zondag 18 april 2010

Knock knock, who's there!


Met rode wangen van het zonnetje en totaal gevloerd na een dagje hard werken in de tuin zit ik hier nu m'n blogje te schrijven. Moe maar zéér voldaan! Het was een drukke week, ik was niet veel thuis en als ik thuis was, dan was er een hoop werk te doen, in huis, maar ook in de tuin. Bovendien liep ik ook deze week nog de collecte voor de hartstichting. Een zeer sociale aangelegenheid mag ik wel zeggen!
Een praatje met iedereen aan de deur en zo krijg je natuurlijk veel halletjes te zien! Dit is de mijne:
With red cheeks from the sunshine and totally knocked down from a day of hard labour in the garden, I'm writing this blog. Tired but very satisfied! It has been a very busy week, I wasn't home a lot, and when I was home, I had a lot of work to do, inside, but also in the garden. And besides I did the collection for the heart-foundation. A very social affair I must say! A little chat with everybody at the frontdoor and a look at lots of entrances! This is mine:Welkom in huize van Trappen! Dit is wel bij de achterdeur, de voordeur gebruiken we eigenlijk nooit.
Welcome to the van Trappen residence! Btw, this is at the backdoor, we hardly use our frontdoor.

Kleine verzamelingen maken hier eenvoudige stillevens. Oude blikjes,
Little collections make simple vignettes. Old tins,

En kinderkoffertjes
And children's suit-cases

Elk plekje wordt benut
Every little space is used
Vogelkooitjes en oud kinder speelgoed.
Birdcages and old children's toys.Keukengoed,
Kitchenware,En lieve oude kinderkleertjes.
And sweet vintage children's clothes.En dit zie je als je naar de achterdeur kijkt. Achter de deur met het geruite gordijn bevindt zich de verwarmingsketel, de deur ernaast verschaft je toegang tot de badkamer.
And this is what you see looking at the backdoor. Behind the door with the checked curtain is our heating unit, the door next to it gains access to the bathroom.M'n kastje met oude, nieuwe en gekregen spulletjes.
My little cabinet with old, new and gifted things.


Het schattige oude kant met eendjes vond ik een tijdje geleden bij de kringloop (zoals het meeste van mijn verzamelde spulletjes).
The cute old lace with ducks I found a while ago at the thriftshop (like most of my collected things).


En dit kom je tegen als je trap opgaat.
And this is what you come across going upstairs.Een krans gemaakt met het prachtige fluweelzachte en mooi vergrijsde groen van de salvia
A wreath made of the beautiful velvet-ish and pretty grey-ish green of the salviaDit lieve popje Pip heb ik laatst gemaakt.
This cute little doll Pip I've made recently.Net als het popje-in-het-hartje.
Just like the doll-in-a-heart.


Het popje Pip is een patroontje van atelier Eusjewel, gekocht op de handwerkbeurs in Zwolle. Op het moment ben ik nog bezig met het breien van een lief klein vestje voor deze dame.
The doll Pip is a pattern from studio Eusjewel, I bought at the needlework fair in Zwolle. At the moment I'm knitting her a little white cardigan.En hier dan toch nog een sneakje van de tuin. De meeste potten zijn weer gevuld, ook al zijn de ijsheiligen nog lang niet geweest. Maar met dit mooie weer krijg je gewoon de kriebels! Al met al een hoop werk verzet, niet alleen lichamelijk maar ook m'n hoofd draait overuren. Plannen maken, kijken wat we dit jaar allemaal gaan doen, en hoe we het gaan doen. Eindelijk zijn m'n tuinkriebels weer terug, na jarenlange afwezigheid! Op naar een lange, warme zomer!
Okay, a little sneak of the garden! Most pots are filled, although the ice saints haven't been here already. But with this lovely weather my fingers are itching! All in all, I did a lot of work, not only physical, but my brains are working overtime too. Making plans, what are we going to do and how are we going to do the things we want to do. Finally my garden-itches are back, after years of absence! I hope we'll have a long and warm summer!
52 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat een heerlijke en lange post! Erg leuk om binnen te kijken en wat heb je mooie spulletjes zeg! En wat de tuin betreft heb ik mij tot nu toe weten te beheersen en wacht ik tot ijsheiligen! Alleen als ik in het tuincentrum ben, is de verleiding wel heel erg groot!

