zaterdag 21 november 2009

To create or not to create.....

.... that's the question!

(Wallhanger gemaakt voor Scrapbookmagazinenr. 26)
Hebben jullie dat nou ook, dat er zoveel is dat je graag wilt doen, dat er uiteindelijk bijna niets uit je handen komt? Dat je je met zoveel overgave op het één stort, dat er van het ander bijna niets terecht komt? Dat er boeken op de plank staan waarbij je nog niet verder bent gekomen dan plaatjes kijken, terwijl je er zoveel uit zou willen maken? Dat er nog een doos vol pakketjes in de kast staat waar je gewoon niet aan toekomt? Dat je een stapel stofjes hebt liggen die er gewoon om schreeuwt om gebruikt te worden, maar dat je er even niet de puf voor hebt?
Welkom in mijn creatieve wereldje!
Ik heb besloten om vanaf nu wat minder tijd aan het één te besteden en iets meer aan het ander, zodat het stapeltje stofjes misschien eindelijk eens slinken zal, dat de boeken ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden en dat de doos pakketjes eindelijk eens een bodem inzicht krijgt.
Waarom vind ik nou zoveel leuk.... zucht....?
Do you also have this, that you wanna do so many things, that there´s nothing happening at all? That you do one thing with so much devotion, that you neglect the other? That there are books on your bookshelf in which you´ve only looked at the pictures instead of making things out of it? That you´ve a box full of kits you´re planning to make some day but that that day never comes? That you´ve a pile of fabrics, screaming to be used, but you don´t have the energy?
Welcome to my creative world!
I´ve decided to spend less time to the one and spend more time to the other, so that that pile of fabrics will decrease, the books on the shelves will be used indeed, that the bottom of the box with kits will come in sight.
Why do I like so many things.... sigh....?


Met deze kleine Rudolph heb ik alvast een stapje in de goede richting gezet....
With this little Rudolph I´ve made a little step in the right direction....
Het is gemaakt met het pakketje van atelier Sterre, alleen heb ik er mijn eigen draai aangeven door een rood met witte stippen stofje te gebruiken in plaats van het (eveneens schattige) blauwe stofje en door hem een klein strikje met belletje om z´n nek te geven. Het was een heerlijk werkje om te doen en absoluut niet moeilijk.
Hij was binnen één dag af, terwijl ik ook nog ´s morgens eerst dochter van school moest halen met het PSNSD (Pre-Sint-Nicholaas-Syn-Droom), dat zorgt voor buikpijn en dikke tranen, en terwijl ik ook nog een uurtje later oudste zoon van school moest halen die, zo bleek, zijn pink gebroken had tijdens de gym, zodat we de hele middag doorgebracht hebben op de afdeling radiologie en de gipskamer. Echt een werkje om even bij tot rust te komen na zo´n roerig dagje!
I made it of the kit from Atelier Sterre, only I gave it my own touch by using a red with white polka dots fabric instead of the (also cute) blue one, and by giving him a little bow and jingle bell round his neck. It was a nice little job to do and absolutely not difficult at all.
I made it within one day, while first I had to pick up daughter from school in the morning with the PSNDS (Pre- Sint-Nicholas-Syn-Drome) that causes belly aches and big tears, and while I had to pick up eldest son from school one hour later who had, as turned out to be, broken his little finger during gym, so we spent our whole afternoon at the radiology area and the plaster room. A real rest giving little job after a tumultuous day!
To create or not to create.... well, that decision is an easy one, hey, hey! Happy weekend, live, love and create!
Hugs,

41 opmerkingen:

tons zei

Laat ik nu toch de eerste zijn....!!!!!!!!
Eigenlijk wilde ik reageren op jouw reactie over het egeltje. Hoe doet een hond dat? Het is dat ik het zelf gezien heb, maar wij hadden (hij of zij eigenlijk, is helaas twee jaar geleden gestorven) een hond en die duwde met z`n neus de egel door de bladeren, net zo lang totdat z`n stekels vol zaten met blad en het gemakkelijker ging om hem op te pakken in z`n bek. Wel zaten z`n lippen en kin daarna onder het b loed. Maar ik vond dat zo slim, van haar. Wat mooi is die scraphanger of wat je gemaakt hebt, in ieder geval die eerste foto`s Chapeau!!!!! Tante

