zondag 27 januari 2008

"This is..... what scares me" and some not-scaring things

Deze week is het thema "this is what scares me". En ik hoefde daar niet over na te denken eigenlijk, het kwam spontaan in me op. Nou ben ik bang voor heel veel dingen, ik ben gewoon een angsthaas. Noem het maar op, spinnen, slangen, bungeejumpen, nou ja, zo kan ik nog wel even doorgaan, maar hetgeen wat me het meeste bang maakt, is geen ding of iets, maar een gedachte. De gedachte dat er iets met mijn kindertjes zou kunnen gebeuren. Je hoort en leest zoveel afschuwelijke dingen, ík krijg er al buikpijn van als ik er alleen al aan denk.
This week the theme is "this is what scares me". And I didn't had to think about that, it voluntarily crossed my mind. Well, I'm scared of a lot of things, you name it, and I'm scared! Spiders, snakes, bungeejumping, so I can continue, but there's one thing that scares me the most, and it's not a thing or something but a thought. The tought that something could happen to my kids. You read and hear so many horrible things now a days, I get stomach ache only when I think about it.

Ik hoop dat ze een gelukkig en liefdevol leven voor zich hebben, zonder ellende en narigheid.
I hope they will have a happy and loving future, without misery and fuss.

En hier de "niet-beangstigende" dingen :
And now the not-scary things:
Ik kom tegenwoordig bijna wekelijks bij de kringloop, en was aldoor al op zoek naar oude puzzels en spelletjes, telkens zonder resultaat. Bij Mama Lieveheersbeestje zag ik laatst zulke mooie puzzels staan en bleef toch maar hopen ze ook hier te kunnen vinden. En jawel, deze week had ik eindelijk geluk! Deze spelletjesdoos (met inhoud).....
I almost visit our local thriftstore every week and I looked for old puzzles and games everytime, but I never found anything. At Mama Lieveheersbeestje I saw some beautiful puzzles last time so I kept on hoping to find them here too. En yes, this week was my lucky one! I found this old box with games.....

....... en deze puzzel met houten stukjes. De deksel is wel behoorlijk beschadigd, maar de lieve prent maakt een hoop goed!

..... and this puzzle with wooden pieces. The cover is an itsy-bitsy damaged, but the sweet picture compensates it!


Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb ook nog wat bordjes en een lief potje (past precies bij het serviesje dat ik er van heb!) meegenomen. En dit voor slechts 4,-- voor de hele koop!

And I hardly don't dare to tell you, but I bought some tableware again! And the whole buy (including the games and puzzle) costed me 4,--!

En deze week was ook zusje nr.3 jarig. En als er één zusje over de dam is volgen er meer: ook zij wilde zelfgemaakte kadootjes. Nou, dat kan natuurlijk! Lieve Antoinette, ook voor jou met liefde gemaakt en ik hoop dat je er een mooi plekje voor kunt vinden!

And this week sis nr.3 had her birthday. And she also wanted a handmade present. No problem of course! Dear Antoinette, also for you I made these presents with lots of love and I hope you will find a nice spot for them!

For you all, have a nice sunday!

Hugs, Elly

25 opmerkingen:

M. zei

Ja, dat is de angst van vele mama's, neem ik aan. Als ik met mijn kinderen naar een drukke stad ga, zou ik de oudste 2 het liefste aan de buggy van de jongste vastbinden zodat ik ze niet kwijt raak tussen al dat mensengewoel! Ik moet ook zeggen dat ik alleen daarom al vaak let op de kinderen van anderen als we in een speeltuin zijn of zo. Ouders zijn soms wel eens nogal nonchalant wat hun kroost betreft. Proficiat voor zus Antoinette! En de cadeautjes die ze heeft gekregen zijn natuurlijk weer helemaal tof en mooi. Fijne zondag nog.

LiLi M. zei

Ja, die angst dat er ook maar iets met je kinderen gebeurt is toch wel de angst van iedere ouder. Met de geboorte van onze oudste merkten wij ineens dat we er een enorme achilleshiel bijkregen en ook het gevoel dat je minimaal een arm en 2 benen weggeeft als dat nodig is om je kind gezond en gelukkig te laten zijn.
Lieve Elly, hou je vast aan het idee dat het meestal goed zal gaan en geniet bewust van elk gezellig en gelukkig moment.
Wat ik van je gezellige koopjes vind heb ik al in je Picasa album gezet. Ik wens je een gezellige zondag samen met je gezin, groetjes L.

Maud... zei

Ja, dat is inderdaad ook een zeer grote angst. Moet er ook niet aandenken dat er wat met ze zou gebeuren.
Mijn oudste dochter van 14 in het donker over straat. Mijn zoon van 10 die zich te groot voelt om fietsend naast mama naar en van school te gaan en dus alleen wil.
De jongste van 1,5 jaar, die om de haverklap het hekje over klimt om die oh zo enge zoldertrap te beklimmen op zoek naar dat stukje wereld die hij eerder nog niet kon.
Ach het zijn zomaar een paar dingen......

