zondag 16 november 2008

Zie ginds komt de stoomboot....

Sinterklaas

Gisteren kwam hij dan officieel in Nederland aan, maar vandaag doet de Sint met zijn Pieten het nog eens dunnetjes over in ons dorpje, compleet met stoomboot en al!

Officially he arrived yesterday in the Netherlands, but today Sinterklaas (dutch Santa Claus) and his black "Pieten" will do it over again in our little village, complete with steamboat and all!Het huis is al helemaal in Sinterklaas-stemming:


The whole house is in the mood for Sinterklaas already:
Owww... nog maar 19 nachtjes slapen....... het is zo spannend! Wat voor kadootjes heeft hij dit jaar voor ons meegenomen?
Owwww... just 19 nights....... it's so exciting! What kind of presents will he bring us?
Maar vandaag gaan we eerst lekker aan de warme chocolademelk met slagroom en daar horen natuurlijk ook pepernoten bij en allerlei heerlijke chocolade! En daarna gaan we de beste man binnenhalen!
But today we will enjoy our hot chocolate milk with whipped cream first together of course with spice nuts and delicious chocolates! And after that we will welcome that dear fellow!


F.O.T.W.


Van de week weer leuke dingen op de kop getikt:

This week I found some great stuff at the local thriftstore:


Een emaille kannetje, handig voor de houten lepels en allerlei andere rondzwervende keukenattributen.....
An enemal jug for wooden spoons and all kinds of wandering kitchen tools.....

een schattig beschuitblik met rozendecor.....
a lovely tin for Dutch rusks decorated with roses....

en deze grappige schaal met 4 kleintjes en 2 kopjes met appelmotief. Totale kosten deze week? Slechts 5,75! Wat weer een mazzeltjes! En jullie weten het hè, als jullie mee willen doen hoeven jullie alleen maar hier een berichtje achter te laten! Vorige week was ik er helaas niet, maar Lili M. had een post vol leuke f.o.t.w.'s! Bovendien las ik dat ik de give away gewonnen had op haar blog woehaa!!! Nou jullie kunnen het wel raden natuurlijk, ik ben razend nieuwsgierig , maar Lili kennende zit dat wel helemaal goed!
and this funny bowl with 4 little ones and 2 cups, decorated with apples. Total costs this week? Only 5,75 euro! Happy me! And you know it, if you wanna join me, leave a message at this post and I'll add you. Last week Lili M. had great f.o.t.w.'s! I also won her give away woehaa!!!! I'm sóóo curious! But knowing Lili, I know it will be something special!

Nou, de visite kan elk moment arriveren, ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag, enne.... wel lief zijn hè! Want Sinterklaas hoort alles!
Well, our guests will arrive at any moment, so I wish you all a very happy sunday, and... be good! You know it, Sinterklaas hears everything!
Hugs,

31 opmerkingen:

Jeanet zei

Jaaaaaa Sinterklaas , het blijft altijd een super leuk feest voor de kinderen!! Die van mij geloven niet meer , maar tegen 5 december toch nog wel hihihi,dan zeggen ze zou de Sint ook nog bij ons langskomen , tuuuuuuuuurlijk , ik vind het zelf veels te leuk dus een klein kadootje en lekkers bij de chocomel hoort erbij ! Prachtige spullen weer op de kop getikt Elly en voor die prijs !!!!!
EEn gezellige zondag voor jullie !

scrappy jen d zei

HALLOOOOOO Elly,
Meis....Ik heb het geweten, gisteren!
Heb de eer ieder jaar, dat ik de Goedheiligman en zijn gevolg binnen mag halen!
IEDER JAAR WEER DE ZENUWEN, maar als de Goede Sint dan weer veilig op de kade naast me staat, dan valt de spanning van me af en kan HET FEEST BEGINNEN!!!!
HEERLIJK, HE?
Bij ons is het ook een groot pepernotenfestijn en de volgende week zijn we bijna allemaal (op Björn na) weer bij HET FEEST!
EENMAAL IN DE BAN VAN DE SINT.....
DAN KOM JE ER NOOIT MEER UIT!
Ik moet het huis nog versieren, maar de Sinterklaas-vlag hangt al wel uit!
Fijne zondag en heel veel plezier!
Liefs, Jen.

