zondag 23 november 2008

For the love of polka dots!

Polka dots

Zoals een oplettende kijker vast wel opgevallen is, ben ik gek op stippen, en dan met name rood met witte stippen. Het heeft iets liefs, gezelligs, vrolijks en sprookjesachtigs.

The alert reader of my blog probably has noticed it, my love for polka dots, especially red with white dots. It has something sweet, cosy, happy and fairy-like.
Ik heb afgelopen week deze 2 kannetjes gekocht en ik vind ze helemaal geweldig! ( En ja, er is ook al wat kerst het huis ingeslopen, sorry Sinterklaas!)

I bought these two jugs last week and I love them! (And yes, I couldn't resist to put a little Christmas into the house, sorry Sinterklaas!)
Kleine beetjes polka dots in de kussens....
A little polka dotting on the pillows.....
.... en hele kleine stippen bij een ander kussentje.....
.... and very small dots on another cushion.....

.... en ook in m'n hobbyhoek her en der wat stippen....
.... and also in my craftspace some dots here and there....
.... en dit lint is toch echt wel één van m'n favorieten!
.... and this ribbon is absolutely one of my favs!
Placemats....
.... biscuit tin.... (Oeps I did it again! Again some Christmas-deco!) .... rain boots....
.... big shopper....
.... and even my key ring has cute little polka dots!

Wee
kly inspiration
Ik heb mezelf deze week verwend met een flinke portie kerst-inspiratie. De Vakre kwam van de week met de post en in de winkel lag de nieuwe Country Living. Ik zal jullie even lekker maken wat wat sfeervolle foto's:
I treated myself last week on a huge portion of Christmas-inspiration. The Vakre came by post and in the store I found the new Country Living. I'll show you some cosy pics:
( Country Living )

( Vakre )


En hier zien jullie waarschijnlijk ook mijn schizofrene trek weer in terug, 2 uiteenlopende stijlen en ik vind ze allebei helemaal geweldig! En zo sta ik bijna dagelijks in dilemma: wat ben ik nu? Ben ik toch wat romantisch en landelijk scandinavisch of toch juist knus en warm engels-amerikaans? Ik kan helemaal wegdromen bij al die gezellige amerikaanse en engelse blogs, vol bloemenstoffen en vintagespulletjes, liefst uit de 50-er jaren, interieurs die het woord minimalistisch niet kennen, muren vol schilderijen, banken bedolven onder kussens, kasten die uit hun voegen barsten van het serviesgoed, een mix en match van dessins. Of toch het bijna serene wit uit Scandinavië, met vergrijsde tinten, soms een lekkere toets rood er door heen, fijne motieven, lieflijke groendecoraties en een veelvuldig gebruik van zink en zilveren accessoires. Ik weet het niet! Ergens in mij huist een ordelijk typetje, die het niet te vol en graag alles bijpassend wil hebben. Toch maar scandinavisch? Maar ik word helemaal blij als ik die vrolijke en gezellige interieurs zie waar het ogenschijnlijk een bij elkaar geraapt zooitje is. Dit onderwerp houd mij al enige tijd bezig, zeg maar gerust al jaren. En toevallig ben ik deze stelling al op een paar blogs tegen gekomen. Pfffttt... dat betekent vast dat ik niet de enige ben die zo ontzettend twijfelt!
Het grappige is toch wel, dat andere mensen mij vaak beter door hebben dan ikzelf! Heel vaak hoor ik: da's nou typisch "Elly"!
Well, here you can see my schizofrenic tic, 2 totally different styles and I love them both! I'm almost everyday in this dilemma: what am I? Am I that romantic and countrystyle chick from Scandinavia or that cosy and warm English-American girl? Looking at all the American and English interiors full of flower-fabrics and vintage stuff, especially from the 50's, interiors that don't know the word minimalistic, couches stuffed with cushions, cabinets bursting out with stoneware, a mix and match of patterns. Or the almost serene white from Scandinavia, with greyish tones, sometimes with a sparkle of red, fragile motives, lovely green-decorations, and lots of sink and silver accessoiries. I don't know! Deep inside I'm a person who wants everything neatly on it's place, everything nicely matched, not to much clutter. So do I have to go for the Scandinavian style? But the sight of all the cosy and bright interiors makes me so happy. This is something that I'm engaged in for a while now, well almost for years now. Accidentally I've noticed this dilemma on a several blogs lately, so luckily I'm not the only one who's in doubt! Funny fact: a lot of people know me sometimes better than I do!
Oh that's typically "Elly" I hear so many times!