Inge zei

Owwwww wat gaaf weer Elly, die wallhanger is helemaal top en wat een gave stofjes. En die Rudolf is ook super, wat leuk zo gedaan ook!
Ja en dat er zoveel dingen leuk zijn heb ik ook wel een beetje(veel) last van. Maar wij hoeven ons in ieder geval niet te vervelen hihihi en dat is ook heel wat waard
Heel fijn weekend verder,
liefs Inge

Sue a/k/a MOUSEMOM40 zei

Wow! Beautiful projects! I love the paper you used on your letters, and that little deer head is just adorable!

Marja Sch zei

Ohhh Elly wat een mooie creaties. Ik vind Rudolf zo schattig. wat een gepriegel lijkt me dat. Create is echt een kunstwerk. Liefs Marja

The French Bear zei

So cute Elly!!!, I like the red fabric too, so Christmasy!
I am always inspired by your blog, it's so happy and bright!!!
Hugs,
Margaret B

Boukje zei

Die muurhanger herkende ik nog, ik had tenminste wel, van die heb ik toch al gezien, goed hè?
En leuk dat rendiertje! Leuk dat je toch weer een stofprojectje hebt kunnen maken, dat tijdtekort en veel leuke dingen willen doen herken ik wel :)
Groetjes Boukje.

Heleen zei

Wat een lief Rudolfje!! En ja ik heb het zo vaak dat ik veel wil doen er veel ideetjes in mijn hoofd zitten en er geen enkele lukt.... het enige dat er dan op zit is... de volgende dag opnieuw proberen!

het lieveheersbeestje zei

Ik lees het al in de reacties die je hier ontvangt; we hebben allemaal hetzelfde 'probleem'; te veel leuke dingen te doen in 'maar' vierentwintig uur per dag. Het hadden er gewoon 48 moeten zijn voor ons, creatievelingen... Mijn dochter verzuchtte laatst zelfs dat het wel leek of de tijd steeds sneller gaat...

het lieveheersbeestje zei

Oh, Ik ben helemaal dól op je Rudolphje!!!

Wezz zei

wel, dat heb ik nou ook altijd zie. Ik ben graag creatief bezig, in welke vorm dan ook, en er zijn zoveel leuke dingen om te doen dat ik het soms ook moeilijk heb om te kiezen. Echt een kwestie van "so many hobbies, so little time"! Mooi, die Rudolf, maar die wallhanger vind ik gewoon super!

Groetjes,
Hilde

Ruth zei

What a cute reindeer..you did right to go with your instinct and change the background material.
Yup..why oh why do we love so many things.....I have dolls and bits and pieces and all sorts of stuff waiting to be used up!! I love how you put the doll onto the wallhanging and the photos show all of the small details...gorgeous...
Love Ruth x

Manuela zei

AAAAAAAAHHHHHHHHHHH..Elly wat een schatje dat Rendiertje!!!toevallig heb ik gister nog een elandje gekocht ook zo'n schatje(in D'helder)komt wel een keer op mijn blog voorbij....)
ik hoop dat je kids wel een beetje opgeknapt zijn...
en van dat zoveel moeten en niks doen...dat herken ik niet...hahahahaha WEL DUS!!!!!!!!!!
Zit ook in zo'n periode...maar ja komt vanzelf wel goed zeggen we dan maar...

nog een fijn weekend!!
groetjes.