Een fijne week en straks tevreden slapen na zoveel gedane arbeid hi hi!

Lieve groet, Ingrid

Pierelantijntjes zei

Hoi Elly,
ik kan maar geen genoeg van je foto's krijgen. Wat een gezellig ingerichte hal. En je popjes zijn ook prachtig! Ik vond de kraam van Eusjewel op de handwerkbeurs ook zo ontzettend mooi. Het was inderdaad heerlijk weer om te tuinieren.
Ik wens je een fijne week,
Lieve groet van Ester

oma leentje zei

Wat een gezellig binnen komen is dat bij jou. Heerlijk al dat rood en echt prachtige foto's . Heerlijk weertje was het he om in de tuin te werken. Ga maar lekker met de beentjes omhoog. Fijne week. Lieve groet Leni

Myszka zei

Everything so nice! It's so beautiful in your home:)

Jojo zei

I love the little vinettes. I wish I were better at creating such arrangements in my own home.

Erna zei

Gezellig hoor Elly, en bedankt voor weer een heerlijke rondleiding door je huis.
Veel liefs
Erna

winnibriggs zei

What a beautiful post and your home looks stunning. Put your feet up now you deserve it.

Kom Achterom zei

Heerlijk hoor om bij jou zo even in je halletje te kijken!!
Het nodigt uit om nog veel meer van je huis te willen zien!!
Ik vind dat rood zo fris en fleurig!!
Erg leuk hoor en ik kijk uit naar je volgende kijkje in je huis
een hele fijne week
groetjes
Yolanda

Regina zei

hi elly,
your home is wonderful.i love all the red,old lace and your very nice doll's.
have a nice week,
hugs ,regina

Eveline zei

Lekker hè zo'n zonnig weekend. Het ziet er gezellig uit bij jou.
Eveline.

Haikey zei

Heerlijk om ff bij je achter de deur te mogen kijken. En wat ontzettend gezellig! en zo knus.
Trouwens goed gezien van het steeltje van mijn gerbera :-)

groetjes, Haikey

It's me zei

Wat een gezelligheid bij jouw !!! in je halletje lekker vol.............!! hoe hou je het allemaal schoon ??? hahahah!! ik vind het erg leuk !!! alles past gewoon bij elkaar......zo gezellig !! ik heb genoten bij je vandaag...fijne week geniet .........en heerlijk he al die plantjes............worden we blij van !! lieve groetjes Ria bedankt voor je bezoekje!!

almay zei

Hoi Elly,

Wat leuk om even een kijkje in je huis te nemen. Wat ziet het er gezellig uit en inderdaad ieder plekje is benut. Mooi hoor!!

Groetjes
Almay

Marjolein zei

Elly meis, als eerste bedankt voor je lieve complimentje op m'n blog!
Maar...... als ik nog in Nederland woonde, nou, dan kwam ik toch werkelijk langs bij je hoor, want ik zou dit ontiegelijk gezellige huisje, wat zo naar mijn smaak is ingericht, dolgraag eens in het echt zien!!

lieve groetjes, Marjolein

Franse Lelie zei

Wat een gezellig inkijkje gun je ons...leuke spulletjes heb je verzameld. De blijkjes zijn leuk en de krans vind ik helemaal super!
Groetjes Jolanda

gewoon gezellig zei

Hoi Elly, wat een gezellig halletje heb je!!
en wat was het heerlijk weer hè vandaag!
Groetjes Hilde

Ik ben Wendy zei

Ehhhh.....mag ik even sprakeloos zijn???? Jeetje hoe kun je een halletje zo ontzettend gezellig maken zeg, echt heel mooi. En die poppetjes zo leuk, je bent echt een inspiratie hoor!
Bedankt voor dit binnenkijken, hopelijk gaat er nog meer volgen?