Awards
Ik kreeg deze week ook nog 2 fantastisch awards! Als eerste de Marie-Antoinette award van Margie. Margie je bent een lieverd!
This week I recieved 2 great awards! First the Marie-Antoinette award from Margie. Margie you're a sweetie!


En ook nog deze mooie Kreativ Blogger award van Boukje. Ook jij bent een schat! Ik moet nog even goed nadenken over aan wie ik ze doorgeef, maar dat horen jullie volgende keer wel weer!
Ed.: Ik kreeg er ook nog eentje van Marja! Reuze bedankt, je weet niet half hoeveel dit voor me betekent! Ik vind het ook heerlijk om jouw blog te lezen!
And also this beautiful Kreativ Blogger award from Boukje. You are a doll too! I'm still in doubt who to pass them on, so you will hear that next time!
Ed.: I also got one from
Marja! Thank you so much girl, it means a lot to me! Love your blog too!
I wish you all a great and creative week!
Hugs,

45 opmerkingen:

Marianne@Songbirdisnesting zei

Wow, jij hebt je ook in het nieuw gestoken. Mooie achtergrond! Zelf gemaakt?
En al die rood met witte stipjes zijn echt prachtig. En inderdaad Helemaal Elly!
En trouwens ik ben ook lid van de club, ik kan ook niet kiezen. Nou worden mijn keuzes op het moment ook beperkt door mijn huisgenoot, maar zelfs als ik die niet had (of als ik van hem de vrije hand kreeg) dan geloof ik niet dat ik het echt zou weten. Kleur of wit? Minimalistisch of lekker druk? Scandinavie of Country? Mijn voorkeur verschuift bij elke foto die ik bekijk. Maar een ding weet ik zeker het is in ieder geval ook de styling en het opgeruimde van al die foto's die ze zo aantrekkelijk maakt. Er slingert nooit een krant over de tafel of schoenen onder de stoel.
Tja en dat ideaal zal ik sowieso nooit bereiken, er wordt hier geleefd!
Groetjes en een fijne week!

'T atelier zei

Hoi Elly
Wat heb je gave foto's geplaatst! Ik kijk heel vaak eventjes op je blog!
Ik ben nog maar net bezig mag ik vragen waarom je ook in het engels schrijft?
Zullen we elkaars blog linken? http://tatelier.blogspot.com/
groetjes Thalia en fijne zondag

Marjolein zei

Oooh wat een enige dingen Elly, ja, die polka dots hebben wel wat he? Grappig, dat blad, Country Living, da's hier ook, lag bij de tandarts:-) Ik heb er even lekker in zitten bladeren, staan geweldige dingen in zeg!

Oh ja, je achtergrond is enig!!

Margriet zei

Wat ziet het er weer super gezellig uit bij je thuis! Om jaloers op te worden! Welke stijl het dan ook is, ik vind hem prachtig!

LiLi M. zei

Nou ik kan ook niet zo goed keuzes maken tussen de verschillende stromingen, ik vind ook veel te veel leuk. Wel ben ik heel gevoelig voor origineel en hou ik niet zo van naäperij, of allemaal achter dezelfde mode gril aanlopen. Over mensen die denken dat het typisch LiLi is, moet ik nogal eens constateren dat ze mij nog minder goed door hebben dan ik dat zelf heb, meestal slaan ze totaal de plank mis! Ik moet zeggen dat ik jouw sfeer altijd heel gezellig vind en jij maakt juist de indruk heel consequent te zijn, fris en vrolijk in je leefruimten, wat gematigder scandinavisch in je slaapkamer. Wel vind ik dat niet alleen je smaak een rol speelt bij keuzes, dit huis is zò hoog dat het in je ook wel in bepaalde grootte van meubels dwingt, heel veel kasten zijn hier te laag en meubels te iel. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Ook het soort licht speelt een rol vind ik, de vorige bewoners waren dol op bruin, beige en groen, niet mijn kleure, maar glas in lood deuren vallen volledig weg tegen donkere kleuren of je die nu mooi vindt of niet. Ik vond het dan ook heel leuk dat de man die de cv onderhoudt tegen mij zei: dit was altijd zo'n donker en somber huis, maar sinds u hier woont is het zo warm geworden! Hahaha en dat zonder keuze te maken voor 1 stijl, want ik dwaal geloof ik een beetje af. Nog een fijne zondag en geniet van je stippen, ook een zwak van mij, maar ik heb het nog niet verder geschopt dan de placemats die mijn man nog steeds foeilelijk vindt, snap je dat nou?

monique zei

Ik ga nog eens proberen om een berichtje ac hter te laten. Nog steeds problemen met onmzer computer.Wat ziet het er weer prachtig uit bij jou!Die polka dots zijn echt geweldig!
Ik heb precies hetzelfde, vind allebei die stijlen prchtig!
Nog een fijne zondag.
Grtoetjes,
Monique.

