "pay it forward".

Sometimes you expect a lot of things or people. Sometimes they let you down. And this gives you a sad and disappointed feeling. It happened to me also, well, I think it happens to everybody someday. At the end of that day I came home, feeling down and tired. And there it was: a little handmade gift sended by post. Lili, thank you so much, it arrived just right on time!
I don't know you personally, but I think you are a very warm person.
The occasion for this gift was "pay it forward". It's a great initiative and I want to continue this.
So the first 3 people who are interested in this (and want to recieve a handmade gift from me) and also want to make a little gift for 3 other persons can make this clear in a comment at this post. Please mention clear that it's about "pay it forward".

En wat is er nu beter tegen de blues dan je terug te trekken om te handwerken of te knutselen. Even je zorgen opzij zetten en nergens meer aan denken. Ook bij mij helpt dit en dit kleine huismuisje is hiervan het resultaat. De volgende dag zijn de eerste heftige gevoelens wat weg geebt en je weet dat alles weer goed zal komen. In het warme nest van je familie lijkt alles minder erg en besef je dat je zoveel hebt om dankbaar voor te zijn!

The best remedy against the blues is a little crafting! So you don't have think of and worry about anything. This little mouse is the result, I think she's cute! And well, the next day you think a little different about everything, and you realize you've a lot to be gratefull for. I've a loving family and I think this is the most imporant thing of all!

Groetjes Elly

15 opmerkingen:

helga zei

Hai Elly,

Wat een leuk idee, pay it forward. Ik wil er wel aan meedoen.
Als ik het goed begrijp moet je iets maken voor 3 andere personen en dat naar hun opsturen, uiteraard.
Verder weet ik weinig van maar dat hoor ik dan wel neem ik aan.

Gr. Helga

LiLi M. zei

Hoi Elly,
Bedankt voor je aardige woorden in mijn richting. Leuk hoor dat je het initiatief pay it forward voortzet!!
Ik vind je muisje schattig, komt er toch nog iets goeds uit je teleurgestelde gevoel. Ik herken dat, ik ga dan meestal als een waanzinnige poetsen. Dat poetsen heeft normaal gesproken niet zo mijn belangstelling. Als ik ergens mee zit is in ieder geval het huis weer eens goed schoon! groetjes en kop op he, Lidwien

Marjolein zei

Wat jammer he, dat iets je een zo naar gevoel kan geven! Heerlijk dat er dan thuis zo'n leuke verrassing op je wacht.

Dat muisje....is een schatje, je bent ook op vele vlakken creatief he, super!!

I. zei

Dag Elly,
Ik vind het ook een leuk idee (pay it forward) en ik wil er best aan meedoen...
Ik wens je ook nog een hele fijne dag toe!
Groetjes van Isabel

Yolanda zei

Hallo Elly,

Wat een leuk idee, dat pay it forward, ik zou best mee willen doen, maar ik heb geen eigen blog, ik weet niet of dat een voorwaarde is.

Ik vind trouwens dat jij erg leuke dingen maakt, en het toeval wil dat ik die twee muisjes in het roze en groen ook heb gemaakt, die staan hier in de kast, bij de herfsttafel die mijn drie kinderen hebben gemaakt.

En dat laatste muisje dat je hebt gemaakt...schattig!

nog een fijne dag verder en veel succes met jouw blog! ik blijf het met veel plezier lezen!!

groet, Yolanda

het lieveheersbeestje zei

Hallo Elly,

Wat een leuk idee, dat Pay it forward, ik zou er ook wel aan mee willen doen. Dat kleine piepertje ziet er enig uit!

Groetjes mama lieveheersbeestje.

Je@net zei

Aaach, wat een lieve verrassing, zeker als tie dan ook nog eens op het juiste moment komt!!

Tiets zei

wat een schattig muisje heb je gemaakt ondanks je droevige bui...hopelijk gaat het inmiddels weer?

monique zei

Wat een ontzettend leuk muisje heb je gemaakt.
En wat een leuke verrassing heb je gekregen zeg.Dat doet een mens dan weer goed!
Groetjes,
Monique.

Frumpies world zei

Wat fijn dat je teleurstelling zo om kan slaan met zo'n lief gebaar....en dat muisje? Is zooo schattig!! Kop op meid, morgen is er weer een nieuwe dag...xxx Wendy.

M. zei

Misschien zijn het juist die moeilijke of teleurstellende momenten waarin nog meer creativiteit kan opborrelen. Ik zou zo'n 'handwerkgave' alleszins als één van de manieren bij uitstek gebruiken om frustraties weg te werken, bij wijze van spreken. Creativiteit helpt me dan om weer tot mezelf te komen. Leuke muis is dat... sympathieker ook dan de echte exemplaren. :D

corry zei

Wat fijn dat zo'n aardigheidje zo op kan beuren. Leuk idee trouwens..pay it forward! Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Jouw blog is er mooi, met een erg sfeervol huis en leuke zelf gemaakte dingen. Ik kom gauw weer kijken! Gr. Corry

Janny zei

wat een ontzettend lief muisje heb je gemaakt ondanks dat je zo verdrietig bent!
ik hoop dat het inmiddels weer iets beter met je gaat!

margriet zei

Ooooh, wat een lief muisje!!

D@nielle zei

Oh nee te laat, vind het een geweldig initiatief, heb het zo druk gehad te druk voor bloggen ... Maar ik moet je zeggen dat ik de laatste maand ook enorm dat gevoel heb .... te hoge verwachtingen of iig het gevoel dat ik teleurgesteld ben in reacties ed. Wat heerlijk dat je zo verrast bent, dat maakt het vaak weer goed ;)