Yvonne zei

Nou dat is idd wel de allergrootste angst die je als moeder kan hebben hé!!!
Je zelf gemaakte kadootjes zien er weer SUPER lief uit!!!

Tante Tee zei

Dat is ook mijn grootste angst hoor! Mijn kids zijn mijn alles, als er toch met hun iets met hun zou overkomen.... Maar niet aan denken....
Moet vandaag weer posten hé! Heb alleen nog geen flauw idee hoe ik mijn angst op foto kan vast leggen....

Anja zei

Ja, Elly, ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet eens zo vaak aan denk (zo van: dat gebeurd mij niet) maar als je dan eens met je neus op de feiten wordt gedrukt en zoonlief NIET in de speeltuin bij huis te vinden is... (gelukkig zat-ie in de struiken ernaast!) dan heb je het toch wel zeer benauwd!
'Leven en laten leven' zeggen ze ook vaak, maar ik denk niet dat er 1 moeder is die dát als opvoed-strategie heeft :)

Birgit zei

Tja, daar kan ik me bij aansluiten. En die ansgst word alleen maar erger als ze groter worden. Hoop dat het een beetje over gaat als ze volwassen zijn... maar ben bang van niet.
Leuke spulletjes heb je gekocht en dat hartje is super lief!

Janny zei

ja die angst heb ik ook altijd, niet teveel aan denken anders kan je gewoon niet meer normaal leven denk ik dan.
en ooooh wat heb je weer leuke dingen gescoord bij de kringloop, je hebt er ook echt oog voor zeg, als ik daar kom zie ik alleen maar troep.
en wat heb je weer een mooi kado voor je zus gemaakt!

Heleen zei

Oh, dat er iets ergs met onze kinderen kan gebeuren is en blijft de grootste angst van elke ouder! ook van mij! En we hopen maar dat we ze zoveel mogelijk wereld wijsheid kunnen bijbrengen dat ze zelf goede keuzes kunnen maken. (en natuurlijk hoop ik dat ze de beste engelbewaardertjes hebben die er bestaan!)
je hebt nog wel wat superspulletjes gevonden! Ik heb dezelfde borden, mooi he.

Jeanet zei

Ja die angst dat ken ik , werd een keer doorschool gebeld dat mijn oudste niet aan gekomen was op school , nou wat je dan voelt je hart zit in je keel !! Ze hadden de verkeerde van de lijst gebeld was iemand anders pffff wat was ik daarna kwaad heb wel ff zit janken hoor !! Maar je kado is prachtig leuk om te krijgen !!

Dees zei

Ja dit is ook mijn grootste angst en ik denk van elke ouder.Naar mate ze ouder worden verschuiven de angsten.Je maakt je zorgen om andere dingen zal ik maar zeggen.Maar het is er altijd.Eigenlijk vanaf het moment dat je in verwachting raakt beginnen de zorgen en die gaan nooit meer weg!de kunst is om er mee te leven zonder dat het je hele leven beheerst!xoxo

het lieveheersbeestje zei

Hmm, dat die angst bij iedereen leeft is wel duidelijk! En ook iets heel natuurlijks, een soort instinct...En dat is maar goed ook, dan zorgen wij dat we die kleine apies goed in de gaten houden!
Je puzzel ziet er enig uit! Hebben we een nieuwe verzameltick?! Het serviesje is ook snoezig..en ook dit maal zou ik graag een zusje van jou zijn, zulke lieve kadootjes maak je voor je zusjes!
Je vroeg mij hoe het met het konijntje gaat, wel ik heb het lijf helemaal klaar en opgevuld, één arm zit er aan en de staart heb ik gebreid. Nu moet ik nog de oren en één armpje breien. Het meisje waar ik het voor maak, is pas begin april jarig, maar ik wil ook nog een bob de bouwer-pop breien voor mijn eigen kleinste kevertje, dus ben ik wel wat sneller dan normaal met dit konijntje. Ik plaats het ook nog niet op mijn blog, want haar moeder (de buurvrouw) leest die ook wel eens...

Jenny zei

I know exactly what you mean-I don't think we ever stop that feeling for our children

M@risk@ zei

Ik deel je gedachte om de kinderen en nu ze groter worden gaan er ook weer andere dingen meespelen. De kringloop is verwennerij, lekker struien en blij worden van kleine aankopen. Er is weer veel leuks te zien Elly.