Anoniem zei

Wat een leuke dingen met stippen. Zo fris, dat rood met wit. De foto's in de Country Living zien er echt heel mooi uit. Ik denk dat ik hem ook ga kopen, want het lijkt me heel fijn om met dat tijdschrift op de bank te kruipen.
groetjes
(een andere) Monique ; )

Frences zei

Wauw wat heb jij een mooi blog en ook helemaal geweldige foto's, projectjes, hoekjes in huis, lay-outs en scrapwerkjes. Heb idd jouw boekje nagemaakt, zag hem vlak voor we naar het scrapweekend gingen en moest gewoon ook zo een in huis hebben, helemaal leuk.
Bedankt voor je felicitatie, ben er ook heel blij mee, echt een kroon op mijn werk idd.
Ik heb je blog nu toegevoegd aan mijn favorieten, dus je ziet me nog wel vaker langskomen, errug mooi wat je maakt!!

En herken je dilemma in het maken van keuzes voor je interieur, ik houd soms ook van verschillende stijlen en kan ook nooit echt kiezen, dus in mijn huis is het ook mix en match. Toch heeft de Riviera Maison stijl uiteindelijk bij mij gewonnen, nu ook nog dat schip met geld, zodat ik de meubels ook kan aanschaffen, haha.

Groetjes Frences

scrappy jen d zei

Hallo Elly,
Grappig....Het lijkt wel of ik in mijn eigen huisje kijk! Ook hier die leuke rood-met-witte stippen big shopper, die ik gebruik om de scrapvellen in te vervoeren!
Enne....Wist je, dat ik een leesbril heb: rood-met-witte stippen?
Dezelfde stofjes gescoord bij Hip Handwerken! En ja...Ik denk, dat we het maar door elkaar moeten gooien: het landelijke, het romantische enz.
Wat maakt het uit?
De uitstraling van het geheel is SUPER!!!!!!
Geniet van je oer-gezellige huis en heerlijk, dat we mee mogen genieten! Fijne Sint-en Kersttijden breken weer aan, meis!
GENIETEN DUS!
Liefs, Jen.

Jeanet zei

Ik hou ook net als jij van veel verschillende stijlen het romantische engels heeeeeerlijk metr allerlei dekens en kussen en frutsel maar ook het skandinavisch vind ik schitterend ik denk ook dat ik thuis een mengel moes ervan hebt, zou het zo weer willen veranderen hihihi hoezo een twijfelaar , maar vind het bij jouw er super mooi uitzien met de polka stippen !!

Marja Sch zei

Je dillema komt me heel bekend voor. Ik heb weer genoten van alle dots met veel rood. Geweldig. Knuf Marja

windlewood zei

Wonderful Blog!!
When I clicked on your blog, all this amazing color popped up! I had to take some time to browse!
Lenae

Maureen zei

Heerlijk polkadots, ben er zelf ook weg van.
Ik herken het helemaal hoor. Zelf zou ik het was rustiger houden in huis, inderdaad het mooie rustgevende serene scandinavische.
Vooral met strakjes 7 kinderen (alhoewel als hij nog van plan is te komen ;o))
Maar mijn kinderen en man wilden graag meer kleur, en ik merk dat vriendjes en vriendinnetjes die langs komen, dit ook vaak erg leuk en gezellig vinden.
Bij jouw foto;s zie ik beide kanten en dat maakt je huis nou juist zo héél knus, warm en sfeervol....niks aan veranderen....helemaal Elly :o))

Anoniem zei

Hoi Elly,
Wat een herkenbaar verhaal :)
Voor mijzelf heb ik een kleine oplossing (!?) gevonden nl. in de zomer ben ik meer van het wit en zogauw er weer donkere dagen aankomen komt er weer meer rood !! De witte organza lampenkapjes zijn nu weer vervangen door rood/zandkl. geblokte en de kussen op de bank nu weer meer rood patchwork etc. Die stippenkannen zijn helemaal te gek, heb voor mijn wintersale ook advents-harten gemaakt (voor om de kaarsen) witte met rode stipjes, zo leuk.
Aan de rechterkant van m'n blog kun je er een foto van zien.
Fijne week nog... Janneke.

Allerlei zei

Sooooooooooooooo
Beautyfull
L.G Bax

Lori zei

what a beautiful post...yes, i had noticed your love of the polka dot:) i love them too, they just look so happy i think!!! you have a wonderful collection of dotted goodies Elly!!!

