maandag 17 december 2007

Decorating for Christmas

Ik ben helemaal in kerststemming! Eindelijk eens de vilten sokken afgemaakt, zodat daar straks wat kleine zelfgemaakte kadootjes voor de kinderen in kunnen.

I'm in the mood for Christmas! Finally I finished the felt socks, so I can put some little handmade gifts for the kids in it.


Ik vond deze kleine zakjes zo leuk! En voor 2,50 móét je er wel 2 kopen! Tja, één is maar alleen!

I love these little bags! And for just 2,50 I hád to buy two of them! Well, one ist just one!

En zo ziet het er 's avonds uit, heerlijk knus en gezellig!

And this how it looks in the evening. so warm and cozy!
Ook de plank boven de bank is in kerstsfeer, met oude lantaarntjes en m'n witgekalkte gietijzeren potten gevuld met kersterren.

The shelf above the couch I also decorated with allsorts of Christmas-stuff. Old lanterns and my white beautiful pots filled with Euphorbia's.

Deze kleine elandjes keken me zo smekend aan, tja wat doe je dan??????? Natuurlijk neem je dan moeder én kind!
These little mother moose and her child begged me to take them to my home! Well what do you do then???? Ofcourse, you buy them both!
Nog weer 2 eucalyptuskransen gemaakt. Gewoon simpel en eenvoudig, soms is less more! En het ruikt zo heerlijk!

I made two wreaths of eucalyptus. Just simple and easy, but sometimes less is more! And it smells so good!
Dit kleine kerstengeltje lag onder op de plank, nu slechts voor 0,50! Ik vond het zóóó schattig! Ik denk dat dit nu wel m'n favoriet is dit jaar ( www.birgitsmemoryart.blogspot.com ), niet omdat het zo kostbaar is, niet omdat het vol sentiment zit, maar gewoon omdat het zo lief is, bijna kinderlijk naïef. Het is zelfs misschien helemaal fout, met die zoete kleurtjes en al die glittertjes, maar dit kleine engeltje heeft m'n hart gestolen!
This cute little christmas-angel costed only 0,50! I think she's sóóóó adorable!
M'n lantaarns hangen nu aan m'n rek in de keuken, de kerstkaarten zit geklemd tussen de sneeuwpopjes van m'n kaartenhouder.
The blue lanterns are hanging in my kitchen now, the christmascards are clasped between the little snowmen of my card-holder.

Ik weet het, ik ben een onverbeterlijke zoetekauw! Heerlijk zo'n pot vol schuimkransjes! De candy-canes staan in een potje van de snijboontjes, met een leuk dekje erop staat het toch weer schattig.
I know, I'm a sugar-addict! It's so yummie, a jar full of this sweet cookies and candy-canes!
Andere jaren schoot de kerst er altijd een beetje bij in. Het was dan zo druk in onze bloemenwinkel dat ik er thuis eigenlijk helemaal geen zin meer in had. Met veel moeite tuigde ik dan 's avonds laat nog de boom op. Dit is m'n eerst jaar als fulltime sahm (= stay-at-home-mom) en ik geniet met volle teugen! En nog lijk ik wel tijd tekort te komen! Ik wil nog zelf de kaartjes maken, heb de spulletjes klaar liggen voor een christmasbanner en ik ben druk aan het breien voor de kadootjes voor de kinderen. Ik hoop dat ik het allemaal op tijd afkrijg!
It's for the first time I enjoy all these christmas-preparations, all the other years I was so busy in our flower-shop, so I had almost no time for Christmas at home. Now I'm officially a s.a.h.m., and I love it! I still have lots to do, I hope I can make it on time!
Bedankt voor jullie lieve reacties telkens weer!
Hugs, Elly

27 opmerkingen:

helga zei

Het is weer geweldig, wat een sfeertje.

marlies zei

waaaauuuuuwww.
wat is ziet dit er reuze gezellig uit.

heb je voor mij misschien nog tips.

groetjes marlies.

Mireille zei

oh meis.. ik kom bij JOU kerstmis vieren!

Marjolein zei

Ik kom meteen weer even terug! Meid, wat een enige dingen zeg!! Leuk die stockings en die zakjes ertussen! Als ik et zo bekijk, heb jij meer kerstversiering dan ik hier!

Enne, emigreren......DOEN! Neemt maar ong. 3 jaar voordat je kan vertrekken dus alle tijd hoor, ik blijf hier wel, kom je dan wel naar Simcoe????? LOL

Heleen zei

Wat ziet dat er toch gezellig uit! De zakjes en het engeltje zijn geweldig! Ik kan ook zo blij worden als ik iets moois vind voor niet te veel geld!

Mooz zei

Wat een geweldige foto's weer! Het ziet er echt supergezellig uit!
Die boerenbonte elandjes zijn LEUK!!! heb je die nou zelfgemaakt of zelfgekocht? ;-)

groetjes, Monique

M. zei

Eigenlijk kunnen we ons tijdens de advent- en kerstdagen nog meer dan anders laten gaan wat decoraties betreft. Toch wel een mooie tijd en ik kijk net nu graag binnen bij iedereen!! :D

M. zei

Oh ja, hartelijk dank voor je fijne felicitatie t.g.v. mijn verjaardag! Met al die wensen kan ik weer een paar jaren vooruit!

het lieveheersbeestje zei

Wat een mooie dingentjes heb je weer gemaakt/gekocht! Jij kunt echt van iets simpels, iets heel moois maken. Nu ik lees dat je een bloemenwinkel hebt, snap ik het; je ben een heel goede styliste! Ik ben overigens ook dól op die schuimpjes, en laat ik er nu afgelopen vrijdag avond een zakje van winnen op de maandelijkse bingo van de speeltuinverreniging! (ik weet het; klinkt heel erg, maar is wel gezellig en verder kom ik ook de deur niet echt uit) Ze zijn nu al op, maar dat snap je wel natuurlijk, ha!
Wat ben je toch voor de kindertjes aan het breien? Ik ben erg benieuwd!

