zondag 3 januari 2010

Good intentions

Elk jaar doe ik het weer en ook elk jaar mislukt het jammerlijk: m'n goede voornemens. Daarom heb ik besloten om het dit jaar enkel bij leuke voornemens te houden. En deze staan bovenaan m'n lijstje:
Every year I do it again and every year it goes pityful wrong: my good intentions. That's why I decided to make only nice intentions. And these are above my list:

Use my craft books
Eindelijk eens m'n hobbyboeken gebruiken in plaats van alleen maar plaatjes kijken. En zoals jullie zien is dit voornemen al een aardig eindje op weg met deze sneeuwpopjes uit het Tilda kerstboek.
Finally use my craft books instead of only looking at the pictures. And as you can see, this intention is pretty on it's way with these cute little snowmen from the Tilda Christmas book.

En weet je wat nou zo leuk is?
And do you know what's so nice?

Het was echt veel makkelijker dan ik dacht!
It was pretty much easier than I thought!

Zelfs al was de beschrijving in het Noors!
Even though the description was in Norwegian!

Stitch along

Ik heb pas stitchery ontdekt en owww..... dit is echt verslavend en o zo leuk! Ik heb me voorgenomen om me heerlijk over te geven aan deze, voor mij, nieuwe manier van borduren.
I discovered stitchery just lately and owww.... this is really addictive and o so much fun! I've made the intention to surrender completely to this, for me, new way of embroidery.

Dit is m'n 1e poging, een voorgedrukte stitchery van Tilda
My first attempt, a pre-printed stitchery from Tilda

En dit is m'n 2e poging. Al werd ik hier wat overmoedig door er een soort van eenvoudig quiltje van te maken, wat dus ook niet geheel gelukt is! Het fiberfill zit niet zoals het hoort en ook de stof loopt niet lekker. Het lieve patroontje komt van de site van Cindy, dank je wel, ik vond het heel leuk om te maken! Jullie moeten echt eens op haar blog kijken, ze maakt de meest mooie quiltjes, stitcheries en superschattige popjes!
And this is my 2nd. attempt. Although I became a little bit too reckless with this one, by making a sort of little quilt of it, and it didn't work out so well! The fiberfill didn't stay on it's place and I haven't sewed the fabric very neat (although I tried!). The sampler is from Cindy's, thank you, I liked it very much, making this one! You have to take a look on her blog, she makes the most gorgeous little quilts, stitcheries and the most cute little dolls!

Maar ik heb de smaak te pakken, heb al een nieuwe stitchery klaar liggen. En ach, door schade en schande wordt men wijs zal ik maar zeggen!
Vandaag de laatste dag van de kerstvakantie, morgen begint het gestructureerde leventje weer. Ik zal het heerlijke relaxen en het niks moeten missen, maar aan de andere kant is een beetje regelmaat ook wel weer lekker. Alle kerstspullen zijn opgeborgen, nu is het tijd voor ons winterhuis. Ik wil me niet laten meeslepen door de ietwat mistroostige kanten van de maanden januari en februari, niet hardlopend door naar de lente, maar juist genieten van deze knusse en behaaglijke wintermaanden. Doen jullie met me mee?
Oh en nog bedankt voor alle beterschapwensen, het heeft geholpen, ik voel me echt stukken beter nu!
But I've acquired a taste for it, and I've already a new stitchery put ready. Well and you know it, bought wit is best!
Today is the last day of the Christmas vacation, tomorrow structured life starts again. I'll miss the relaxing and the don't-have-to-do-anything-days, but some regularity is nice too. All the Christmas decorations are put away, now it's time for our winter-home. I don't want to be dragged along with the dull sides of the months January and February, but just want to enjoy the warm and cosy winter months. Just look at the bright side! Do you join me?
Oh and thanks for all your get-well-wishes, it helped me really, I'm feeling much better now!
Hugs,