Alisa zei

Girl, you and I are on the same page!
Polka Dots.... love, love, love them! I have polka dotted rain boots too, but mine are black with white polka dots. I get lots of weird looks when I wear them, but that doesn't stop me! :)
And the "which style am I?" thing. I have this problem really bad!

Regina zei

Hi Elly
Wonderful pictures!!!! I have the same dillema.
Country living is a beautiful magazin
Have a nice week!!!
Hugs,Regina

Ingrid zei

Elly....wat heb je toch een gezellig en knus huis. Ziet er zoooo leuk uit!! Ik loop een beetje achter met je blog, maar geniet altijd enorm van de foto's van alle spulletjes en hoekjes in jullie huis.

D@nielle zei

polkadots rule, I have the keychain too but in pink. About the style schizo I know ... I like it all and am trying to make a good mix of it here but it's a slow and painfull process ... If luck will be on my side the lamps should go up this weekend and I can finally try my hand at painting.

jeanette zei

ja..ik vind de polkadots helemaal elly, vooral dat rood, wit past echt bij je. ik zie die leuke klompjes die zag ik vanmiddag nog bij tuinland staan, vind ze zo schattig!!

M@risk@ zei

Ook ik had lang mijn twijfel over wat mijn voorkeur was maar ga nu vooral voor vintage. Als ik iedere keer op je blog kijk en je foto's zie is wit toch ook wel erg mooi. Toch nog twijfelen? Nee hoor! Maar ik vind het er prachtig uitzien bij je. Fijne week.

Henny41 zei

Hallo Elly,

Ik probeer het nogmaals via deze weg. Het schilderij wat ik je beloofd heb is afgeleverd bij Carla. Ik hoop dat hem leuk vindt.

Groetjes,
Henny

Jacoline (Lien) zei

GEWELDIG ALLEMAAL !!!

sandra_w zei

Klinkt heel herkenbaar, Elly ;))Ziet er weer erg gezellig uit bij je...het is of ik in een tijdschrift zit te bladeren ;) Je foto's zijn zo stijlvol...

Liefs, San

Frumpies world zei

Hee, leuke blog make-over zeg...en wat een gave dot-dingen heb je in huis!! Dat blad, countryliving, daar staan gave dingen in...moet ik toch ook maar eens in gaan kijken haha...Bedankt weer voor de "overload" aan inspiratie...xxxWendy.

vosgesparis zei

j slat de spijker op zijn kop, ik hor ook vaak dat is nou typisch Dees... terwijl mensen mij dan niet kennen.. vandaar de vorige post op mijn blog (This is me) Net als jij voel ik mij aangestrokken tot twee verschillende stijlen.. het strakke industriele en de scandinavische en franse brocante sfeer.... ach ik mix ze maar tot ik me happy voel erbij, daar gaat het toch ook om niet?
groetjesssss

Je@net zei

Oh meis, wat een mooie foto's weer!! Prachtig, de gezelligheid straalt eraf!
En niet twijfelen en vooral niet gaan kiezen hoor. Zo te zien op alle foto's gaat het prima samen!!

Bleu Cottage zei

Prachtig dat rood bij jouw,
maar persoonlijk ben ik meer voor blauw ;)
Ik kan ook zo twijfelen als ik van de mooie rustige interrieurs zie.
Maar zou misschien ook wel weer ongelukkig worden zonder blauw denk ik.
Die klompjes heb ik vorige week kado gekregen ze zijn zo lieffff.
Gr Cobi

Margie zei

Elly, this is my favourite post ever on your blog. I love polka dots and gingham, especially red and at this time of year it is just the best. hugs Margie.

Little-Z zei

Wat een feest! Heerlijk al die rood met witte stippen (en wat ziet jouw interieur er leuk uit)
Bedankt voor deze mooie foto's en al die inspiratie!

Little-Z zei

Oja... en wat betreft die 'spagaat' tussen twee stijlen... volgens mij passen die twee juist perfect in elkaar en maakt dat nu juist je eigen stijl. (maar wel herkenbaar hoor, heb er zelf ook regelmatig last van en voor je het weet 'moet' je hele interieur weer om)

Ellen zei

Ja hoor hier ook zo eentje die niet kan kiezen tussen Engels en Scandinavisch moeilijk, moeilijk, moeilijk ;-))Ja de Vakre heb ik ook heerlijk wegdromen in hogere kerstsferen. Ziet er weer geweldig uit bij je thuis en kerst is hier ook al binnengeslopen hoor.

