zondag 7 december 2008

Christmas decorations part 1

Terwijl de Goedheiligman nog in het land was, ben ik toch stiekum begonnen met het aanbrengen van wat kerstsfeer in huis. Voor je het weet is het zover, en ik kan er zo heerlijk van genieten! Terwijl het in de keuken één grote puinhoop was i.v.m. de voorbereidingen van de kerstfair (zie berichtje aan het eind van deze post), ben ik alvast met de woonkamer begonnen. En hoe groter de zooi in de keuken des te lichter en ruimer werd de woonkamer, ik heb zelfs m'n hobbykant helemaal in rustgevend wit gehuld.While Saint Nicolas was still in the country I secretly made some Christmas-decorations. Before you know it, it's this time of the season and I enjoy it so much! While the kitchen was one big mess because of the preparations for the Christmas-fair I'm participating (more about it at the end of this post) the more light and the more spacious the livingroom became! I even made my crafty-space peaceful white!

Het lijkt warempel helemaal netjes! Oké, je moet niet in de laatjes, dozen en de kast kijken, maar zo op het oog is het zeer sereen! Natuurlijk wel met wat rode accenten!


It even looks tidy and neat! Okay, don't take a peek into the drawers, boxes and the closet, but for the eye it's very serene! Of course with some red accents!Het geeft een heerlijk gevoel, dat in al de hectiek de woonkamer inmiddels redelijk kerst-proof is. Natuurlijk ontbreekt de boom nog en wat kleine accenten, maar het "grote" werk is gedaan! Nu kan het grote genieten beginnen, 's avonds met de kaarsjes aan en de kachel die de kamer in een behaaglijke warmte hult.
The livingroom is almost Christmas-proof, and that gives me a soothing feeling in the big hectic of everyday. Of course there'll be a Christmas-tree soon and some other little accents, but the "big" job is done! Let's start the joy of burning candles and the warmth of the heater, let's start the Christmas-feeling!

By night

A sweet gift
Ik sta werkelijk versteld van het feit dat er nog zoveel lieve mensen rondlopen hier op aarde. Sla de krant open en je leest alleen maar narigheid en ellende. En dan ontmoet je iemand in het echt, die je blog leest en dat blijkt dan een hele aardige en lieve meid te zijn. Zo iemand als Henny, ik sprak haar op de beurs en zij vertelde mij dat ze iets voor me had, een schilderij dat bij haar vader vandaan kwam. Zij wist er niet zoveel raad mee, maar dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Met hulp van anderen is het in mijn bezit gekomen en ik kan jullie niet vertellen hoe geweldig blij ik er mee ben! Het is echt zo lief! En heel treffend: mijn middelste speelt ook regelmatig op zijn mondharmonica en zou ook heel graag zo'n hondje willen (maar papa en mama zijn nog niet overstag!). Het lijkt wel of het zo had moeten zijn. Toeval? Hmmm... ik geloof er niet meer in! Dank je wel lieve Henny!
I'm often surprised by the sweetness of some people. Read the daily papers and you only notice fuss and misery. But than you meet someone in real life, someone who reads your blog and she seems to be a very nice and lovely person. I spoke to her at the booth and she told me she had something for me. A painting that belonged to her father. She didn't know what to do with it, but she thought it was perfect for me. And then it arrived and I almost fell of my chair! What a beautiful picture! It's so apposite! Our middlest is also often playing on his harmonica and he wants a little doggie like this so much! Coincidence? Mmmm... I don't believe in it anymore! Thank you so much sweet Henny!
Sneak peeks
En jullie vroegen je misschien al af waar ik nou toch bleef! Nou ik ben dus druk bezig met de voorbereidingen van de kerstfair die bij het brocantewinkeltje van m'n zusje gehouden wordt. Ze had gevraagd of ik daar misschien ook wilde staan met wat scrap- en viltspulletjes. In m'n enthousiasme natuurlijk gelijk ja gezegd, maar toen moest ik wel onmiddelijk hard aan het werk! Want spulletjes maken om te verkopen had ik nauwelijks eerder gedaan. Dus elke vrije minuut steek ik in m'n projektjes. Ik hoop dan ook dat ik alles op tijd af krijg! Mochten jullie in de buurt zijn, kom dan even langs, lijkt me reuze gezellig! Het is 14 december, aan de Meerweg in Breezand. Lees meer hierover op de site van Bloesem en Brocante!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag en wie weet tot ziens!
Maybe you were wondering where I've been! Well, I'm very busy making things for the Christmas-fair my sister is organizing at her brocante-shop. She asked me if I want to sell some handmade scrap- and feltstuff and enthousiastic as I am, I immediately screamed yes! But afterwards I realised it takes a lot of time to make things! So every spare moment I'm crafting and sewing! I hope it will be finished on time! So when you're in the neighbourhood, come and visit us! It takes place on the 14th of December, at the Meerweg in Breezand. Read more about it on the site of Bloesem en Brocante!
I wish you a very happy Sunday! Hugs,

