donderdag 3 december 2009

Simple and cheap Saint Nicholas decorations

Het Sinterklaasfeest leeft behoorlijk hier in huize van Trappen! Iedereen is er vol van (en mama misschien nog wel het meest!). Natuurlijk horen daar toepasselijke versieringen bij. Dat leuke decoraties niet moeilijk en duur hoeven te zijn zal ik jullie hierbij laten zien.


Deze vlaggenlijn verwelkomt Sint en Piet.

Nodig:
- kartonnen doos (0,00)
- 3,5 m kant (3,50)
- gekleurd stevig papier (1,50 maar hield daar nog veel van over)
- 10 div. knopen ( ?,?? knopendoos)
- touw (0,25)
- restje witte verf (0,00)
- chipboard letters (Action) of letters gedownload van internet (wel op karton overbrengen) (?,??)
- eventueel 4 m. zigzag band (2,50)
- lijm (tacky glue)
- 3d tape
Maak een punt door eerst een rechthoek te maken van 12 bij 18 cm. Dan teken je op de lijn van 12 cm (onderkant) het midden af en trek je een lijn van de bovenhoeken naar dit middenpunt. Zo krijg je een mooie driehoek. Je kunt je vlaggetjes natuurlijk net zo groot of klein maken als je wilt, maar deze maten heb ik aangenomen. Ik heb de vlaggetjes van een oude kartonnen doos gemaakt. De bovenlaag heb ik eraf gescheurd (hoeft niet zo netjes) en met een rollertje wat witte verf opgebracht.
Daarna teken je rondjes af dmv van een kopje of een glas ter grootte van je letter (die moet er precies inpassen) op het gekleurde papier. Ik heb hiervoor het prachtige dessinpapier van Tilda gebruikt (zie verderop in deze post), maar elke stevig gekleurd karton voldoet hiervoor.
Het kant knip je in 10 stukje van 35 cm. Hier rijg je een draad door, trekt het aan om te plooien en je zorgt dat dit precies onder het rondje past en dan lijm je het vast. Plak de letter erop. Daarna vlecht je 3 stukjes touw tot een bandje en dit plak je rond de circel. Daarna plak je het geheel met 3d tape op de punt. Door de knoop haal je een stukje touw en dit plak je onderaan de punt. Je kunt eventueel als afwerking aan de zijkanten een randje zig zagband plakken.
Ik heb de slinger verder eenvoudig gehouden, maar je kunt natuurlijk ook allerlei plaatjes van de Sint en z'n Pieten erbij plakken, of kleine bosjes stro of zelfs een paar pepernootjes. Laat je fantasie er op los!
Totale kosten +/- 7, 50 (incl zigzag band), maar als je alleen "Sint" of "Welkom" doet, wordt het natuurlijk wat goedkoper.


Natuurlijk horen ook de pepernoten en de taai taai bij dit feest. Simpele maar sfeervolle decoraties. Het kruisje deed mij onmiddelijk aan de mijter van Sinterklaas denken en heb ik dan ook met een stukje touw aan de pot gehangen.nodig:
- 2 weckpotten (0,50 p.st. kringloop)
- stukje lint (0,00 zat ooit om een kadootje)
- half zakje pepernoten (0,30)
- half zakje taai taai (0,65)
- kruisje (gekregen van Karin, in haar webwinkel 1,50)
totale kosten +/- 1,95Deze krans heb ik jullie al eerder laten zien, maar ook deze hoort bij de simpele en goedkope decoraties.
nodig:
- strokrans (grote 4,95)
- 1 kg pepernoten (1,30)
- event. stuk lint om op te hangen ( 2m 2,00)
- lijmpistool + patronen
Je kunt natuurlijk ook een kleinere krans nemen en dan heb je aan 500 gr. pepernoten genoeg en scheelt je een aantal lijmpatronen. Ik heb een dubbele rij pepernoten geplakt om zo de strokrans helemaal weg te werken. Wel een schaaltje water bij de hand houden voor het geval je de gloeiend hete lijm op je vingers krijgt! Dit is echt een heel eenvoudig klusje waar je wel eventjes wat tijd voor uit moet trekken.
Totale kosten grote krans +/- 9,00 (incl. ophanglint), voor een kleinere krans zonder ophanglint +/- 4,00


Decoration supplies

Vorige week een heel pakketje hobbyspulletjes bij Gepke van Your Zoap besteld en 2 dagen later stond de postbode al met het doosje op de stoep!
Ik ben helemaal verliefd op de spulletjes van Tilda en ook deze kerstlijn is echt helemaal geweldig. Nou nog hopen dat ik er de tijd voor kan vinden om er deze kerst nog iets van te maken!