jeannet zei

Hallo Elly, life is killing, soms.
Allereerst beterschapgroeten voor de jongen met de pechpink en er is een geneesmiddel voor het psns "warme chocolademelk" waar dat wel niet allemaal goed voor is!
Je muurhanger is prachtig met het poppetje erop, echt een lieffie.
En het Sterre project is zoooo cute! Ik zoek nog steeds een winkeltje waar je tijd kunt kopen maar nog niet gevonden. Hartelijke groet, Smoek

rosabeer zei

Natuurlijk is dit zo herkenbaar. En eigenlijk hoort dit al mijn hele leven zo bij me. Er zijn zoveel leuke dingen te maken. Ik kan niet met 1 ding tegelijk bezig zijn op creatief gebied. Maar probeer wel steeds ook dingen af te maken. En dat lukt de ene keer iets beter dan de andere keer. Niet te veel over nadenken, gewoon de dingen doen die je leuk vindt en dan komt dat andere ook wel heb ik gemerkt. Deze kunstwerkjes zien er in ieder geval weer zo leuk uit. En van Rudolf heb je een echte Elly creatie gemaakt.
Groetjes en nog een fijne zondag.

Ilona zei

Meid, zoooo herkenbaar! Ik ben ook altijd met van alles bezig en ook veel dingen vind ik leuk. Scrappen, naaien, knutselen het is allemaal aan mij besteed.
Ik zag je wallhanger al in scrapbookmagazine staan, zo gaaf! Echt geweldig.
Lieve groetjes Ilona

scrappy jen d zei

Lieve Elly
O,o,o.....
Wat is dit HERKENBAAR!!!!
Mijn scraphol ligt tot het plafond toe opgestapeld met stofjes, pakketjes, pepiertjes, lintjes....
ZUCHT......IK WIL GEWOON MET PENSIOEN!!!! En niet 60 uur in de week aan het werk! Heb al 2 avonden
niet kunnen scrappen of creatieven en ik WIL HET ZOOOOOOOOOOOOO GRAAG!
Zullen we samen een maandje ONBEWOOND EILANDJE DOEN?
Ha, ha...En dan alleen maar "creatieven"???
Heerlijk lijkt me dat!
Heb ook nog zoveel schattige pakketjes liggen van Atelier Sterre....Wat is dit afzien, ha, ha.
Je Sinterklaasspullies in huize v. Trappen zien er weer prachtig uit! Wat een gezelligheid!
Je allerlaatste creatie vind ik zo mooi! Ik geloof, dat ik in mijn oude poppenhuis ook nog een aantal van die schattige popjes heb liggen! Zal ook eens ff graven op zolder!
Liefs en een heerlijke zondag toe gewenst,
Jen.

Mayflower zei

Hoi Elly, wat een prachtige wallhanger, zo leuk al die details en je Rudolf daar ben ik helemaal verliefd op, echt WAUW. Heel herkenbaar ook je verhaal van tèveel willen hihi. Wat vervelend dat je zoontje zijn pink heeft gebroken, hopelijk heeft hij er niet teveel pijn aan. Beterschap met zijn pink.
Nou meis neem niet teveel hooi op je vork, je heb in ieder geval al een paar mooie dingen af, ik bewonder al die creativiteit.
Lieve groet, Mea

Yvon (jioya) zei

Dit is volledig herkenbaar, ik zit soms aan tafel echt te dubben wat ik zal gaan doen en dan ben je met het 1 bezig en bedenk je wat je met een ander project kan doen.

Of het is buiten heel lekker weer en dan kan je ook nog wat in de tuin doen of niet.

Maar liever zo dan zitten te niksen.

Sterkte voor je kids en een fijne zondag verder,

Groetjes Yvon.

Irma zei

Heej Elly,

Een mensen leven is vaak veels te kort maar wat zou het leeg zijn zonder die stappels stofjes, wat zou het saai zijn met al die boeken waar je helemaal in uit gelezen bent, ik herken dit absoluut, het voelt soms dat je meer zo willen doen maar eigenlijk zouden we erg lui worden hoor als al die leuke dingen niet op ons zouden liggen wachten, hoe drukker je het hebt hoe meer er ook vaak uit je handenn komt.

lieve groet irma

LiLi M. zei

Nee hoor, dat komt me nou helemaal niet bekend voor hihihi! Hier loopt altijd alles op rolletjes en maak ik het ene succesvolle project na het andere NOT!!! Het frustrerende is precies zoals je zegt dat hoe meer zin je er in hebt, hoe minder er uit je handen komt. Bij mij werkt nog haast het best de ouderwetse stok achter de deur. Vandaag 'moesten' we op kraamvisite, natuurlijk was ik vannacht om 1 uur nog aan de knutsel, heerlijk! Je hebt weer mooie projecten gemaakt Elly, ik wens je een fijne week!

bellaboo zei

Love the reindeer!Sorry that your son broke his finger...hope it heals quickly.Thanks for dropping by and for lovely comment.

