woensdag 18 januari 2012

Resolution 3: Enjoying The Little Things

Genieten van de kleine dingen, het klinkt zo logisch, zo simpel, maar toch vergeet ik het nog weleens

It sounds so simple, so natural to enjoy the little things in life, but still I forget it sometimes

Van de week lekker gekletst en waanzinnig aan het brainstormen geweest met vriendinnetje I., plannen vlogen over tafel, misschien wordt het niets, misschien ook wel, maar enthousiast zijn we in ieder geval!

This week I had a wonderful time with best friend I., we talked and had some amazing and crazy brainstorming, made big plans, maybe it turns out great, maybe not, but we're enthousiastic, that's for sure!



Een uur lang aan de telefoon gehangen met ander vriendinnetje, zij heeft het nu even niet zo makkelijk, dus praten, af en toe een emotioneel momentje, weer verder gaan met toch een lach en als je dan ophangt heb je, ondanks alles, toch een blij gevoel

Talked for an hour on the phone with another best friend, she's going through a rough time at the moment, so we talked, with now and then an emotional moment, going on with some laughter nevertheless and afterwards I had, despite everything, a happy feeling




Genieten van m'n huisje, nu in winterse sferen, wit met grijs met hier en daar wat voorzichtige stapjes naar het voorjaar

Enjoying my little cottage, decorated for wintertime, white and grey with carefull little steps towards Springtime



Genieten van m'n bevoorrechte positie om heerlijk creatief bezig te mogen zijn voor m'n design teams, schaatsjes en winterharten gemaakt (meer hierover kun je hier lezen)

Enjoying my privileged position to be a part of a few wonderful design teams for wich I may create happily, made these skates and winter hearts (more about it you can read here)



Lekker knus binnen, met een kopje thee en de pot koekjes onder handbereik

Cosy in my home, with a cup of tea and the cookie jar within reach



Een dak boven je hoofd en een kachel om je warm te houden


A roof above my head and a heating to keep me warm



Maar ook genieten van m'n gezin, oudste die zo goed in z'n vel zit, dat had ik niet kunnen vermoeden toen hij nog een klein mannetje was en soms zo moeilijk voor zichzelf kon zijn, middelste die het niet makkelijk heeft op school, moet wennen aan het leren en de regels, maar dan toch, na een flinke inzet van ons beidjes eindelijk een prachtig cijfer haalt en jongste die zo blij keek toen ik voorstelde om aanstaande zaterdag er met z'n tweetjes op uit te gaan, met de trein, dat koppie was onbetaalbaar!

But also enjoying my family, oldest who's doing great at the moment, I couldn't have presumed that years ago, when he was a little boy and could be so hard for himself,
middlest who doesn't have it easy at school, he's got to get used to how to learn and dealing with the rules, but, after a huge effort from both of us, finally got a great grade and youngest who looked so happy when I suggested to go out next Saturday, just the two of us, by train, that little face was priceless




En genieten van lieve kadootjes, alvast van m'n tante gekregen voor m'n verjaardag voor ze weer naar het buitenland vertrok

And enjoying little presents, got it already for my birthday from my aunt before she left for abroad again



Genieten van de vorst die de wereld toch een beetje wit kleurde, met het zonnetje die er een prachtige dag van maakte zodat het een feest was om er met de hondjes op uit te gaan.


Het is allemaal zo simpel hè! Nu nog eens wat vaker bij stilstaan!

Enjoying the frost which coloured the world anyhow, and the sunshine that made it a beautiful day, so it was lovely to let the doggies out
It's all so simple! Now giving it more often a moment thought!

Enjoy your week!


Hugs,


49 opmerkingen:

Eveline zei

Geniet!
Eveline.

Twa zei

Ik las op Ina d'r facebook al iets, maar daar stond ook niet wat het was..... ik word nu toch wel heel nieuwschierig hoor! Het ziet er weer gezellig uit bij je. Lekker hé, die bolletjes. Van de week haal ik wel wat voorjaar in huis, ben nu op zolder bij de jongens bezig met m'n ikea spulletjes. Werk ze morgen! Gr. Twaatje.