groetjes, Wendy

The Old and the Beautiful zei

Meid, alleen in jouw hal zou ik al een uurtje door kunnen brengen om alles eens goed te bekijken.
Je bent met je collecte lopen vast niet zo'n gezellige hal tegen gekomen als die je zelf hebt.
Fijne week verder en groetjes,
Gonda

nieneke zei

Hoi Elly,
Wat een gezellige binnenkomer in je huis, zo! Ik ken dat wel: bij ons wordt de voordeur ook nauwelijks gebruikt. Als de bel gaat, ga ik met m'n knip naar de voordeur! (jawel, zo ook van de week collecte voor de hartstichting..)
Wat ben je weer creatief geweest afgelopen tijd, schattige poppetjes!!! Hier heb ik echt geen geduld voor...-zucht- Af en toe kijk ik mijn schoonmoeder lief aan of ze weer wat voor de seizoenstafel voor op school wil maken...
En grappig wat je schrijft over het tuinieren; door het bloggen ben ik helemaal aangestoken door het tuinvirus. Ik, die niet van handen in de prut houd, wil nu meer aarde en groen in de tuin...
Fijne week!
Nieneke

Sweet Bee Cottage zei

Your cottage is so lovely and filled with such sweet and clever ideas!

Twa zei

Hey, ik had nog geen berichtje van je nieuwe post, ging gewoon even kijken en zie daar, een hele nieuwe post. Raar dat ik die melding nog niet kreeg. Wat weer een gezellige post (begin ik mijn reactie's niet altijd zo?). Je halletje ziet er supergezellig uit, en ook hier sluipt het rode erin. Ik vind je grijze rek in de trapopgang erg leuk, die had je toch nog niet? En je pip poppetje is ook heel erg schattig. Ik moet ook nodig die van atelier bep af gaan maken *schaam*. Ben nu eerst nog weer met een swapje bezeg, gaat ook weer wat tijd in zitten. Nou, fijne week! Groetjes Twa.

Carla zei

Ik vind het altijd zo leuk te zien, hoe jij elk plekje van je huis aan weet te kleden.
geweldig halletje hoor!!
En wat een heerlijk weer was het gisteren hè!!
Ik ben ook in de tuin aan het rommelen geweest...ik ben een oud bistro stetje aan het opknappen...oude hout eraf en nu staan de nieuwe plankjes in de verf.
Ook ik heb dit jaar weer zin in de tuin....en de was ook een paar jaar weg...dit jaar ga ik er weer wat van manken!!
fijne maandag...liefs Carla.

Miss Marple zei

Wat een heerlijk weekend was het, hè? Gelukkig had ik al heel veel onkruid gewied in de weken ervoor en kon dit weekend vrij lui zijn...Tuinkriebels zijn echt iets heerlijks!
Een hele fijne start in de nieuwe week! - Irma

Marianne@Songbird zei

Wat een heerlijke verwelkomende hal heb jij! En wat fijn dat je er zo veel plekjes hebt weten te creeren voor al je schatten.
Bij mij zijn de tuinkriebels ook los gebarsten. Alleen jammer dat ik die voorlopig alleen los kan laten op het onkruid, dat moet er namelijk eerst uit voordat ik kan zien of ik nog plaats heb voor wat leuke nieuwe aanwinsten.
Het belooft een mooie lenteweek te worden, dus veel plezier!