Maureen zei

Ook hier heb ik gisteren nog met de kinderen, Sint en zijn Pieten binnen gehaald. Klein beetje spijt had ik wel, want het stond toch niet meer zo comfortabel.
Maar de kleintjes hadden het naar hun zin en dat maakte alles weer goed :o)

Ik vind de schaaltjes met de appel echt zóóóó leuk, waarom kom ik die nou niet tegen ;o))

Fijne intocht vandaag voor jullie...

Rianne*Z zei

Wauw wat een gave sinterklaasspullen heb jij zeg!!!! Echt super leuk! Fijne zondag!

Marianne zei

Haa, eindelijk iemand die niet al in kerststemming is.
Mooi spullen heb je gevonden bij de kringloop.
groetjes,
Marianne.

Made by Tanja zei

Hallo, Du hast einen wunderschönen Blog und ich komme gerne wieder...Liebe Grüße Tanja aus Deutschland

Twa zei

Hey El. Het ziet er gezellig sinterklazig uit bij je hoor. Ik zal ook de stoomboot en klimpietjes weer even van zolder halen. Op mijn blog nog even niks nieuws. Ben er niet aan toe gekomen vanwege het verzorgen van de patient. Kijken of ik morgen weer even een nieuwe post kan plaatsen. Leuk achtergrondje heb je. Ik ben ook gelijk even gaan strunen. Groetjes Twa

Margriet zei

Wat ziet het er weer gezellig bij je uit! Je herinnert me eraan dat ik ook de Sintspulletjes maar weer eens moet gaan zoeken. Het is voor ons het 1e jaar dat ook Jorg het geheim van Sinterklaas weet. Weer een periode afgesloten. Ik vind er niets aan zo. Ik ga morgen meteen de boel versieren, om de sfeer een beetje op te roepen! Ik mis je vilten Sinterklaasje trouwens nog?

By-the-way. Ik heb niets leuks meer van het hertjespapier gemaakt. Ik heb serieus last van een scrapdip....

LiLi M. zei

Jaaaa leuk de Sint! Ik moet natuurlijk nog aan het decoreren, maar jij bent er alweer helemaal klaar voor, dat zal de goedheiligman deugd doen! Wel uitkijken met die fotw's hè, anders denkt hij straks nog dat je niets nodig hebt òf hij gaat eens voordelig shoppen bij jouw kringloop. Nog even geduld voor de give away!
Een fijne met pepernoten gevulde week!

Marjan Oosting zei

Bij mij willen ze elke dag hun schoen zetten maar ze geloven niet eens meer. Dus uit gekkigheid zet ik nog weleens onverwachts stiekem al onze schoenen voor de openhaard. Hahahah, die koppies dan!
Kortom, heerlijk gezellige tijd. Dat sfeertje heb jij wel heel erg leuk weergegeven met dit stukje op je blog.

grtjs Marjan

Lori zei

i like your new sidebars, they look so happy and fun...your santa guys are super cute!!! i love your little doll with the sweet rosy cheeks too!!!

vosgesparis zei

Schattige sinter klaasjes heb je overal staan ;)Nu mogen we weer legaal aan de pepernoten ;) morgen even naar het kruidvat !

Marjolein zei

Oh Elly, wat een enige dingen heb je in huis voor de Sinterklaas sfeer zeg... Wat doe je me aan??? Dat zijn dus dingen die je in je hart hebt he, en hier mist..... Kerst, dat viert hier alweer hoogtij, de nachten worden al geteld, de liedjes al op de radio, winkels vol met de mooiste dingen.... en als ik eerlijk ben.... mag et voor mij wel wat minder hoor, mis veel te veel mensen in deze periode van het jaar......
(ben een beetje melancholiek geloof ik.....)

Barbara zei

Wat superleuk dat je zoveel aandacht besteed aan Sinterklaas en niet al in de kerststemming zit. Ik ben ook helemaal gek op sinterklaas, het heeft zo'n leuke sfeer, zo'n leuke tijd met heerlijke pepernoten, vrolijke kinderen.... de gezelligheid! Winkels verkopen al kerstartikelen, belachelijk! Gelukkig vergeten sommige mensen sinterklaas niet! :D

Groetjes Barbara

Marianne zei

Wat een geweldige versieringen voor Sint heb jij. Wij hebben geen kinderen in huis dus ik ben bang dat de Sint ons dak gaat overslaan (en het is nog wel zo'n mooi nieuw dak), maar dat weerhoudt mij er natuurlijk niet van om lekker aan de speculaas en warme chocomel te gaan.
Groetjes en fijne week, M

Anoniem zei

Hi Elly,
Heb weer genoten van je Sinterklaas spulletjes !!Zo leuk:)
Die traditie moeten we erin houden he ! Heb zelf een Sinterklaaskrans op de deur, zal ik binnenkort wel op m'n blog zetten. Er staat zelfs een oude klomp met hooi en een wortel bij de houtkachtel, haha!
Groetjes en geniet van deze leuke tijd.
Janneke.