48 opmerkingen:

paula zei

Ben erg blij dat ik bij jou nu ook Tilda dingen ga zien .
Je sneeuwpopjes zijn prachtig en ik zei toch het is niet moeilijk zelfs noors leer je vanzelf ;)
Ik zou vandaag ook iets uit het tildaboek maken maar Susan was hier heel de middag en toen ben ik met haar gaan knutselen,ook super gezellig de middag vloog voorbij .
Groetjes en je weet het je kunt ook hier Tilda dingen komen knuselen met een kop thee je ben t welkom.
fijne avond en groetjes Paula

Eveline zei

Ooooh, ik ben helemaal verliefd op je sneeuwpoppen! Welk boek is dat? Kun je mij dat laten weten? Leuk voor volgend jaar.
Je andere freubels zien er heel leuk uit.
Eveline.

crealili zei

Wat leuk die stitchery! Is het moeilijk? Ik heb het zelf nog niet gedaan maar zie overal zo mooie patroontjes. Vraag me wel af hoe je de tekening op het stof krijgt. Laat je me dat als je tijd hebt eens weten?
Liliane

The French Bear zei

Wonderful snowmen, I always say it doesn't matter what you are doing, it's getting it finished that counts!!!
I love stitchery, I just discovered it too!
Hugs,
Margaret B

Twa zei

Wauw El, wat zijn de sneeuwpoppen leuk! Ook je naaiwerkje vind ik superleuk. Enne, als die sneeuwpoppen toch zo makkelijk waren.... je weet wanneer ik jarig ben he?
Groetjes Twa.

M@risk@ zei

Wat zijn je sneeuwpopjes superschattig. Ook je andere knutsels zien er prachtig uit. Waar haal je toch de tijd vandaan? Nog een heel mooi 2010 vanuit Sint Maarten

Mama Monique zei

Wat een heerlijk voornemen! Moest ik me ook eens wat meer mee bezig gaan houden: doen in plaats van alleen maar plaatjes kijken ;o)

Ook ik vind het stitchen zo enorm leuk om te doen, jij hebt hier samen met die guitige mannetjes een tweetal leuke exemplaren gemaakt hoor. Ken je de Country Calendar van Ellie's Quiltplace al? Ook niet moeilijk, maar ontzettend leuk om te doen. Je kunt op mijn site een link vinden onder de naam "Ellen" bij de creatieve bloggers.

Veel succes met komende projecten!

scrappy jen d zei

Lieve Elly, Meis...schitterned zijn je Tilda sneeuqpopjes!
Ook bewonder ik je translatie van Noors naar Nederlands!
Geweldig ziet het er weer uit!
Geniet er maar fijn van, hoor.
Heel veel liefs, Jen.

Jeanet zei

Owwwwwww Elly superrrrrrr en ik ben bang dat Tilda het helemaal gaat worden dit jaar !! Heb je het nieuwe papier al gezien owwww superrrrr gaaf en weet je Trui gaat ook Tilda spullen verkopen gaaaaf he !!Hihihihi ik ben ook weer met naald en draad in de weer , harten maken ook erruggg leuk om te doen ! Als ik aan het stitchery ga beginnen dan weet ik dat ik verkocht ben ,vind borduren ook zoooo heerlijk om te doen !Kheb zelfs nog zat liggen om een merklap te maken, maar ja wat wil ik nou niet dus die voornemens zijn zo gek nog niet Elly !

LiLi M. zei

Wat een goed idee om alleen maar 'goede en leuke' voornemens te maken! Misschien dat ik dan ook nog wel meedoe. Leuk dat je je eerste voornemen al waargemaakt hebt, je sneeuwpopjes zijn hartstikke leuk. Ik ben hier nog helemaal in de Kerstsfeer! DE boom staat naar mijn idee ook nog maar pas, ach we zullen nog wel 3 koningen vieren met de boom. Ik mis de lichtjes altijd zo als ze weg zijn! Fijn dat je weer beter bent, dat kan ik helaas nog niet zeggen :-(

Ellen zei

Wat een gezellig berichtje met prachtige creaties (wat zijn die sneeuwpopjes leukkkkk) en super leuke voornemens daar doe ik zeker aan mee :-))
Maak er iets gezelligs van deze 2 toch ietwat saaie maanden maar met de sticheries zal dat zeker gaan lukken, heerlijk toch al die hobbies we zouden niet zonder kunnen !!