31 opmerkingen:

scrappy jen d zei

Lieve Elly,
Ik ben net in tranen uitgebarsten bij het horen van het liedje van Bing Crosby....
Zo mooi....Mijn vader zong het altijd voor me toen ik nog heel klein was. Ik ben even stiekem uit bed gekropen...Voel me zooo ziek...Naast me ligt m'n zoon en hij heeft ook zo'n pijn in zijn buik.....We liggen echt voor pampus. Sinterklaas? Het is zo'n beetje aan ons voorbij getrokken....Jammer, he? En ik had juist vandaag zo graag wat Kerst erin willen gooien....En dan....Ik mis het scrappen!
Nou...genoeg gezeurd!
Meis....Wat ziet alles er weer prachtig uit! Wat heb je dat toch in de vingers en oh, ja...Bijna zou ik het vergeten! Wat weer prachtige projecten van jouw hand in het SBM! Je bent een kanjer, hoor! Veel liefs, Jen.

Henny41 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Henny41 zei

Lieve Elly,

Wat is je huis weer enorm gezellig, ik zou zo een kopje thee bij je kunnen doen. En wat ontzettend lief van je dat je mij noemt bij het schilderij wat ik gegeven heb. Ik vindt het heel leuk dat je er zo blij mee bent. Ik zou graag naar de kerstfair willen komen maar ik heb helaas al een andere afspraak de 14de december. Maar wie weet tot een volgende keer, voor nu liefs van mij!! Henny

Landliebe Manuela zei

Das sieht ja alles so wunderschön aus - ich liebe rot/weiß !!!!!

Ganz liebe Grüße
Manuela

LiLi M. zei

Nou ik natuurlijk uitgebreid googelen naar Breezand, zie ik nu dat wij dan de verjaardag van onze dochter vieren. Ik wens jou in ieder geval heel veel plezier! Ik ben net achter de pc gaan zitten, ook heel druk gehad. Een nieuwe blogpost moet nog komen, ik moet maar even zien wanneer. Bij jou is het alweer heel mooi geworden. Ik moet nog beginnen aan de Kerst, maar ik heb de Sinterklaas spullen toch al opgeruimd, hahaha die laat ik anders rustig tot maandag of zo hangen, staan. Leuk dat schilderij en wat een mooi verhaal erbij, dat maakt het nog meer bijzonder. Ik wens je een hele fijne week Elly en nogmaals veel succes op de fair!

Frumpies world zei

Hoi, wat ziet het er weer supergezellig uit bij jou thuis. Dat is jou wel toevertrouwd, haha...En wat ontzettend lief van Henny om jou dat schattige schilderijtje te geven, geweldig!! Je projectjes voor de fair zien er super uit, veel plezier vast voor dan. Liefs, Wendy.

Heleen zei

O, wat een geweldig leuk kersthuis heb je gemaakt, helemaal top!
Ik ben ook vreselijk verliefd op de sterren in het SBM, ik zou ze zo graag ook willen maken, maar waar koop je die sterren?
groetjes,
Heleen

Jeanet zei

hihihi zodra de Sint weg is komen bij mij de kerstspullen van zolder kan het gelukkig altijd zo pakken , mijn huis is bijna helemaal in kerstsfeer op een paar kleine dingetjes na , kreeg van hussie een geweldige witte etagere die op de tafel staat te pronken met allemaal witte en zilveren spulletjes erop , kan daar zo van genieten !! Schrok me alleen een ongeluk van de prijs van de kerstboom , maar zonder boom geen kerst bij mij hoor !! Het ziet er bij jouw ook al errug gezellig uit !Van mij mag het snel kerst zijn !

Monique Elisabeth zei

Het ziet er echt heel gezellig uit. Het is altijd zo fijn, om na de Sint de kerstsfeer weer in huis te brengen.
De spullen voor de faire zien er echt heel leuk uit. Heel veel succes !!

Margriet zei

Wat ziet het er weer gezellig uit bij je! Ik kan ook niet wachten met het versierenn van ons huis. Komende week ga ik aan de slag! Jammer dat je niet dichterbij woont, anders zou ik zeker even langs komen voor de kerstfair.

jioya zei

Wat ziet het er gezellig uit, ik ben dit weekend ook begonnen met versieren maar het gaat niet zo snel.
Bedankt voor de tip van de Fair, je ziet me er wrs. wel, mijn ega begreep de hint heel goed.
Groetjes Yvon.
P.S. deze week heeft Carla een nieuw blad binnengekregen, Handmade, erg leuk!!

Marjolein zei

Oh Elly wat is jouw huisje weer gezellig. Schitterend dat wit met die rode accenten! Je hebt het echt in de vingers hoor meid, beregezellig! Ik zie je gewoon zitten met de warme kachel, chocomelk... speculaasje..... mh... lekker knus hoor! En ik ken je niet eens in real life!
Wat een ontiegelijk lief gebaar van Hetty, echt erg nostalgisch he? En je werkjes voor de verkoop, meid, dat met dat nostalgische plaatje en kant en kaarsen......... zucht, helemaal geweldig! Veel succes de 14e en niet weer zolang wegblijven hoor!

