woensdag 26 oktober 2011

One Year Later...



Altijd als ik op tv een programma zie over afvallen (en daar ben ik gek op, ik smul weer van Obese!), vraag ik me af hoe het ze over een jaar zal vergaan... Vandaag realiseerde ik me dat het deze maand een jaar geleden is dat ik vol trots m'n streefgewicht haalde. En hoe gaat het nu met mij?



Eigenlijk ging het heel goed. Van de 12 kilo die er af ging bleven er 10 trouw af. Die 2 kilo extra had ik er eigenlijk al bij ingecalculeerd, dus dat was absoluut geen tegenvaller.


Tot deze zomervakantie. Na een week lekker niks doen en mezelf heerlijk volproppen kwam ik thuis en toen... werd ik overvallen door die rottige Ischias. wat deed dat een pijn, m'n activiteiten daalden tot het nulpunt, zelfs de honden uitlaten werd een crime. Met als gevolg tijd over en dus ook tijd om lekker te snaaien. En dat begon z'n vruchten af te werpen. Beetje zure vruchten, dat dan weer wel. De kilootjes kwamen er gestaag weer aan.



Eerst steek je nog je kop in het zand, maar toen ik toch weer vervaarlijk in de 7o kilo kwam schrok ik wakker en heb mezelf weer een flinke trap tegen m'n achterste gegeven. Eerst weer naar de rugtriatlon, voorzichtig de spieren weer een beetje opbouwen. Naar Mensendieck voor hele handige en nuttige tips en oefeningen om de spieren beter te gebruiken en om zo de Ischias spier te ontlasten. Dit alles had een positief effect, zo positief dat ik het zelfs weer aandurfde om naar Zumba te gaan.



Ook sprak ik mezelf eens streng toe: gaven al die koekjes en snoepjes nou echt zoveel voldoening? Ja natuurlijk, zolang ze in je mond zitten wel, maar zodra je ze doorslikt is dat gevoel gelijk weer weg. Ik ben geen emo-eter maar een ik-vind-het-zo-lekker-en-heb-geen-rem-eter. Dus hup dame nu toch de rem er op, dat kan veel gezonder. (En daarbij keek ik héél streng, werd bijna bang van mezelf!)

Ik heb een heel haalbaar en normaal eetpatroon opgezet en het werkt dus. Geen dieet, maar gewoon gezond eten. Het gaat niet hard maar wel gestaag, zodat er nu inmiddels, ruim een maand later toch weer 4 kilo af is. Voor het mooie nog 2 extra en dan is het goed. Je weet wel, die 2 kilo die net nog aan je buik blijven kleven en als een gezellig bandje over je broekriem heen hangen. Nou verhult zo'n shape-ding je buikje aardig, maar echt lekker zitten doet het niet. En denk nu niet dat ik me alles ontzeg, néé tuurlijk niet, het leven is tekort om er niet van te genieten, af en toe een stukje gebak of een paar lekkere chocolaatjes moet kunnen, maar nu doe ik zo'n traktatie hooguit 1x in de week.


Het heeft alleen 1 nadeel: zodra ik me weer lekker in me vel voel dan heb ik een onbewingbare neiging om nieuwe kleren te kopen! Hier een nieuwe outfit: jurkje (Vila), longsleeve shirt (Esprit), legging (Pieces), tas (H en M, vorig jaar), ketting (Terstal), laarsjes (Fabs Shoes)


Have a lovely week!

Hugs,






42 opmerkingen:

AweSomeLiving By Rosita de Jongh zei

goed hoor en maak het uit je kan je beter belonen met een broek dan een zak snoep toch ...fijne avond nog lieve groet rosita

Pierelantijntjes zei

Ooh wat goed dat je de draad weer op kan pakken Elly. Ik had er pasgeleden 5 af, en nu zitten er weer 6 bij......Baal enorm, dus heb ook even streng tegen mezelf gepraat, en hoop dat ik de draad ook weer op kan pakken.
Je kleren zijn geweldig! ik ben vorige week wezen winkelen met dochterlief, maar heb zelf niets gekocht. Je snapt wel waarom natuurlijk....Misschien als die 6 er weer af zijn.
Liefs Ester

THE BLACK BARN zei

MOOIE KLEREN ELLY!!
KNAP DAT JE HET WEER GERED HEBT OM AFVALLEN.

FIJNE DAG,

MIRANDA

What's in a day zei

Wat heb je het humoristisch onder ogen gezien en bij ons ook zo verteld. Ik heb bewondering voor je hoor, hier gaat het net zo en soms denk ik, het is goed zo!!
Je outfit is erg leuk, wel lekker om weer iets voor jezelf te kopen als er wat kilo's af zijn.