Moon zei

ja dat is zeker de grootste angst die er is en ik lees wel dat iedereen dat zo ervaart ik ben ook zo een muts in die dingen zeker met mijn jongste die is authistisch Hij wordt bijna 11 maar gelukkig geeft hij mij nog overal waar we heen gaan een handje dus dat scheelt wel aan mijn angst maar aan de andere kant is het wel weer erg triest dat hij mij dat handje natuurlijk ook uit angst geeft tsja dat zijn van die nadenkertjes waar je toch niet uit komt
Wat een gezellige koopjes doe jij toch zeg heerlijk
Liefs Moon

Tiets zei

ik deel je angst betreft de kids hoor ook al zijn die bij mij al groter... maar ik denk dat veel mama's dat hebben... je hebt weer lekker gescoord in de kringloop winkel zeg... wat zul je genoten hebben!

Je@net zei

Oooh, wat een leuke spulletjes heb je weer gevonden bij de kringloop!! Moet daar toch ook eens vaker een kijkje gaan nemen!!

Quibi zei

Leuk dat je zo'n kringloopwinkel in de buurt hebt. Wij hebben dat hier niet. Maar je kunt er vaak leuke dingen vandaan halen.
Ik moet er ook niet aan denken dat er iets met mijn kinderen zou gebeuren. Naar mate ze ouder worden (nu twee pubers) vind ik de mogelijke gevaren eigenlijk alleen maar groter worden... Ach moeder zijn, is natuurlijk levenslang! Maar het zijn schatten toch?

groetjes, Yvonne

Barbara zei

Die angst hebben veel moeders, je kids zijn je alles! En wat heb je weer een mooie spulletjes in de kringloopwinkel gevonden!!! Ik heb trouwens een jaar gewerkt in een kringloopwinkel, je komt dan geweldige dingen tegen inderdaad, ik werkte of bij de kassa, of bij het magazijn (waar de spullen binnen komen en die maken we koop-gereed en prijzen we) en als ik wat zag, mocht ik het hebben :D Hele leuke baan was dat! hihi....

Fijne dag verder!

Alice zei

Ik begrijp jouw angsten maar al te goed hoor! Hier zit er nog zo een! Ik heb mij nog nooit zo kwetsbaar gevoelt sinds ik moeder ben en bij ons zijn ze al bijna 14 en 9 jaar...ik denk ook dat dit moedereigen is en dat het niet erg zal veranderen!
De cadeautjes die je hebt gemaakt zijn weer echt helemaal super!!!!

Frumpies world zei

O wat vreselijk is dat he, de gedachte dat er iets met je kinderen zou kunnen gebeuren...denk dat dat iedere moeder haar grootste angst is...
Leuk dat spelletje en de puzzel...En wat een mazzel dat je nog die serviesstukken hebt kunnen vinden!! Ik ga morgen ook weer even snuffelen bij de kringloop hier...ben benieuwd!
Wat een lief cadeautje voor je zus weer....Zo romantisch....xxxWendy.

Monique zei

Gefeliciteerd met je zus en wat een lieve cadeautjes heb je gemaakt. Dat zijn cadeautjes die je graag krijgt !!!
Mooie dingen heb je gevonden in de kringloop winkel. Ik vind het kleine potje en het bordje heel erg lief. Daar ben ik ook altijd naar op zoek als ik daar heen ga !!
Een hele fijne dag !!

Mevrouw Bijennest zei

Iedereen deelt je grootste angst, ik ook. Vóór mijn kindtijdperk, kon ik me ook niet voorstellen hoe ik me dan zou voelen.
Superschattig werkje heb je gemaakt voor Antoinette!

corry zei

Mijn kinderen zijn volwassen en zelfs dan is er soms nog die angst of bezorgdheid! Als ouder zal je dat altijd blijven voelen, denk ik.
Leuke spulletjes heb je gekocht!

Jalos zei

Zo herkenbaar, sinds mijn zoontje geboren is word ik al naar bij de gedachte dat hem ooit iets zou kunnen overkomen, vreselijk.
Ik mis je, het programma op tv kan ik ook heel slecht tegen vooral als het over kinderen gaat, tranen met tuiten dan.
Maar ik wilde vooral even reageren op je blog vanwege de houten puzzzeltjes.
Ik hou zelf ook van brocante maar heb het nog niet zo heel erg doorgevoerd in mijn huis.
Wel oude spulletjes in de keuken en een oude servieskast met allemaal blauw wit servies en blikken erin met blauw.
Maar ik je hebt me geinspireerd met je liefde voor de oude puzzeltjes e.d.
Sinds vanmiddag prijkt er ook wat oud speelgoed in, 2 houten puzzeltjes, een tuimelaar, een poppetje en een oud verzamelboekje voor prentjes van de avonturen van Flip en Flap voor Douwe Egberts, even bij elkaar gescharreld in een winkel die de in en verkoop van inboedels doet.
Wel had ik er altijd al oude nostalgische kaartjes in, heerlijk dat oude spul, ben er zo gek op!