Tante Tee zei

tja polka dots... Kan ze ook niet weerstaan, en al helemaal niet in het rood! Want hoe rustig de kleuren in mijn huis ook zijn, rood blijft mijn lievelingskleur!
Ik kon ook heel lang niet kiezen, maar heb het nu toch gedaan. Het overwegend wit beneden. Het lichtblauwe in de slaapkamer en alles met kleur in mijn naaikamer. Dat inspireert me dan ook weer enorm. Maar als ik dan weer in de woonkamer kom, dan wil ik weer de rust, en daarom nauwelijks kleur beneden. En het bevalt me prima!

Grappig vond ik ook nadat ik nieuwe foto's had geplaatst is dat mensen dachten dat ik heel veel kleur in huis heb! Ik heb niks geschilderd in huis, het is nog altijd hetzelfde, alleen de roze kussens zijn weg, de kaarsen zijn nog niet op dus die staan er nog, maar verder is er weinig anders. Mensen bleken me dus ook helemaal niet zo goed te kennen als ze dachten!
Wat een lang verhaal weer...
Prettig weekend, en nu ga ik snel de kids ophalen!

Nicky zei

Wat jij beschrijft over niet weten welke richting je moet gaan in je interieur dat heb ik nu helemaal hetzelfde. Het is hier nu ook zo'n beetje scancinavish met wit en grijze muren en witte banken en witgeverfde kasten maar als je m'n quilts ziet dan zitten die vol van die gezellige kleurtjes die jij ook beschrijft. Daarom kan ik met m'n quilts eigenlijk nergens heen in m'n huis. Zoals je het nu doet is toch top..Scandinavisch met een toets van een kleurtje. Wat heb je toch een heerlijk blog!!

Mireille zei

meis het is weer helemaal om van te kwijlen! Echt waanzinnig!!!

Something White zei

Ik denk dat je helemaal niet moet kiezen, maar naar hartelust mag mixen!! Daar komen de meest originele en unieke interieurs uit voort; die met een eigen stempel. Die vrolijke polkadot bij jou thuis kan mij ook bekoren en naast blauw is rood eveneens een favoriete kleur: warm, uitnodigend, fris en sterk. Een fijne zondag en een mooie Advent toegewenst! Groetjes

Ingen zei

Heel erg leuk al die rode dingen met witte stippen. En ach ja, je moet iets hebben om in het leven over na te denken zullen we maar zeggen. Waarom begin je niet gewoon je eigen Elly stijl???

Vicki C zei

OH my Elly... your blog is always just OVER THE TOP beautiful! I love your style girl! Will you adopt me??? lol
Polka dots... are devine!

Anoniem zei

Yay for polka-dots! You have such beautiful displays! Kristin

rosabeer zei

Hoi Elly, wat een leuke post weer. Al die rood/witte polka dots daar word een mens vrolijk van.
Gaat het goed met je ? Of heb je het net zoals bijna iedereen in deze tijd gewoon druk.
Hartelijke groetjes Marja.

freekje zei

Hoi Elly,
Bedankt voor je reactie op m´n blog. Ik ben nog maar net bezig, maar wat verslavend zeg! En al die leuke meiden die ook zo crea bezig zijn. In mijn kennissenkring ben ik de enige die van ´wonen´ houd en ik haal m´n hart op als ik ´binnen´kijk op de blogs! Je blog ziet er sfeervol uit en die rood/witte kannetjes zijn super! Greengate? Ik herken ze ergens van. Ik herken ook je stijldilemma, bij mij werkt het zo, ik koop iets en zodra ik het neerzet in huis krijgt het automatisch een scandinavisch uiterlijk met de rest van de spullen. Misschien komt het omdat ik toch daar meer naar neig, maar het gaat haast ongemerkt, terwijl ik helemaal vrolijk word van bv het blad ´engelse woonstijl´. Wat wel erg leuk is, is dat anderen iets typisch-elly noemen, je komt dus zeker niet over alsof je niet weet waar je mee bezig bent ;)
Groetjes en tot blogs, Freekje

Marjolein zei

Hoe is ie meid? Je bent zo stilletjes, mis je blog posts!!!! Gauw weer even updaten hoor!!!

Pssst, heb je een leuke Sint gehad??

tina zei

All these polka dots are so fun! I love them!

Eva zei

"En hier zien jullie waarschijnlijk ook mijn schizofrene trek weer in terug, 2 uiteenlopende stijlen en ik vind ze allebei helemaal geweldig"


Hallo,

Wat een prachtige foto's, maar wat bedoel je precies met het bovenstaande..?!


Vriendelijke groet.