Ga door en heel veel succes!

Lieve groetjes,
♥Eefie

Marjon zei

Wat een leuk jurkje en ik vind het knap om nu meteen de draad weer op te pakken, zelf ben ik ook bezig met afvallen na een hernia en flink wat weken op de bank hangen, had ook ik een paar kilo's te veel..dus nu minder snoepen en meer bewegen...groetjes Marjon

Home and Lifestyle zei

Als ik naar Obese kijk, schaam ik me bijna dat het mij maar niet lukt om een kilootje of vijf/zes kwijt te raken. Nu blijf ik gelukkig wel constant, maar met wat minder zou ik toch wel blij zijn. Knap dus dat jij jezelf een schop onder je ...hebt gegeven en dat je er in bent geslaagd de zaak weer terug te schroeven!!! Nu vast houden hoor!

Lieve groet, Ingrid

Fia zei

Waarom herken ik dit??????
Hoe je het weer op schrijft......is echt genieten neeeeee niet van de bonbons..... maar jouw inzet vind ik knap!!!
Ik moet er ook aan beginnen moet ook veel met pootje omhoog zitten en snaaien gaat daar prima bij....wil ik net nog een verrukkelijke bonbob pakken zegt mijn verstand dankzij jou....niet doen!!!
Je ziet er prachtig uit leuke aankopen.....petje af Elly!!!

Groetjes Fia

Huys 50 zei

Haha hoe herkenbaar maar ik ben WEL een emo-eter en dat gaat ook lekker op het moment na de tegenvaller bij de kaakchirurg lukt het prima om van alles naar binnen te schuiven,bahh....
Winkelen heb ik zoiezo een hekel aan dik of dun ik haat shoppen dus dat is geen probleem hier.
Geef je mij ook even een schop onder m,n uhhhhh....KONT haha

Groetjes Dicky Marie.

La Maison zei

Ja pffff, we kunnen er allemaal van meepraten. Ik ben geen snoeper, maar wel eet ik graag hartig. Franse kaas, nootjes, niets van dat alles is veilig bij me en help, waarom koop ik het dan?
Want als het niet in huis is...........

Ik wens jou veel sterkte en je nieuwe kleding is heel mooi.

Groetjes
Hermine

Meertje zei

Ziet er goed uit en je moet jezelf af en toe belonen, toch?!

Jeanette zei

Weet je Elly afvallen is wel te doen als je daar even goed voor inzet maar om op gewicht te blijven dat lukken er zmaar zo weinig....(ben ook zo`n jojo, gaat 2 jaar goed en hup in jaar zo weer 10 kilo erbij)..
knap dat je de knop weer omzet en er weer tegenaan gaat. je ziet er top uit in je nieuwe set!

Liefs...

Eveline zei

Knap hoor Elly.
Eveline.

bijzonder-oud zei

Hoi Elly,
Ik vind het heel knap van je, ik ben zelf ook al een tijdje in gevecht met de kilo's, zit nu op 7 kilo er af maar ik wil er graag nog vijf en dat valt niet mee vind ik...

Leuke kleren heb je gekocht, ik vind het jurkje zo leuk, staat je super!
Groetjes,
Yolanda

Sweet Cottage Dreams zei

I had to go to Free Translation. Com to find out what you wrote...sorry, I don't speak Dutch...but sure love the accent! Elly, you look beautiful! Personally, I find it much more difficult to lose weight now that I am 50! Gosh, just writing this makes me sound so old! ha.

LOVVVVVE your outfit!
Thanks for the apple wreath pointers, too!

Guten Tag!
Becky

Kaatje zei

Wat een mooie outfit! Zo zie je echt die twee kilo niet hoor!!!
Ik heb mezelf ook een schop onder mijn kont gegeven. Ben met sporten en gezond eten bezig. Het gaat jammer genoeg niet om 10 kilo maar iets meer. ALs het eraf is zal ik onthullen hoeveel....maar dat duurt nog even, hihi.
groetjes en succes met de UFO's. Dit is trouwens een mega UFO!! Karin

Marjan zei

Knap van je, dat je weer opgepakt heb waar je toch altijd weer tegenop ziet... zo herkenbaar!
Levenslang hebben de dames, de meeste van ons na een bepaalde leeftijd zeker! Maar je nieuwe outfit is super en staat je erg goed! Succes nog!