Huys 50 zei

Oo, ik kan zo genieten van een zonnige dag.
En elke dag geniet ik van alle pimpelmeesjes en andere vogeltjes die alle vetbollen en voederhuisjes bezoeken die in de denneboom vlak naast het raam hangen,echt ik kan hier zo van genieten........
En ook geniet ik met volle teugen van mijn beide zoons elke dag weer.
De tulpjes op tafel.....
Het ene sneeuwklokje wat al staat te bloeien onder de heg.....

Geniet van alles Elly.


grtjssss
Dicky Marie

Home and Lifestyle zei

Zoals je zegt...het is zo simpel maar soms lopen we er net iets te hard aan voorbij! Er zijn zoveel dingen om van te genieten, vaak heel klein!! Ik heb op dit moment ook een genietmoment: jouw post, een mooi muziekje uit de laptop van mijn dochter en mijn twee lieve meiden om mij heen! Mis alleen nog een reep chocola...hihi!

Een fijne avond...en geniet maar lekker vaak en veel!! Lieve groetjes, Ingrid

Jolanda zei

Wat een heerlijke en fijne post end at op deze miezerige dag. Mooie plaatjes en wat ben je lekker creatief geweest! lieve groet

All Seasons zei

Wat heb je dit mooi verteld. Geniet van de kleine dingen die op je pad komen, het lijkt allemaal zo van zelf sprekend.
Zo mooi je voorjaar bloemen die je hier laat zien, zo genieten, je wordt er zo vrolijk van, keer op keer...

Ik wens je een mooie avond, geniet..
Liefs,
Patricia

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

zoals je zegt geniet van alle kleine dingen ,,,daar word je vrolijk van fijne week lieve groet rosita

Sara zei

I agree, you have such nice words. We have to enjoy ours life, it's so much pleasant that way! :)
Have a nice days!

Thuis Thuis zei

Wat mooi dat je ons even meeneemt te kijken naar kleine dingen.
Een fijne avond in je gezellige huisje met je gezinnetje om je heen.
Groetjes Annette

Unknown zei

Wat heerlijk om te lezen allemaal, heerlijke genietmomentjes. Soms denk ik : ik bedenk een teken, bv een rood hartje en hang dit op de gekste plekken om me te helpen herinneren dat ik niet moet vergeten om ...te genieten!
We zijn af en toe allemaal gewoon even te druk maar........daar helpt blogger dan weer mooi bij want na het lezen van deze prachtige post ga ik vanaf morgen ietje meer genieten van kleine dingen ;))) mmmmm, als ik het tussen de bedrijven door niet vergeet tenminste ;))
Liefs, Sonja (ps: wat een prachtig verjaardagskadootje kreeg jij al :))

What's in a day zei

Een post zoals het moet,ik kom net van buiten, in de druilerige regen met hond, weet je het was zo lekker, genoten van de wind, de hond bijna 14 nog zo dartel en dan thuis komen de lampjes waren al aan, ik dacht heerlijk...wat een heerlijk moment, als ik jouw verhaal lees dan is het goed, genieten van....zoveel!!!!!

Lieve groetjes,
♥Eefie

Teacup-In-The-Garden zei

That looks so wonderful!
Markus

bijzonder-oud zei

Zo belangrijk om te genieten van de kleine dingen om je heen, dat kan niet iedereen....wees er maar trots op dat je de kleine dingen ziet en er van kunt genieten!

Lieve groet,
Yolanda

Maia zei

Mooie foto's, woorden en geniet momentjes Elly!
Prachtig die lente in je huis!
Volgens mij geniet jij vaak van die kleine momentjes net zoals vele lieve bloggers...even stil en rondkijken, genieten..heerlijke post!
Liefs Maia

theeleuten zei

Nou dat zeker genietmomenten!!

Juist als je zo beschrijft, je hobbelt vaak maar verder..ik ga er ook eens beter op letten!!\
Fijne dag zaterdag met de trein!

Groetjes Evelien

Madelief zei

Hoi Elly,

Goed dat je de tijd neemt om van de kleine dingen in het leven te genieten :-)! Ik probeer dat ook te doen.

Een gezellige avond!

Madelief x

Elly's kleine idylle zei

Prachtig vind ik je voorjaarsbloemen die je hier laat zien, en je hebt het heel mooi verteld.....gewooon genieten van de kleine dingen en die zijn zeker elke dag meer als de moeite waard...maar je moet ze wel zien !!!En dat doe jij volgens mij zeer zeker.
Lieve groet......ELLY.