Groetjes van mama lieveheersbeestje

Tiets zei

jeetje Elly wat schitterend allemaal zeg... heerlijk dat je zo geniet van volledig thuis zijn! Ik wens jou en je gezin fijne dagen toe hoor!

Tante Tee zei

Je hebt weer leuke dingen gemaakt en gekocht! En heb het zelfde probleem als thuisblijfmoeder met tijd te kort. Heb net de naaimachine weer naar beneden gehaald, ben nog aan het breien, borduren enz enz....
Tijd te kort dus, en dan ben ik nog niet eens aan het kerstboompje begonnen!

Janny zei

oooooooooooh zwijmel, zwijmel wat mooi allemaal Elly!
heerlijk dat je zo lekker zit te genieten van je vrije tijd!
hele fijne feestdagen met je gezin!!

Anja zei

Wat een heerlijke foto's. Krijg er helemaal een kerstgevoel van. Heel knap dat je 1 sfeer door je hele huis weet te brengen, zelfs met verschillende kleurschakeringen.

En die tic van alles dubbel kopen... dat heb ik ook. Twee dingen samen staan gewoon mooier!!! :D

Maud... zei

Elly, wat ziet er weer sfeervol uit en dat kerstengeltje is zo lief en dat voor 50 eurocent....leuk!

sandra_w zei

Oooo wat een geweldig sfeertje heb je weer gemaakt, Elly!!

Birgit zei

Wow, wat ziet dat er allemaal super gezelig uit! (kwam hier via D@nielle) Fijne feestdagen!

M@risk@ zei

En of dit er gezellig uitziet. Die sokken en zakjes hangen er prachtig bij. Vindt het ook zo heerlijk om thuis te zijn en zeker nu alles zo mooi versierd is lijkt het wel extra gezellig. Fijne kerstdagen!

Quibi zei

Wat ziet het er bij jou toch altijd gezellig uit! Het voelt als thuiskomen! En dat is toch gek, want ik ken je helemaal niet. Heb je blog pas ontdekt (nadat jij mijn blog had ontdekt) en toch voelt het zo vertrouwd. Leuk vind ik dat, maar ook wel verbazingwekkend.
Ik vind je kransen ook erg mooi. Ik ben (helaas?) geen sahm en kom rond deze periode altijd tijd tekort. Dat komt met name omdat ik veel te veel wil in de mij beschikbare tijd. Kransen maken zit er ook niet in. Misschien eentje dit weekend?
Lieve groetjes en ik kom beslist voor de kerst nog even bij je 'buurten'.

Yvonne

tanja zei

Wat heb je het weer gezellig gemaakt, zoveel mooie spulletjes :o) Echt een streling voor het oog! De rendiertjes zijn zo schattig en de zakjes en kerstsokken zijn ook prachtig. Wat ook meteen mijn aandacht trok was het mooie roze servies op de achtergrond, mag ik vragen waar je dit gekocht heb? Dit is het mooiste servies dat ik ooit gezien heb.

Ik wil je meteen ook nog een heel fijne kerst wensen, ik vertrek zaterdag op ski-reis en heb het tot dan nog erg druk met inpakken enzo...

En nog even laten weten dat ik een andere blog heb nu. Ik zag dat je een link naar mijn blog hebt gezet, dus vond ik dat ik het even moest laten weten.

Liefs,
Tanja.

Jeanet zei

gek is dat he Elly als je full time moeder bent kom je nog tijd te kort , ken dat maar binnen kort ga ik weer aan de slag niet zoveel uurtjes hoor , moet nog wel tijd overhouden voor m'n hobby hihihi. Maar je hebt er weer iets prachtigs van gemaakt , heel gezellig allemaal !

Jeanet zei

ooohhh vergeet nog je hele fijne kerstdagen te wensen en vooral een gezond 2008 !!

I. zei

Ach, wat heerlijk toch, die lieve elandjes, het engeltje en de sokjes...mooi!! Jouw ster heeft hier ook een plaatsje gekregen, hoor : hij hangt in de boom.
Ik wens je het allerbeste voor 2008 en heel fijne feestdagen, samen met je gezin. Liefs uit het zuiden van mij x

Birgit zei

Ik vind dat kleine engeltje ook super lief!

Je@net zei

Oooooh, wat ziet het er al gezellig uit bij jou!!!
Fijne Feestdagen Elly!

D@nielle zei

Prachtige kransen en heerlijke kleuren heb je in je versieringen (ben dol op roze ...)

Barbara zei

Elly, ik wens je bij deze heel fijne feestdagen toe! :D
En ik hoop dat je gelijk hebt wat betreft het challenge boekje !!

xxx Barbara

Sweet Roses & Vintage Chique zei

Hoi Elly, wat een heerlijke plaatjes alweer. Ziet er super gezellig uit bij je!!

Groetjes, Elizabeth