Liefs, Ellen

Hannekie zei

wat gaaf zeg die tilda sneeuwpoppen. helemaal geweldig. ga zeker ff op de site kijken voor die patroontjes voor te borduren..alhoewel ik nu al weet dat van hetmaken niets komt. soms moet je ook maar toegeven aan wie je bent en niet alles willen.
gr hannie

Sfeer van Toen zei

Kijk, dat zijn nou betere voornemens dan stoppen met roken, of minder snoepen :-) Je sneeuwpoppen zijn leuk geworden, en dat borduren... ik ben er helemaal weg van! Ik vind de stijl van bijvoorbeeld Carolina Zoob ook zo prachtig...daar lijkt het wel op! Morgen begint voor ons ook weer het normale leventje. Dan kunnen we met de slee naar school ;-))

Liefs van Petra

Diane zei

Wat zijn ze mooi je Tilda sneeuwpoppen en je stitchery!
Ik heb hier ook van die boeken staat, geweldig vind ik ze. Ik heb er al een paar dingen uitgemaakt , maar wil nog zoveel meer. Misschien dit jaar.

Groetjes Diane

Weißer Vintagezauber zei

The favourite Elly,
I wish you and your family sincerely healthy happy in 2010.
I am also glad in the new year about your post.
Would be greeted quite nicely,
Elke.

The Old and the Beautiful zei

Goed plan om alleen maar leuke voornemens te maken en je daar aan te houden. En hebt gelijk,we moeten juist genieten van de doorgaans saaie januari en februari maand. Gewoon nog lekker genieten naast de kachel met een fijn boek of een knutselwerkje (ik ben niet zo van het fröbelen maar jij maakt leuke dingen).
Ik doe dus met je mee om er wat van te maken.
Fijne week nog verder.
Groetjes,
Gonda

het lieveheersbeestje zei

Gelukkig nieuwjaar Elly! Voor jou en je liefsten de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar hoor!
Ik ben het helemaal met je eens; je moet alleen leuke voornemens maken voor het nieuwe jaar, dat doe ik ook altijd. Dat blog van Cindy is hartstikke leuk, ik nam er al even een kijkje maar heb niet veel tijd (de wekker loopt weer om 6 uur af..).
Ik probeer ook eens die sneeuwpopjes te maken, naar jou voorbeeld..
Groetjes mama lieveheersbeestje.

Lori zei

Elly, your stitchery is gorgeous!!! the projects you made are perfect for your home...and i think you did a brilliant job on both!!! i hope you are having a wonderful new year thus far!!!

Alisa zei

Your stitching looks wonderful, Elly!
I too, have really gotten into it... very addictive!

brocaatje zei

Gezellig Elly dat je weer lekker bezig bent.
Wens je veel creativiteit in 2010!

Annelein Design zei

Leuke dingen heb je gemaakt zeg. Bij mij zijn het nog steeds alleen maar kijkboeken. Zo mooi!!!

Miss Marple zei

Gelukkig Nieuwjaar! Ja, ik ben ervan overtuigd; 2010 wordt een ontzettend kreatief jaar! ...en die sticheries staan jou en jouw stijl prima! Ga alsjeblieft zo door...
Lieve groetjes - Irma

Bobbie Lynn zei

You are off to a great start. Thanks for showing them to us. I'm just like you. I buy great craft books and patterns and I just look at them over and over. Need to do the same and get to work on some new projects.

Blessings,

Riet zei

Ohhh wowww Elly,wat is het weer gezellige en sfeervol bij je.
Ik geniet er zo van,als ik bij jou een kijkje komt nemen.
En wat heb je weer mooi werk gemaakt zeg.
Je kan ook alles.

Liefs Riet.

