vrijdag 7 september 2007

Cleaning the livingroom


Kijkje vanuit de keuken naar de woonkamer

View from the kitchen to the livingroom


Vandaag maar weer eens flink in huis gewerkt, door allerlei drukte was het een beetje in een verdomhoekje geraakt! Vooral lekker de woonkamer gedaan. Alleen onstond er toen een probleempje: als je zo met je neus op de dingen zit, zie ook allerlei dingen die je eigenlijk niet wilt zien! Die vloer...!!! Echt afschuwelijk, het plafond ziet er ook niet uit, moet nodig de verwarmingsbuizen schilderen en die bank past ook totaal niet meer (was gelukkig geen dure!).

En dan moet ik natuurlijk nog de kroonluchter latexen en (laten) ophangen. En ik weet ook nog steeds niet wat ik nou met de salontafel aan moet, zal ik 'em zo laten of toch maar roomwit????

Oké, het zijn geen wereldproblemen, maar toch.....


I cleaned the livingroom today and I saw things I don't want to see! The floor is sóó ugly, the ceiling too, and I don't know about the the table: must it stay this way or should I paint it creamy-white? I still have to paint the chandelier and I don't like our couch either. Well, all those problems!!! I've a lot to do in this area!


En zo kijken we vanaf de bank naar de t.v.! De kast was eerst grenen, nu is hij alweer een paar jaar wit. Het serviesje op tafel is van Braxton.


A view from the couch to the television-cabinet (I don't know the right word for it!). I painted the cabinet a few years ago. The soft-blue tableware comes from Braxton.

En dit staat aan de rechterkant, de welbekende Ikea-stoel! Het valt mij mee hoe lang de hoes (met 3 kinderen) schoon blijft! Op de achtergrond het stoeltje dat ik in België op een rommelmarkt kocht.


This is the chair (Ikea!) on the rightside. On the background the little pink chair I bought on a fleamarket in Belgium last summer.


12 opmerkingen:

Marjolein zei

Dat vind ik nou gezellig, zo'n kijkje in je woonkamer! Schitterend die kast, vind dat wel mooi hoor,wit i.p.v. grenen! En die tafel....zou em zo laten, springt er wat uit, anders is alles zo wit..... vind ik.. LOL

monique zei

Wat een ontzettend leuke , gezellige foto's zeg!
Ik heb ook zo'n giet ijzeren vaas als jij in de vensterbank hebt staan.Ik had 1 roestige en 1 witte dus heb ik de roestige ook maar wit geverfd.
Groetjes,
Monique.

monique zei

En wat een leuk roze stoeltje heb jij gevonden op de rommelmarkt. Ik wou dat ik er zo eens een tegen kwam.
Monique

Gena zei

You have a beautiful home. It was a pleasure looking at your photos.

Have a wonderful weekend.

Annelies zei

Bedankt dat ik in je huis mocht kijken, het is erg gezellig daar.
voor nu een fijn weekend, groetjes @nnelies (picasa)

dees zei

Leuke foto's heb je geplaatst en je huis ziet er gezellig uit, mooie kleuren en niet te vol.
Groetjes dees (picasa)

Janny zei

waaauw Elly wat heb jij een geweldig mooie inrichting en smaak, alles oogt zo gezellig, echt een lust voor het oog!!

Anoniem zei

Eindelijke ;), mogen we dan binnen kijken!!! Ziet er heel gezellig uit, veel roze dus wat mij betreft helemaal top!!:D

GRoet,
Lynda(picasa)

sandra_w zei

Wowww Elly, wat 'n gezellige woonkamer heb je, helemaal mijn stijl..wat leuk dat ik ff bij je naar binnen mag gluren...;-)

mamanja zei

Je hebt het leuk voor elkaar.
Het is heel herkenbaar dat wat je schreef over schoonmaken in huis
Je komt steeds meer dingen tegen die je anders wilt. Ik maak meestal een lijstje van de dingen die ik nog wil (en moet) doen (of moet laten doen), zo houd ik toch nog wat overzicht.
Ik zou de tafel toch verven, niet helemaal dekkend zodat je toch wat contrast houdt

Castle of Dreams zei

Hallo Elly,

Tegels in de woonkamer geven inderdaad een ongezellige indruk, ik heb zelf ook tegels in de woonkamer, maar heb dit probleem opgelost door een grote mat te leggen en dat maakt enorm veel verschil, veel gezelliger. Over de salontafel heb je gelijk, ik zou hem ook wit schilderen, past veel beter bij de tv-kast en de zachtroze spulletjes.

Ik vind je dochters kamer ook prachtig, spijtig dat ik zelf geen dochter heb.

Ik moet zelf ook eens aan de kamer van ons jongens beginnen, ik denk dat ik daar felle kleurtjes voor ga gebruiken.

Ik heb genoten van je blog en kom zeker nog eens terug kijken.

Liefs,
Tanja.

Sophie zei

Jaja wat een dilemma's allemaal. Ik zou je salon tafel denk ik zo houden zoals hij nu is. Anders wordt het allemaal wel erg wit met je witte kast en witte stoel. Maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf om te bepalen :)
Veel succes met het veranderen van je huis.