Margie zei

Elly, what a beautiful post. I love what you did with the polka dot jug. The story of meeting your blog friend made me cry, and your felt work is so beautiful. Good luck with the Fair. hugs Margie.

Miss Marple zei

Hallo Elly


wat ziet het er al heerlijk gezellig uit bij jullie! Heerlijk al dat wit met die rode accentjes.

Je hebt je huisje toch al zo, maar op de een of andere manier ziet het er toch nog kerstachtiger uit.

Leuk, joh, je creaties verkopen! Wens je alvast heel veel succes, 't is een beetje ver weg anders was ik graag gekomen!

LG - Irma

Tiets zei

wat geweldig lief van henny, ook ik heb met een workshop in Doorn een heel lief me to you beertje van haar gekregen en dat staat op een doosje op mijn buro waar ik zit te freubelen....
Ik had je al gemist maar gelukkig kan ik weer genieten van al het moois!! Succes de 14de hoor maar dat gaat vast en zeker lukken!
Liefs Tiets

Alisa zei

Everything looks beautiful Elly! (I love those little red velvet deer you have!)

Moon zei

ik ga mijn pyama op inpakken kom met kerst lekker bij jouw logeren whaahaaa Ohh Elly wat gezellig en dit is nog maar deel 1 ?
Ik wil je natuurlijk absoluut niet nieuwsgierig maken hoor maar ben iets heeeel schattigs voor je aan het maken ha ha
Liefs Moon

Ellen zei

Wat ziet je huis er heerlijk uit met al die kerst decoraties, echt helemaal super vind ik het en die leuke knutsels voor de fair zijn ook helemaal mijn smaak ;-))
Succes maar vooral geniet ervan!!

Heleen zei

Oh, wat ziet het er bij jou toch alweer gezellig uit!! Al helemaal in kerstsfeer. Hier is het begin ook gemaakt maar er moet nog veel gebeuren...
groetjes en succes op de kerstfair bij je zus.

Dees zei

Ohhh wat een sfeervol geheel is het altijd bij jou!bedankt voor de heerlijke inspiratie!xoxo

Tiets zei

Hee Elly hier ikke nog een keer, zou je me je adres willen mailen? ik kan jou email niet vinden dus doe het maar even zo... dan kan ik een kerstkaartje sturen namelijk!
liefs Tiets

Karoeza zei

Wat een mooie sferen weer! En die rendieren van rood-wit geblokt zijn echt te cute!! Tilda?
Hopelijk krijg ik net zo'n mooi ingericht huis als jij als we verhuisd zijn (en gesetteld ;) )

Lieve mensen bestaan nog!!

xx

sandra_w zei

Ohhhh wat ziet het er weer sfeervol uit! Je projectjes voor de fair zien er helemaal top uit...Heel veel succes gewenst!

Liefs, San x

Ingen zei

Het ziet er nu alweer super uit bij je. Ben benieuwd wat er verder allemaal nog komt :D

Vicki C zei

Honestly Elly.. I think your home must be the most beautiful, comfortable place I could ever image! I'm just speechless! It's perfect!

Je@net zei

Oh meis, wat ziet het er toch alweer gezellig uit bij jullie! Vind dit zo'n leuke tijd van het jaar....druk, maar zo ontzettend sfeervol! Geniet er maar lekker van Elly!

het lieveheersbeestje zei

Wat leuk dat je kerstmuziek bij je blog hebt gezet! En dan die gezellige sfeer in je huis... Hier staat inmiddels de kerstboom en de kerststal en de kamer is een beetje versierd, gezellig hoor! We komen al in de 'kerst' stemming,net als jullie! Ik herken trouwens het schattige hartje dat je mij vorig jaar gestuurd hebt, dat hangt nu in de kerstboom en iedereen vindt het leuk! Wat super dat je zus een winkeltje is begonnen, nu kunnen alle zusje ongelimiteerd tweedehands winkeltjes afstruinen...heerlijk vooruitzicht voor het nieuwe jaar... Veel plezier met je nieuwe projecten!

Mama Lieveheersbeestje.

Barbara zei

Dear Elly,
what a wonderful Christmas atmosphere! I like very much white colour with red accents! White cyclamen is my favourite winter flowering plant...it's so delicate!
Your blog it's so cosy,warm and gorgeous...it's a pleasure to come and visit you!

Have a nice and lucky fair!
Hugs from Italy
Barbara

M@risk@ zei

Wat ben jij lekker druk geweest zeg. Alles ziet er zo sfeervol uit bij je. Laat nu die gezellige kerstdagen maar komen. Hier raakt stukje bij beetje alles meer en meer in kerstsfeer.

Birgit zei

Ohhh Elly!! zucht... kom je mijn huis ook even stylen, please?? ik vind het echt super zoals je dat doet!

Weißer Vintagezauber zei

Einen wunderschönen Blog hast du.Freue mich schon auf die nächsten Bilder..................Liebe Grüße aus Bayern,Elke.