Bellaboo x

Lori zei

Elly, i see we are a lot alike...i have those books too that i have never made the projects from...and i do like too many things...your reindeer turned out SO cute, i just love him so much...sorry about your sons finger, i hope that it is all healed up soon!!!

Twa zei

Hoi hoi!
Jaaa, dat herken ik allemaal wel, vooral dat van die pakketjes die nog liggen te wachten om gemaakt te worden.... En dan heb ik ook nog een heleboel mooi scrappapier waar ik nodig wat mee moet gaan doen, maar waar ik ook niet aan toe kom. Tja, en dan heb je een vrije dag over (gister) en dan lig ik de hele dag op bed; beetje te diep in het glaasje gekeken zaterdag. Zonde hoor. Nou, ik zal zo de sint spullen van zolder halen hoor (wilde ik ook eigenlijk gister doen, maar ja....).
Groetjes twaatje.

Marjolein zei

Ooooooh Elly, wat een super wallhanger, enig gedaan joh!
Enne.... ik ken het gevoel, m'n koppie loopt over van ideetjes, maar...... er komen er maar een paar werkelijk uit m'n handen!
En dan wil ik m'n boek ook nog lezen, en die sjaal ook nog afbreien.... en moet ook nog werken..... gatsie!!!!

Romantic Today zei

Wat een prachtige wallhanger! Zo creatief, echt heel erg leuk!

Maar ook je hertenmedaillon is lief geworden, erg leuk ook in de kleurtjes die jij hebt gebruikt, mijn complimenten!

Groetjes,
Mirelle

Freekje zei

Hoi Elly,
Wat is het rendiertje mooi geworden! Erg leuk met een op en top elly-stofje erachter. Zo leuk bij je ladder, van zo'n foto krijg ik inspiratie ;)
Weet je dat het wel even verfrissend is om te lezen dat je soms ook niet door je ideeën komt... Met de kerstfair op komst kan ik veel ideeën uitwerken, dat is lekker, maar iedereen moet het aan aandacht wat ontzien om maar niet van het huishouden te spreken ;)

Succes met de verdere knutsels, je hebt de juiste instelling, hihi
Groetjes Freekje

Frences zei

Mooi allemaal hoor en kijk graag op je blog, zeker ook voor de interieurhoekjes van je. Ben niet gek op de kleur rood, maar als ik al dat rood met witte stipjes zie, ga ik bijna de kleur rood zelf mooi vinden, hihi.
Maar roze met witte stippen en vooral ruitjes is dan weer mijn ding.

Ga lekker door met die leuke berichtjes en deze laatste van je is zooooo herkenbaar.
Als ik alle setjes met foto's die ik op een grote stapel heb liggen ga scrappen, ben ik nog tot juni volgend jaar bezig denk ik. Ben gek op spreads maken, maar na 1 lo roept vaak een nieuw setje papier.

En ja, dan vraagt Eline of je met haar spullen wel eens wat wil maken, zeg daar maar eens nee tegen....

En ik zie ook leuke kettingen die ik wil maken, maar waar ik ook maar niet aan begin.... en en ik vind Tilda stofjes en met vilt werken ook zo leuk om eens uit te proberen.
Goed dat je keuzes gaat maken. Ik heb het ook gedaan en geeft toch soort van rust. Ik houd het op scrappen en kaarten maken voor Eline.

Wens je veel succes en vooral veel plezier met alles. Want dat laatste, daar gaat het toch om he!!