Prachtige die cut vellen, een lief houten kerstmannetje en een lieve stitchery. Zoals jullie zien ben ik er al een klein beetje aan begonnen. Ik had het nog nooit eerder gedaan, maar ik geloof dat ik er weer een hobby bij heb! Wat een heerlijk werkje!Wat weer een prachtig boekje! Voor slechts 9,95 een schat aan inspiratie en patronen.


Enkele voorbeelden uit het boekje.En kijk nou eens wat lief: Gepke had er nog als kadootje een schattig velletje stickers bij gedaan! Gepke, je bent een schat *smak*!


Christmas inspiration


Hmmm... oké misschien valt dit prachtige magazine nou niet direct onder de categorie goedkoop, maar als ik zie hoeveel schitterende foto's er in staan en hoe weinig reclame dan is dit blad z'n geld dubbel en dwars waard. Het is genieten van begin tot eind. Helaas mis ik dat bij de Nederlandse bladen. Daar scheur ik de leukste plaatjes uit en plak ze in m'n inspiratieboek, maar dit blad lees ik keer op keer en daar gaat absoluut geen schaar in! Dus relatief toch goedkoper! De 2 kleine schattige hangertjes kreeg ik samen met het kruisje van Karin van Zink en Zo als kadootje bij dit blad. Ook jij bent een lieverd Karin, ook een *smak* voor jou!


Om jullie even mee te laten genieten een paar impressies van het JDL-magazine!
Nou meiden, ik hoop gauw weer te posten, maar het is hier nogal druk! Natuurlijk met het Sinterklaasfeest, maar ook help ik m'n zusje Linda nu wat vaker in de winkel en ben ik bezig met de voorbereidingen van de kerstfair die net als vorig jaar gehouden wordt bij het brocantewinkeltje Bloesem en Brocante van m'n zusje Marianne en haar vriendinnen. Ik zal er ook staan met een kraampje curiosa en wil nog wat kleine meubeltjes schilderen. Verder is de schilder/behanger geweest dus nu kan het schoonmaak- en decoratiewerk beginnen! Vervelen???? .... Nooit van gehoord!

A special note for my Englisch readers: sorry, no translation today, I'm running out of time! I hope you enjoyed the pictures any how!
Hugs,

35 opmerkingen:

Mary Wadsworth zei

Wonderful:)

Ruth zei

I loved the Pictures...who needs English with such a universal language as that of admiration..... Thankyou..xxxx

Marianne@Songbird zei

Je Sint banner is hardstikke mooi! En wat leuk dat je zulke gedetailleerde beschrijvingen hebt gegeven. Sint is al bijna weg maar ik denk dat ik toch die pepernoten krans nog maar ga maken. Ik had een grote zak strooigoed gekocht, maar nu blijkt dat we allebei pepernoten helemaal niet lekker vinden, dus die zijn allemaal overgebleven. Weggooien is ook zonde, dus dan maken we nog maar een krans en dan is die alvast klaar voor volgend jaar.
Fijn weekend alvast.

Lori zei

gorgeous post Elly!!! i did enjoy the visuals very much...i don't blame you one bit for not translating...we are all so busy during the holidays...thanks for the inspiration you give now and always!!!

Boukje zei

Prachtige slinger en leuk dat je alles hebt beschreven!
En heerlijk al die Tilda kleurtjes en tijdschriften!
Fijne Sinterklaas toegewenst!
Groetjes Boukje.

Mayflower zei

Hoi Elly, wat geniet ik iedere keer weer van jouw leuke posten. Je Sintversieringen zijn echt prachtig, leuk idee die vlaggetjeslijn en ook zo leuk de uitleg die je hierbij geeft en die krans is echt prachtig. De JDL is zeker niet goedkoop, maar het is wel lekker lang genieten van al die prachtige inspiratiefoto's
Ik wens je een heel gezellige pakjesavond.
Groetjes Mea

Jeanet zei

GEWELDIGGGGG die sint slinger Elly en met super gaaf papier van Tilda ,ben er ook zoooo blij mee dat ik dat heb , ik kom gelijk op een idee voor een kerstslinger , maar nog ff de tijd voor vinden als ik me bedenk wat ik allemaal nog wil doen voor kerst hihihi!!
Ga ook eens op zoek naar dat tijdschrift om er mss op een rustig moment ('s nachts hihihi)ff lekker doorheen te bladeren !
Een heel gezellig Sint weekend met je gezin Elly !
Liefs Jeanet