Margie zei

I am giving you an award as you inspire me and I would like to show my appreciation. Please check out Margie's Crafts. hugs Margie.

Tiets zei

hee elly wat een prachtige dingen weer zeg!! was het feest leuk zondag?? tja hier zijn de kits groot dus geen sinterklaas meer... ach ze zijn jarig in december dus komt helemaal goed!

Je@net zei

Oooh, wat een heerlijke tijd is dit toch!! Vind het zo genieten! En zelfs als de kids groot zijn, blijft het leuk. Surprises, gedichten, deuren op slot, geheimzinnigheid en gezelligheid in huis!!

Anja zei

Ha wat een leuke post en wat een grappige deco-spulletjes heb jij voor de a.s. Sint-viering!

Heerlijk dat hij weer in het land is, mijn zesjarige zit elke dag met open mond achter het Sinterklaasjournaal en kan er bijna niet van slapen dat de pakjesboot geruild is voor een speedboat! :-D

Fijne Sinttijd alvast en ik kom gauw weer aan :D

Alisa zei

Your little Santa decorations are darling Elly!

sylvia zei

kijk en dat is nu leuk: aandacht besteden aan zo'n lekker hollands feest...hou de tradities in ere!! Ik vind je blog hartstikke leuk!! Groetjes van Sylvia extra van http://villaextra.blogspot.com/

Henny41 zei

Hallo Elly,

Ik doe het maar zo want ik heb geen e-mail adres dus bij deze laat ik je weten dat het schilderij bij Carla is afgegeven.
Laat me nog even weten wat je er van vindt. Veel plezier er mee.
Groetjes, Henny
mail: Henny.Slenders@kpnplanet.nl

marga zei

Ik vind je sinterklaasversiering hartstikke leuk!!!!!
Mooie spulletjes heb je weer op de kop getikt.

Twa zei

Gefeliciteerd met je prijs van Lidwien! Ik lees het net. Jij hebt ook altijd mazzel he!

nora zei

Ziet er allemaal leuk uit Elly!groetjes Nora

Karoeza zei

hehe, sint ik ben heeeel lief geweest. Ik zal mn lijstje wel opsturen LOL
Oooww en pepernoten JAMMIE.Olivia begrijpt nog niet alles van Sint maar we kijken met veel plezier het sinterklaasjournaal ;)

Birgit zei

Heerlijk he, die gezellige "december"tijd! Wat heb je een schattig sinterklaas kalendertje!! en die pepernotenkommetjes heb ik ook, samen met de pepernotenpot! Ik kijk er nu al naar uit om jouw huis in kerstsfeer te zien! Zeker weten dat ik op je blog kom kijken om ideetjes op te doen!
Fijn weekend!

M@risk@ zei

De Sinterklaastijd brengt een hoop gezelligheid in huis. En de spanning van de kinderen ... Wat een feest! Je hebt weer gave dingen kunnen scoren, al je aankopen iedere keer weer, je kasten zullen zo onderhand wel uitpuilen!!! Fijn weekend.
P.s. mooie nieuwe achtergrond!

Boukje zei

Ook al laat ik nooit een berichtje achter, toch kom ik regelmatig even op jouw blog kijken! Omdat je blog er zo mooi uitziet, wil ik je een Award geven! Je hebt er al veel, zag ik, maar deze wil je vast ook nog wel! Op mijn blog kun je lezen, hoe je ´m in ontvangst kunt nemen en door kunt geven aan anderen.
Groetjes Boukje.

Jacoline (Lien) zei

Wat geweldig al die sinterklaas decoraties. Zo ver van huis genieten we nog steeds van de oer-hollandse gezelligheid. Ook wij zijn druk geweest rond het thema sinterklaas, zal er snel een blog verhaaltje van maken. heb weer van je blog genoten.