Groetjes Frences

Jeanet zei

Hihihi heeeeeeel herkenbaar.......en dat er steeds weer iets nieuws bijkomt wat op de stapel van nog willen maken beland !Wij moeten geloof ik 200 worden willen we het allemaal afkrijgen hihihi!Helemaal superrrrrrr je wallhanger en de rest ook natuurlijk uit het SBM !
Wat gaaf is Rudolph geworden past zo helemaal bij je huisje Elly !
Fijne week verder nog , liefs Jeanet

Weißer Vintagezauber zei

Good morning the favourite Elly,
I hope to your children it is better again!?
Mancmal there are days them are really tumultuous. One comes after the other.
Your Rudolph is absolutely sweetly... today I still decorate a little for Christmas!!!!
I greet you completely warmly and wish you and your family a quiet nice day.
Affectionately yours,
Elke.

casa nostra zei

wow, die wallhanger is weer prachtig zeg! en je rudolfje ook weer. en je "probleempje" herken ik helemaal, veel te veel ideeën en dan loopt het uiteindelijk helemaal vast, maar jij maakt toch geregeld wat, daar sta ik iedere keer weer van te kijken, dat je dat allemaal zo voor elkaar krijgt.

Anoniem zei

Ik snap het en je hebt helemaal gelijk
Je hoord nog van me ik heb eten opstaan en ben net thuis
ben ook even anoniem ben niet aangemeld
groetjes Paula

Alisa zei

Oh Elly, that is exactly what happens to me too! You aren't alone, girl!

Rudolph is too stinkin' cute!

I hope everyone is on the mend and happy again, soon!

Je@net zei

Super gaaf Elly! Die wall hanger is zoooooo super cute en ook die Rudolph is een schatje zeg!
Fijne week gewenst!

Ellen zei

Ik vond je wallhanger fantastisch toen ik hem voor het eerst zag in't magazine en nu kan ik hem nogmaals bewonderen, echt super meis !!
Rudolph is super cute.
Gebeurt ook mij zo vaak dat ik overloop van ideetjes maar er niks uit mijn handen komt een soort scrappersblock maar 1 troost het komt echt weer goed hoor :-))

Miss Marple zei

't Is alsof ik over mezelf lees! Ik heb een hele eigen kamer vol met spullen voor kreativiteit in alle richtingen, mijn hoofd dwarrelt (veelal tijdens het werk!)van de vele ideeen, maar eenmaal thuis krijg ik nix voor elkaar! Elke vrijdag verheug ik me op het weekend, want dan heb ik tijd om kreatief te zijn...elke zondagavond ben ik gefrustreed omdat ik toch nix voor elkaar heb gekregen.
Ik ga gewoon lekker van jouw kreaties zitten genieten!!!
Liefs - Irma

karoeza zei

Ik kies: create :)
PSNS houden we erin, hihi

Moon zei

Hee die elly Jee wat kwijlen zeg die rudolph.
Ik ben je emailadres kwijt dus ik doe het maar even zo.
Is het leuk om met kerst te doen wat we vorig jaar samen ook gedaan hebben. Ik heb dr wel zin in
Laat maar weten, mijn email zit op mn blog
Liefs Moon

Libbie zei

Wow! That is gorgeous! I LOVE all the details & you did a great job photographing it too! That doll is the perfect touch...I wish I were half as creative as you!!!

Jolijn zei

Wat leuk! Ben echt weg van die Rudolf...

Fijne avond!

Groetjes,
Jolijn (Design)

Margriet zei

Och Elly, het is zoooooo herkenbaar wat je schrijft. Ook hier dozen vol onafgemaakte spullen (of niet eens aan begonnen) en bakken vol papier die me aankijken met een blik van "pak mij nou eens". Elke keer neem ik me voor niets meer te kopen, maar ja.....je weet hoe dat gaat.

Maarrrrr, ik moet zeggen dat ik niet meer zoveel koop (het geld is ook op) en dat ik toch steeds meer met "oud" papier maak.

Jouw Rudolph is in ieder geval helemaal geweldig geworden. Het duurt even, maar dan heb je ook wat hè!

Gezellige sinterklaastijd!

Viola zei

Wonderful work!! :)