Lilian Carvalho zei

Feliz 2010, continue nos trazendo tanta beleza!!bjos

Anoniem zei

Hoi Elly,
Veul hail en zeeg'n in 't nije joar !!
Oftewel alle goeds voor 2010 :))
Groetjes, Janneke.

Wendy Schoonhoven zei

Ik ben blij te horen dat je je al een stuk beter voelt, het is niks om ziek te zijn, zeker niet in de vakantie! Leuke dingen laat je weer zien meis, geweldig. X, Wendy.

Cindy at her Country Home zei

ELLLLYYY (gil het uit hier) lieverd, allereerst HAPPY NEW YEAR!
Veel gezondheid, geluk, liefde en ontzettend veel creatief plezier. Dat laat je ons nu weer fantastisch zien, te GEK je sneeuwpoppekes en je stitcheries helemaal SUPER! En verontschuldig je alsjeblieft niet ze zijn echt héél mooi gemaakt. Maar ik ben heel ontroerd en ben er helemaal verlegen van geworden wat je over me schrijft, zo lief van je. En raad eens wat, ik schreef je al eens over dat leuke lampje van jou... zo geïnspireerd dat ik alle lampjes bij ons in huis zo'n leuk "rokje" had gegeven. De naaimachine had al wat steekjes gemaakt op... oudjaarsavond hahahaha! Moest en zou het afmaken, vreselijk ben ik hé! (zei al tegen m'n man dat komt door Elly hihih) Zou je me even een mailtje willen toesturen dan krijg je van mij de primeur natuurlijk eerst te zien. Dankjewel voor je lieve bericht, warme wintergroeten van Cin x

Gepke, www.yourzoap.nl zei

Hi Elly, wat zijn je Tilda sneeuwpopjes leuk geworden! Helemaal in je eigen stijltje, geweldig! En wat grappig dat je de stitcheries ontdekt hebt. Het ziet er naar uit dat het Paasboek eind van de week komt dus dan kun je daar snel mee verder :). Groetjes, Gepke

*Rianne* zei

Gelukkig nieuwjaar!

Wat een mooie dingen heb je gemaakt zeg, vind het allemaal super! En ik ben het met je eens, lekker genieten van de nog knusse wintermaanden!

Fijne week!

Tiets zei

ook ik wens jou en je gezin nog een gelukkig nieuwjaar Elly.Dat we blijven genieten van je mooie dingen en dat we allemaal in goede gezondheid blijven.
Liefs Tiets

jeanet zei

Hoi Elly, wat leuk dat jij aan het sticherien bent geslagen. Ik denk er ook al een poosje overna... Misschien dat ik op de handwerkbeurs in Zwolle straks in Feb iets voor een beginneling vind.
En cool dat je nu niet alleen kijkt maar ook de stoute schoenen aan hebt gedurft en iets gemaakt hebt. En het is zóóóó leuk geworden, vooral doorgaan zou ik adviseren! Groetjes van Smoek

Michelle zei

Hoi elly!
Wat een schattige creatie weer zeg! Lees het elke keer met plezier! (verheug me dan ook op je nieuwe blogjes en natuurlijk je leuke crea dingetjes!) Zucht ben helaas niet zo crea met de naaimachine dus moet het doen met jou plaatjes haha
Heb je aan mijn lijstje toegevoegd als je het goed vind!

liefs michelle

Ingrid. zei

Leuke nieuwe hobby erbij ;-)
Fijne dag , groetjes van Ingrid.