English style zei

Alleen in jouw gang zou ik me al uren kunnen vermaken haha, wat ziet dat er super gezellig uit, en elk plekje is zeer leuk benut,geweldig hoe je dat doet !
Gezellig binnen komen bij jou
succes met je huis,tuin en collecte klussen :-)
groetjes Yvon

Ellen zei

Ohhh wat was dit weer genieten zo op de maandagochtend, heerlijk die tuin wat ga je daarvan genieten en je hal is zooo knus je zou dr gewoon een uurtje gaan zitten en alleen maar kijken naar al die prachtige spullen en creaties.
Ja laten we hopen op een mooie zomer met heel veel kleur in de tuin !!
Gr, Ellen

Lori zei

everything looks beautiful in your back entry Elly...i love how you put things together in your sweet looking vignettes!!!

with love zei

SO bij jou zou je met die collecte bus aan de deur blijven staan...eer je al die mooie spulletjes bekeken hebt dan ben je wel even zoet! Leuk is dat he, ik loop zelf voor de collecte van de nierstichting en je ziet zoveel verschillende halletjes. Maar ik ben echt nog nooit zo'n gezellige als bij jou tegen gekomen hoor!
Super gedaan!
lieve groeten Erna

sandra_w zei

Ooohh wat 'n super gezellige hal, Elly! Dank je wel voor de "rondleiding"...kheb weer genoten ;-)

San x

Margie zei

Hi Elly, your photos of your home are really beautiful. I love the door of the heating unit, it must be the most beautiful I have ever seen. The new dolls are perfect and the little cases are sweet. I too have rediscovered my garden itch after a very long absence. Great minds think alike. Big hugs to you and all at the van Trappen household, Margie.

Boukje zei

Leuk dat we even bij je binnen mogen kijken! Gezellige spulletjes weer!
Groetjes Boukje.

Blue Cottage zei

Nou Elly wat leuk dat ik zonder aan te bellen toch even in je hal mag kijken.
Grappig dat jij ook alles in een kleur door voert.
Ja die tuinkriebels ik HEB ZE OOK weer!!!
Mijn beste vriendin is nl 2jaar terug verhuist en wij gingen altijd samen opstap voor de tuin...
Maar dit jaar doe ik het alleen en idd heerlijk om die kriebels weer te hebben.
Rustig aan he je moet er ook van genieten hoor en niet alleen maar bezig zijn.
Groetjes Cobi

Mayflower zei

Hoi Elly, wat een warm welkom als je bij jou binnenkomt. Leuk hier komt ook iedereen achterom, of eigenlijk is het de gargagedeur die naast de voordeur zit hihhi, maar wij noemen het achterom. Wat schattig die babyjurkjes en het oude speelgoed. Oh....je heb zoveel leuke hoekjes, ik raak niet uitgekeken. ook het raamwerk met de geruite gordijnen waar de cvketel achter schuilgaat vind ik prachtig.
Wat heerlijk dat je de tuinkriebels weer heb, het is zo heerlijk om in de tuin bezig te zijn.
Fijne week.
Lieve groet, Mea

**Inge** zei

Ha, wat een onwijs goed idee om de verwarmingsketel achter zo'n prachtige deur te verstoppen:-D
Je hebt een prachtige welkom Elly *zucht* hier is het een overdaad aan schoenen en jassen waar geen organisatie in te krijgen is:-P

Groetjes,
Inge xOx

Jeanet zei

Tjeeeeee Elly als de mensen bij jou binnen komen hebben ze eerst een uur nodig om alles te bekijken ...geweldigggg ziet het er weer uit !!Ik zie bij jou geen schoenen in de gang...ik breek er m;n nek vaak over een grote ergenis maar nog steeds geen oplossing gevonden helaas ! Heeeeeeerlijk he om ook in de tuin te rommelen , die tijd ontbreekt me op het moment even zuchttttt ...
Liefs Jeanet

LiLi M. zei

Heerlijk dat ik ook van de achterdeur gebruik mag maken! Ik geniet toch altijd zo van je 'rood", Pip is wat dat betreft ook een aanwinst! En zie ik nou dat je ook een postverdeler hebt hangen? Daar kun je natuurlijk ook nog van alles in kwijt. Je schreef dat je altijd zo gelukkig bent in je huis, nou dat geloof ik meteen! Ik wens je een gelukkige, zonnige en heerlijke week!