Kind An Huys zei

Bedankt voor je alweer superleuke en mooie blogbericht! De slinger vind ik echt helemaal leuk, waarschijnlijk lukt het me niet meer om hem nog te maken maar wie weet voor volgend jaar of voor jelle zijn verjaardag...
En de JDL ziet er ook mooi uit, ik vind hem ook wel duur, maar misschien dat ik hem toch maar eens aanschaf(wie weet dat de Sint of kerstman het nog leest)
Fijne sinterklaas avond,
Groetjes, Anne.

paula zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
paula zei

vervelen zullen we ons zeker niet he?
wat een mooie Tilda spullen heb je .
Sinterklaas zal zich zeker welkom voelen bij jou in huis ,wat ziet het er gezellig uit.
Nou een heel fijn weekend en een gezellig Sinterklaasfeest.
groetjes Paula

Something White zei

Mens toch, wat ben jij een creatieve duizendpoot!! Zo mooi, die Sint-slinger en trouwens, je banner bovenaan je blog vind ik ook helemaal prachtig, die had ik nog niet gezien.
Tone Finnanger brengt met haar Tilda-collectie echt een frisse wind in huis; haar creaties zijn zo puur en mooi, nostalgisch en lief. Je krijgt er gewoon een goed gevoel bij en dat is haar grote verdienste, denk ik.
Geniet van deze toffe decembermaand en wij genieten van jouw creaties!! :)
Groetjes, Marjolijn

Marja Sch zei

Dit mag dan simpel en goedkoop zijn maar het ziet er wel verschrikkelijk mooi en origineel uit. Echt geweldig hoor. Fijne Sinterklaas avond. Gr Marja

Romantic Today zei

Leuk, leuk!
Je slinger vindt ik helemaal top, zo leuk om voor weinig zoveel leuks te maken!

Je potten met taai taai (nog geen kiezen gebroken? ;) en kruidnootjes, gewoon helemaal leuk, it's all about the details, dat is met jou foto's weer duidelijk te zien!

Stitchery...ja...helemaal leuk om te doen! Net zoals borduren, zo heerlijk ontspannend en verslavend!
Leuke spulletjes ook van Tilda!

De JDL....zucht...helemaal leuk en maar bladeren en weer opnieuw bladeren, lijstjes maken in mijn hoofd van wat ik allemaal wil gaan maken, nu nog tijd vinden! :) Ach, andere wordt het gewoon volgend jaar toch!

groetjes,
Mirelle

Alisa zei

This is the first banner I've seen made out of cardboard... brilliant Elly! I love the look of it!

Irma zei

Wat een SUPER post!!!!!!
in 1 woord heerlijk alles wat je ons hebt laten zien.
Prachtig dat rood met wit zo fris, nou ik ben er helemaal weg van.

lieve groet Irma

jootje zei

ik heb genoten van je post. wat ben je creatief bezig geweest, daar steek ik weer heel wat dingen van op. ik ga toch die pepernotenkrans nog maken, dan bewaar ik hem wel voor volgend jaar. fijn weekend.
groetjes van jootje.

Tureluur-Bellemietje zei

Wat een geweldige post,
helaas gaat me het niet lukken om de slinger nog te maken maar heb het geheel van je geleend..en volgend jaar komt die er zeker.
De pepernotenkrans heb ik vorig jaar gemaakt, dus die kon met een kleine aanpassing zo weer worden opgehangen. Maar is gewoon super leuk om te maken.
Stitchery ken ik helemaal niet ...ga gauw even kijken bij gepke..
Voor morgen alvast een hele fijne sinerklaasavond, maar volgens mij gaat dit wel lukken

D@nielle zei

oooh had ik die maar eerder gezien, stukken leuker dan mijn action vlaggetjes LOL

my day zei

Hoi Elly,
wat ziet alles er weer super uit bij je,ik vind die sint-slinger echt geweldig en ja de pepernotenkrans blijft een plaatje,alleen heb ik er dit jaar dus toch geen tijd voor gehad om hem te maken(dan maar volgend jaar).
En die tilda-spulletjes zijn echt helemaal te gek, ik ga dadelijk even naar je link kijken.
Nou meid ik zie dat je het nog razend druk hebt met allemaal leuke dingen om te doen,geniet er maar lekker van en ook af en toe even met de beentjes op de bank met een prachtig tijdschrift.
Fijne pakjesavond,groetjes Ingrid.

belle-blanc zei

Your pictures say more than thousand words. Such beautiful Nikolaus dekorations, Tilda also don't need any words, her creations are always marvellous. And of course the JD Living Magazin... I have it too and I love it... wish you a beautiful second Advent. Hugs & Kisses, Mira!

scrappy jen d zei

lIEVE ELLY,
Wat ziet het er weer geweldig uit bij jullie!
Geweldig, die vlaggenlijn!
Altijd leuk om het zelf te maken, he?
Ben druk, druk met het op pimpen van een oude kapstok....
Tuurlijk...IN TILDA STIJL a la GEPKE!
Wat heeft ze mooie spullies, he?