Franse Lelie zei

Hallo, ik zie dat ik 200e volger ben! Wat heb je een ontzettende mooie blog. En wat een schattige sneeuwpopjes.
groetjes Jolanda

ABACAXI and HORTELÂ zei

Gelijk heb je Elly, alleen leuke voornemens! Doe ik ook, de minder leuke lukken toch niet (afvallen bijv. oef , nu ik er aan denk...).
Erg leuk zeg die sneeuwpopjes. Hoop dat ik binnenkort ook weer tijd krijg voor wat freubelwerk, maar eerst nog de grote oppervlakten, haha!
Ik wens jou en je familie een heerlijk 2010 toe!
Liefs, Chantal

Margie zei

Hi Elly,You have been most kind to me, your gift package has arrived. Thank you very much. I loved the drawing your daughter sent me (it was so nice to have it with Happy Christmas in Dutch on it, I was so excited opening it, the hearts are very special, the angel and the sachet so sweet. You really did not have to send them, but I am very happy you did. Thank you both very very much. It has been very cold here and we are expecting snow again tonight. I am going by train to work. Hope you are well. Hugs, Margie.

Marianne@Songbird zei

Kijk dat zijn nou voornemens waar je je met plezier aan houdt!
Wat is eigenlijk het verschil tussen een stitchry en borduren? Ik zie trouwens helemaal niks verkeerds aan dat quiltje, het ziet er hardstikke leuk uit en je andere projectjes ook.
Groetjes, Marianne

marco_dons zei

Ik zie dat ik heel wat gemist heb! allereerst de allerbeste wensen voor 2010!Wat een prachtige foto's heb je toch weer geplaatst, geweldig gewoon!
Ben lang niet online geweest vanwege computer problemen, die houden hier nooit op lijkt wel......En als de computer het wel deed dan kon ik geen berichtjes of blogs plaatsen. We snappen er hier helemaal niks van.
Manlief heeft nu weer wat geprobeerd en dat lijkt.......ik zeg het maar niet!

groetjes,monique.

my day zei

Hoi Elly,
oooh wat een geweldige post, die sneeuwpopjes zijn zo schattig. Ik wil nog een nieuw boek gaan bestellen van tilda en ga er niet lang mee wachten. Je stitcheries zijn ook al zo mooi geworden,ben ook aan een stitcherie begonnen en het werkt verslavend hoor,pas maar op.
Nou elly, ik ga nog een keer je mooie post bekijken,kan er geen genoeg van krijgen. Neem denk ik nooit meer zo'n lange break.
Fijne avond,groetjes Ingrid.

Corina zei

Hoi Elly, wat een leuek tilda sneeuwpoppen heb je gemaakt en je stichery's zijn erg mooi geworden!
Groetejs Corina

casa nostra zei

wat leuk en mooi allemaal weer wat je hebt gemaakt. die sneeuwpopjes, zoooo leuk! stitchery kende ik nog niet, ziet er i.i.g. niet zo ingewikkeld uit (kan natuurlijk tegenvallen) maar met leuke resultaten.

Irma zei

Heej Ellie,

Wat maak jij gave dingen, en niet moeilijk mmmmm nou ik doe ze je niet na hoor, je schrijft dat je neit helemaal tevreden bent over je quilt stitchery werkje nou ik vind hem super en zou erg blij zijn als ik het zo zou kunnen:-)
Je hebt weer een heerlijke post neergezet en wat een goed idee alleen maar leuke voornemens;-)

Lieve groet Irma
ps ik vind het onwijs leuk dat je de polka dots button hebt geplaatst :-)

jolan zei

Ohhh wat ziet er het weer gezellig uit bij jou Elly. Vooral de topic hieronder...... En die honden, heerlijk wat een schatjes. Beste wensen groetjes JOlanda Meurs

Esther zei

Hallo Elly wat een leuke werkjes heb je gemaakt. Ik vind je sneeuwpopjes erg mooi geworden. groetjes Esther.

Mireille zei

roflol... meen je dat nou echt?? maak jij iets met een noorse beschrijving???
YOU ROCK!!
ongelooflijk vrouw!
Ik vind ze super!!
De beste wensen meis.. dat het maar een rustig nieuw jaar mag worden..

linda loe zei

Ze zijn echt onwijs leuk je sneeupoppen. Nog de beste wensen voor 2010. Hoop je weer eens terug te zien ;-D

Vivian Tumasonis zei

Lovely!!!


Happy new year!!

kisses from Brazil!!

www.bibimademoiselle.blogspot.com