paula zei

hoi Elly
op naar een lange warme zomer ?Ik help het je hopen ,en weer die mooie vogels in je gang ,moet ze toch echt gaan maken maar ja tijd ontbreekt.Lekker in je nieuwe stoelen gezeten niet verbrand (zoals ik )?
We moeten zeker weer eens wat afspreken ,mail me maar wanneer je kan .Veel succes met je tuin ik zie het resultaat vast wel deze lange warme zomer;-)
groetjes Paula

Ingrid. zei

Wat een heerlijk huis !Bedankt voor het binnen laten ;-)
Fijne dag , groetjes van Ingrid.

brocantezussen zei

Wat een gezellige hal, als je bij jou binnenkomt wordt je gelijk vrolijk. Mooie spulletjes, zorgvuldig bij elkaar gevonde. Je hebt er echt gevoel voor.
groetjes Annebeth

Inge zei

wat ziet je hal er geweldig uit, zoveel warmte dat het uitstraalt en nog zo heerlijk verteld ook. Dank je wel voor het mogen spieken:p:p

Kind An Huys zei

Dat is leuk binnenkomen bij jou... prachtig al die mooie verzamelingen!
Je hebt tussen alle drukte door toch nog een hoop mooie foto's weten te maken!
En laat de zomer maar komen hoor, de plantjes staan al zo gezellig in je potten...
Lieve groet, Anne.

scrappy jen d zei

Liefste Elly,
Allereerst dank voor je lieve woorden op m'n blogje. Wat ziet alles er weer schitterend uit in huize van Trappen!
Zooooooooo beregezellig en mooi!
Hoe hou je alles zo wit en schoon met 3 kids en 2 hondjes? Vind pop Pip leuk! Lieve groetjes, Jen.

scrappy jen d zei

Hoi Elly,
Ben het vergeten in mijn berichtje: Wat LIEF, dat je (ondanks alle drukte!) ook nog collectant bent voor zo'n belangrijke HARTSTICHTING!
Hulde, meis!
Kanjertje hoor!
Liefs, Jen.

Irma zei

Heej Ellie,

ik heb genoten van je post meid wat kun jij er een sfeer van maken!!!!
ja wat is een dag he het is zo om, mijn man heeft ook samen met onze zoon voor de hartstichting gelopen dat doen ze samen al heelwat jaartjes ja zo draag je allemaal je steentje bij.

lieve groetjes Irms

Yvonne zei

Hoi, wat heb je toch een ontzettend gaaf huis, erg is zoveel te zien.....super leuk!!!

groetjes Yvonne

fotorantje zei

dit was een leuk bezoekje aan jou paradijs!
wat een gezellige romantische hoekjes heb je

Kari zei

Leuk halletje heb je hoor,ik loop zelf ook collecte en dan wordt ik altijd wel een beetje moedeloos van al die sombere halletje,,echt triest soms.
Fijne dag nog Kari

Alisa zei

It looks so warm and inviting Elly! And I can't wait to see your garden!

Wendy Schoonhoven zei

Het is alweer veeeeel te lang geleden dat ik je blog heb bezocht (geldt trouwens voor elk ander blog ook hoor!) maar heb blijft een genot om die prachtige foto's van je dito huis te bekijken. Wat heb jij toch een gezellig en warm huis zeg. Geweldig, bedankt dat we weer even mee mochten genieten, lieve groetjes, Wendy.

Vicki C zei

Oh Elly... every time you show photos of your home , I just want to come live there! lol Seriously I LOVE your home!

Corina zei

Wat een prachtige foto's , ik heb er weer van genoten!
Groetejs Corina

G-style zei

Hoi Elly ,
bedankt voor je reactie op mijn blog , in mijn laatste post staat de uitleg wel maar ik weet niet of je die gezien hebt . Ik was 5 weken gestopt en ben daarna met een beperkt aantal lezers toch door gegaan , gewoon omdat ik iets miste waar ik m'n foto's leuk neer kon zetten.
Heb stiekem wel de mooiste blogs bij gehouden hoor en die van jou is ook altijd zo leuk , ben benieuwd hoe je tuin er uit gaan zien .
fijne week verder , groetjes Gea