Marjon zei

Niet alleen je kersthuis was prachtig maar ook je winterhuis, super gezellig en sfeervol aangekleed met mooie voorjaarsbloemen en boeketjes, zo mooi ik geniet al ervan als ik er naar kijk...lieve groet Marjon

Willy zei

Bofkont...en wat een uitzicht!!!

sandra_w zei

Wat heb je dit weer mooi verwoord, Elly! Je winterhuis is weer heel sfeervol en gezellig.....Ik heb weer even 'n geniet momentje gehad :-)

Liefs,
San

scrappy jen d zei

Lieve Elly,
Wat kun je toch die intens gelukkige momenten prachtig beschrijven! Heerlijk zoals je huis weer in die bijzondere sfeer verkeert en ja....het zijn die kleine dingen waaraan we in deze tijden zo vaak aan voorbij lopen, maar die ons zo met de neus op de feiten drukken. We genieten veel te weinig van de natuur, van onze geliefden en van alles waarvoor we warm lopen!
Je maakt mij ook reuze nieuwsgierig met je geheimpje....
Het zal wel weer iets heel erg leuks zijn op knutselgebied!
Heel veel liefs, Jen.

Bizzy @ home zei

Fijn dat je toch weet te genieten, al lijken sommige dingen vaak zo vanzelfsprekend. Mooie sfeervolle post met mooie creaties en hoekjes.
Lieve groet, Renny

Maaike zei

Hoi Elly,

Dat ziet er echt heel mooi uit bij jouw thuis.
Die potjes met kranten(?)papier vind ik echt geniaal!
Ik heb het gelijk gepind.
Groetjes, Maaike (frisse rommel)

Anoniem zei

Prachtige foto's en verhaal om ons er even bij stil te doen staan hoe je geniet van kleine dingen.
Je hebt ook prachtige voorjaarsbloemen in huis.
Ik word wel nieuwsgierig naar je geheim.

Lieve groet,
Gerry

Krek wak wou zei

Mooi verteld, Elly! Negatieve dingen blijven veel langer hangen dan de positieve dingen. Terwijl we postieve dingen toch echt moeten koesteren! Zoals gewoon lekker genieten van je gezin en huisje!
Groetjes van Nicole

Huize Kip Kakel zei

Heerlijk om zo eens alle kleine dingen te benoemen die zeker het genieten waard zijn!
mooie post1
Zelf ben ik niet fit, snotverkouden en koortsig, maar kon vanmi toch genieten van de kinderen die zich vermaakten, warmte van de kachel en mijn heerlijke huis!
Heerlijk!
Groetjes Hannie

vrouw Hommel zei

Dat is inderdaad iets om iedere dag bij stil te staan, de kleine dingen van het leven. Er was vroeger ook een liedje over: "het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen" Verder weet ik hem niet meer maar jij verstaat zeker de kunst om van de kleine dingen iets moois te maken.
lieve groet

It's me zei

Wat een heerlijke geniet post.....ik geniet !!...liefs van mij...xxx..

Linda zei

Genieten zit ut em in de kleine en simpele dingen. Maar de dagen gaan soms zo snel dat je er niet altijd bij stil sta. Daar moeten we toch soms even meer bij stil staan.
Bedankt weer voor deze mooie post.

Fijne week nog.
Groetjes, Linda

Carla zei

Vaak zit het geluk in kleine dingen.
je moet ze alleen wel kunnen/willen zien.
En als je anderen er dan ook nog eens van mee kunt laten genieten is het helemaal geweldig.
het leven is een taart...je moet er alleen zelf de kaarsjes op zetten roep ik altijd.

Liefs Carla.

THE BLACK BARN zei

WAT IS HET TOCH LEUK OM JE BLOG TE BEZOEKEN.
WAT EEN MOOIE POST WEER!!