Groetjes, Marjan

little sweet things zei

Jezelf verwennen na zo'n prestatie mag toch? vind ik wel tenminste.
Ik heb toen ik eindelijk het gewicht had waar ik op hoopte een veel te dure spijkerbroek gekocht als stok achter de deur om niet meer aan te komen.
Staan je goed je nieuwe kleren!
Liefs, Sas

Anoniem zei

Oh wat herkenbaar en openhartig is dit! Zo heerlijk om te lezen en te zien (ik dus ook fan van obese) dat het gelukkig allemaal menselijk is, en dat we er (bijna) allemaal intrappen iedere keer weer...
Succes hoor meid, met die laatste twee kilo, en je jurkje is echt prachtig!
groetjes,
Wilmi

It's me zei

Meid je ziet er superrrr goed uit...leuk je nieuwe outfit !!......en tja......ik vind het knap hoor !!....liefs van mij...xxx..

Mirjam zei

Hallo Elly,
Wat knap van je om jezelf zo op te peppen dat je het snoepen hebt laten staan en in een maandje vier kilo bent kwijtgeraakt. Ik ben zelf ongeneer zes jaar geleden 13 kilo afgevallen door een heel ander, en veel beter, eetpatroon en het blijft schommelen natuurlijk, maar gelukkig blijf ik in de buurt van mijn streefgewicht. Ik weet dus hoe moeilijk het is. Je bent hier gewoon elke dag mee bezig (bijna dan...)
Je ziet er prachtig uit. Wees trots op jezelf!
Ik wens je een heel fijne dag,
Groetjes,
Mirjam

Claudia Leertouwer zei

Wat goed van je dat je het weer hebt opgepakt!

Fort lapin zei

Hey Elly

Eerst even dit , Elly ik vond je altijd al een MOOIE vrouw, schoonheid zit niet altijd van buiten..en je bent een geweldige vrouw !! Maar ik geef je absoluut gelijk dat je je idd lekkerder voelt wanneer je voor jou het juiste gewicht hebt!ja het is zoooo herkenbaar, ik was van de zomer ook iets aangekomen(emo eter..) en daarom heb ik ook een schop onder me achterste gekregen van mijzelf!!Dus zoals ik al eerdere reacties lees kunnen we bijna onze girl power bundelen ha ha want bijna iedereen heeft hier mee te maken!!We gaan een girl power blog maken !!
Nou alle gekheid op dde stukje...je kleren zijn prachtig, nieuwe kleren zijn altijd super! en ik wens je heel veel succes met de laatste kilootjes!! Ik zie je 6 november in de kerk!!!!!
liefs peet

Esther zei

Leuke kleren en knap dat je het weer opgepakt hebt, su66 fijne dag groetjes Esther.

sandra_w zei

Je ziet er supersss uit, Elly!! Je kunt trots zijn op jezelf....die twee kilootjes gaat je ook wel lukken...:-)

San x

Miss Marple zei

Meid, je beschrijft de strijd van miljoenen vrouwen! Ik ben openlijk bekennende schokoholiker en ook zo'n lekker eter, ik weet helemaal wat je bedoelt!
En zo'n outfit heb je zeker verdient, het staat je prachtig!
Lieve groetjes - Irma

De Theemuts zei

Nou zo'n jurkje staat ook 100den keer mooier dan een pot koekjes toch! Heeel leuk de kleding wat je gekocht hebt!!!!!

Yvonne zei

Vind het knap van je Elly !!
Je ziet er leuk uit in het jurkje, en je haren zitten ook leuk !
Lieve groetjes Yvon

Annemiek zei

Je bent echt een topper , weet [ helaas] uit ervaring hoe moeilijk het is.
Je ziet er prachtig uit in je mooie nieuwe kleren ....
Tot morgen , we hebben er zin in .

Groetjes Annemiek

Mayflower zei

Wat een herkenbaar verhaal Elly. Ja....dat afvallen daar heb ik ook geen moeite mee. Eenmaal bezig gaat het allemaal best lekker. Maar om het zo te houden is toch wel het allermoeilijkste.
Ik vroeg het mezelf ook af als ik naar Obese kijk, houden ze dit allemaal vol. Ik heb wel respect voor die mensen die zo ontzettend veel afvallen. Dan zijn die paar lullige kilo's die er bij af moeten peanuts hihi.
Wat knap dat jij de draad weer heb opgepakt en weer wat kilo's ben verloren. Je heb jezelf welverdiend beloont met een prachtige outfit.
Lieve groet, Mea

Mayflower zei

bedoelde bij MIJ af moeten.......typte weer even tè snel hihi

Madelief zei

Hoi Elly,

Wat zie je er geweldig uit op de foto! De kleding staat je ook prachtig. Knap dat jij je iedere keer weer zo goed kan motiveren!! Hou vol!