Liefs, Jen,

Vicki C zei

Oh Elly! Your blog is always just so increadablly BEAUTIFUL! I have missed having time to come by and enjoy all this beauty! Thank you so much for sharing. Your banner is STUNNING!!!

'T atelier zei

Wat een leuek foto's weer.
En dat boek ziet er geweldig uit! Heb helaas geen tijd gehad om te bloggen. Maar ik had ook een pepernotenkrans gemaakt hihi
Fijne week
Liefs,

linda loe zei

En heb je een leuke sint gehad?

Weißer Vintagezauber zei

My favourite Elly,
what you have for wonderful Christmas decoration. The garland is simply heavenly and fits so perfectly in your house.
I sagé it over and over again... I would go past with pleasure on a short jump with you.
If you feel like, you can take part in my raffle.
Affectionately yours and many greetings,
Elke.

JANN-WILL zei

Oh Elly wat ziet aller er weer geweldig uit!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Hallo Elly!

Ik wilde toch even een berichtje achterlaten!
Sinds een paar dagen heb ik je blog ontdekt en ben er helemaal weg van!
Je schrijft erg leuk en je huisje (hoe klein ook)Is echt heel erg lief, leuk, knus, landelijk
en zo ME!
Deze styl heb ik ook in huis en ben blij met een leuke vlotte blogger zoals jij die net als ik ook zo gek is van knutselen, freubelen en de leukste verzamel snuisterijen!
Ben benieuwd naar je volgende foto's, blogjes en natuurlijk je nieuwste aanwinsten! keap me posted!! haha!
(ik ben trouwens Michelle, 25 jaar woon samen met m'n man en zoontje van bijna anderhalf jaar, in almere en helemaal knutsel en verzamel gek van alles wat leuk is)

Groetjes Michelle

LiLi M. zei

Heeee Elly!! Ik had de pc ook maar eens een paar dagen niet aangeraakt, maar uiteindelijk moest ik toch weer een blogpost maken en weer eens bij iedereen op visite. Als je hier laat komt dan is het toch ook heel leuk om alle enthousiaste reacties te lezen. Terecht krijg je heel wat complimenten! Wat een gezellig sfeertje weet je toch altijd neer te zetten en nu heb je het natuurlijk te druk om ons te laten zien wat de Sint gebracht heeft, of trakteer je ons nog op een superlange post met cadeautjes en kerstversieringen? Hoe dan ook ik verheug me er nu al op!

bellaboo zei

I love all those decorations.Did you make those 'rings' with biscuits?...lovely idea.
Thanks for popping in and for lovely comment.

Bellaboo

Rieni zei

het ziet er allemaal weer prachtig uit.

Tons zei

Elly
Leuke ideetjes weer en een prachtige uitvoering. Vermeld je ook een keer wanneer de Kerstmarkt bij Marianne is. Wij komen namelijk voor de Kerst naar Holland en ik wil daar graag een keertje heen, gr. Tante

Julia - "Vintage with Laces" zei

I love your banner! It's gorgeous! Thank you very much for sharing!

Happy Holidays!

Julia

Je@net zei

Wat een super leuke ideetjes allemaal! Denk dat ik de zak pepernoten die nog over is, maar ga gebruiken voor een pepernotenkrans volgend jaar!

Bram zei

Dag Elly,

Wat een leuk blog heb je zeg.
Ken je het merk GreenGate? Zou je het leuk vinden om eens over onze webwinkel en/of het merk GreenGate te bloggen of een linkje opnemen naar onze site? Wat zou je er eventueel voor in de plaats willen hebben? Wij hebben zelf nog geen blog, maar kunnen wel een link naar jou plaatsen?

We horen graag van je.

Groeten,

Michelle Meere-Flikweert
www.greengate.nl

Charles Alfred zei

Great blog!!!

I found some helpful information on your site about :Behanger