FIJNE WEEK,

MIRANDA

Pierelantijntjes zei

Wat een prachtige post Elly! Het zijn inderdaad de kleine dingen die eigenlijk zo groot zijn. Als we het maar willen zien.
Ben zooooo benieuwd naar je plannen met vriendin I. Hoop dat we daar binnenkort wat van gaan horen.
Fijne dag,
liefs Ester

Mirjam zei

Hoi Elly,
Ik zie het ook als ik om me heen kijk, allemaal mooie spulletjes, lekker mijn eigen ding, en buiten heb ik echt kunnen genieten van het prachtige mooi winterweer. Dat doet een mens goed, maar je hebt zo gelijk; hier elke dag even bij stil staan, al is het maar heel even, dan waardeer je het allemaal nog veel meer...
Ik wens je een heel fijne dag,
Lieve groet,
Mirjam

hokje zei

Vaak zijn het maar de kleine dingen, je ziet ze snel over het hoofd, maar het zijn wel net die dingen die je blij kunnen maken...

Fijne dag. Liefs, Miranda

Theemuts Rommelhoekje. zei

Helemaal gelijk !!
Ik ben me dat de laatste dagen ook weer destemeer bewust .
Geniet van alles om je heen....de tijd gaat al zo snel.
Bedankt voor dit geniet moment.

fijne dag ,lieve groetjes Romkje.

Petra zei

Ik ben het helemaal met je eens!
GENIETEN is ook een werkwoord hé! Al vergeten we dat nog wel eens ;-)) En wat je schrijft over je kinderen, als zij goed in hun vel zitten dan zit je dat als moeder ook gelijk, niet dan? (ik iig wel!)

Lieve groet van Petra

Jeanet zei

Nou Elly ik probeer het altijd wel te doen hoor van de kleine dingen te genieten, vooral naar zo'n drukke week werken( vooral door die rot bezuinigingen ) en je komt aan de eind vd dag thuis , kaarsjes gaan aan , bakkie zetten de meiden erbij , dan voel je de moeheid zo van je afglijden !
Ziet er weer gezellig uit bij je Elly, geniet ervan , het leven kan heel kort zijn !

Lieve groetjes Jeanet

Riitta Sinikka zei

Hi! You have so many lovely things and pictures! Have a nice day! Greetings Riitta Sinikka.

little sweet things zei

Wat een prachtige geniet momentjes Elly!
En genieten deed ik vandaag ook toe de postbode vandaag een verrassing van jou kwam brengen.
Hartstikke bedankt voor de onwijs leuke, lieve schaatsjes die je voor me gemaakt hebt, ben er heel blij mee.
Liefs, Sas

Sunny Simple Life zei

Your home is so beautiful and I love your skates you made. They are perfect for January. Just gorgeous!!!

scrappy jen d zei

Alles ok? Druk, druk met alles?
Liefs, Jen.

Joke zei

Ik ben hier voor het eerst en heb genoten!

Yvonne zei

Hee lieve Elly, wat goed van je dat je er bij stil staat dat er veel valt te genieten !
ik geniet (juist na het overlijden van mijn ouders en broer) extra van de kleine dingen, ik ben veel bewuster gaan leven, en ook al is het niet altijd even makkelijk om de kleine geniet momentjes te zien, als ik ze wel zie geniet ik dubbelop...
er is vaak zoveel leed en ellende om ons heen, dat je juist moet genieten van de kleine dingen in het leven, heerlijk !!
Liefs yvon

Belle Brocante design zei

Hallo Elly! Tijd niet op bezoek geweest bij je, maar wat ziet t er allemaal weer prachtig uit in je huisje!

Liefs Annemiek

marga zei

Hoi Elly
Zou je me je adres willen mailen op huismuz@gmail.com?
Groetjes Marga

Magdalena zei

You show amazing things. I admire all photos ! :-) Greetings from Poland :-)

Huis, Tuin en Quilt zei

Kijk, zo hoort het nou, toch de leuke dingen zien en ervan genieten (of in ieder geval er een poging toe doen), ik probeer ook zoveel mogelijk van kleine dingetjes te genieten, en natuurlijk ontgaat me gerust wel eens iets...
Het bloggen vind ik ook genieten, en vooral meelezen wat alle andere bloggers allemaal bezig houdt! Blijf jij dus maar lekker veel bloggen, dan kan ik lekker meegenieten met jou!!!


Groetjes, Susan.

Sweet Cottage Dreams zei

I love your garland and the view from your window. Simply gorgeous!!!

madilla zei

Wat een leuk idee om oude boek bbladen in glas te stoppen en een wit lintje erover binden.! Ik heb juist een plantje in een ander kamer gezet maar er ontbrak iets. Nu weet ik wat! Dank je wel voor dit mooie idee!