Lieve groetjes van Madelief x

Tammy@T's Daily Treasures zei

I love your outfit. 6-1/2 years ago, I lost 30 lbs and have kept it off. but recently, with hormone fluctuations and such, I've gained about 5 pounds and it is all in my stomach and hips so makes my clothes not fit a bit tight. I eat right 95% of the time, but definitely love food and treats -- good healthy food of course. There are some things that I just wouldn't waste my time eating at all. Wishing you a wonderful day. Tammy

Krek wak wou zei

Super goed van je! Afvallen gaat nog wel maar het op gewicht blijven is het moeilijkst. Begin van het jaar ben ik 10 kilo afgevallen maar helaas na de zomer zaten die er weer aan. Ik baal enorm dat ik niks extra's kan eten.....ik hou er juist zo van. Maar gelukkig heb ik een slankclub waar ik elke week naar toe ga en waar ik veel motivatie van krijg!
Veel succes en hou vol!
Liefs van Nicole

hokje zei

Wat een herkenbaar verhaal, maar het blijft toch elke keer weer moeilijk om de kilootjes eraf te krijgen... knap gedaan! Ga nog even snel je oudere posten bijlezen.

Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

Anneke zei

een leuke outfit en knap van je dat je het weer hebt opgepakt

Anoniem zei

Elly respect voor je hoor ik kan het niet laten om lekker te snoepen dus ik heb een overhang buikje
Je ziet er goed uit ;-)en gezellig dat je op de thee was .
groetjes Paula

Kind An Huys zei

Wat goed van je!! Je ziet er super uit!! Maar helemaal fijn dat je nu minder last hebt van je spier.(helaas zijn er bij mij ook weer veel kilo's bij gekomen door de val...maar je geeft mij wel weer een duwtje in de rug...en ben je een goed voorbeeld voor me!!)
Heerlijk toch even jezelf verwennen met een nieuwe outfit, dat heb je verdiend!
Liefs, Anne.

Unknown zei

Nou Elly, wat geweldig hoor! Een hele prestatie!
Het is goed dat ik dit vanmorgen lees, want hetzelfde neem ik me iedere zondagavond voor, maar in de loop van de week....je kent het wel, dus hopelijk heb ik nu genoeg inspiratie opgedaan om vol te houden!!!
Fijne dag wenst je,
Nicole

theeleuten zei

Knap hoor dat je weer de kilo's eraf hebt....hier gaat het net zo, 2a 3 kilo erbij en hup weer even streng.....ik heb het idee dat ik alleen al aankom als ik lekker eten zie!!

Maar ja het blijft een eeuwige strijd...en het schopje onder je achterste helpt echt!

Je ziet er geweldig uit in je nieuwe outfit!

Lieve groetjes Evelien

♥ Welkom bij "het Zolderluik" op Nr.5 ♥ zei

Zooooo wat een herkenning!! Ik ben in mei begonnen met lijnen, door gewoon gezond te eten inderdaad..èn bewegen (wat dus niet altijd zo makkelijk gaat met bechterew, een reumasoort) en ik ben nu rond de 13 kilo kwijt, maar ohhh wat vind ik het moeilijk moeilijk moeilijk, want ook ik vind alles zo lekker...het ziet er zo lekker uit....het ruikt zo lekker....het is zo gezellig dat taartje enz enz...en nu ben ik gewoon even dubbeldwars een week lang al alles te (vr)eten wat ik wil...gets...ik moet het weer oppakken, want wat een voldoening als je weer die ene broek aan kunt...en er weer een kilo af is....
maar ik vind het zo moeilijk om m'n voet weer op de rem te krijgen, of liever gezegt, mijn kaken in de klem ;-))
Misschien heb jij nog een oppepper voor me??
Ik hou mezelf altijd 2 dingen voor;
* do not reward yourself with food, you're not a dog!
en...
* What you eat in private you wear in public
Maargoed zoals ik al zei...ik ben het ff kwijt?!
oor jou een compliment, wat zie je er onwijs goed uit met je mooie outfit!!
lieve groet, Hilde

De Ruijsbroekjes zei

En het staat je ook supergoed ! Leuk je zo ns even te zien ;)

Maia zei

Wat knap van je Elly en wat een zelfdiscipline ook, je ziet er prachtig uit in je nieuwe outfit!
Was ik alvast maar zo ver,,,ik zit vandaag precies 3weken boven...kan ook niet anders hoor want ik kan nog niet zitten en heb beneden geen bed waar ik handig zelf in en uit kan,
Ga zo maar weer eens aan de wandel want sinds gisteren heb ik ibuprofen en paracetamol en dat helpt.....even afkloppen wat beter tegen de pijn dus....oefenen nu zo lang de pijn minder is.
Ik geniet wel enorm van al jullie gezellige blog posten!
Fijne dag,
Lieve groetjes Maia